ΑΕΚ

Το ματς της ζωής του

O Σιμόες φιλάει το σήμα της ΑΕΚ μετά το γκολ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ
O Σιμόες φιλάει το σήμα της ΑΕΚ μετά το γκολ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ EUROKINISSI

Ο Τσάρλυ στέκεται στη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ επί της Βόλφσμπουργκ που ήταν απολύτως δίκαιη και ήρθε με τον Σιμόες να οδηγεί την ομάδα του σε μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά.

Τεράστια πρόκριση για την ΑΕΚ. Μία επιτυχία που πέρα από τα χρήματα, πέρα από την πρόκριση στους ομίλους, θα προσφέρει στην ομάδα του Καρέρα ψυχολογική ώθηση, αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Ήταν ξεκάθαρο πως με τον Ιταλό τεχνικό η ΑΕΚ είχε κάνει βήματα προόδου. Είχε βελτιωθεί σημαντικά στον τρόπο που λειτουργούσε σαν σύνολο, αλλά της έλλειπε ένα αποτέλεσμα, ένα σημείο αναφοράς.

ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Πιστεύω πως έκανε πολύ καλό στην ομάδα, η ηχηρή σφαλιάρα στον τελικό κυπέλλου στον Βόλο. Έγινε κατανοητό πως το ρόστερ έχει συγκεκριμένο ταβάνι και για να πετύχει τους στόχους της ΆΕΚ, χρειάζεται σημαντική ενίσχυση. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη πρόκριση στους ομίλους με την Βόλφσμπουργκ, δείχνει το πόσο έχει ωφεληθεί η ΑΕΚ, από την μεταγραφική της ενίσχυση.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ασίστ ο Λιβάγια, πλασέ που έγλειψε το χορτάρι ο Ανσαριφάρντ και οι δύο παίκτες ήρθαν από τον πάγκο. Ανεξάρτητα από το αν πρέπει η όχι, ο Λιβάγια σε ένα οριακό παιχνίδι, να μένει στον πάγκο, το σημαντικό είναι, πως πλέον το ρόστερ της ΑΕΚ, έχει μεγαλύτερο βάθος από ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια και η ΑΕΚ, μπορεί να φέρνει δύο σπουδαίες προσωπικότητες από τον πάγκο και να παίρνει σημαντικές νίκες. Να θυμίσω πως αυτήν την δυνατότητα την είχε, την χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα και έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση στους 16 του Europa League.

Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Απέκτησε επίσης ένα στοιχείο που έλειπε εδώ και χρόνια, ήταν μία βαρετή κουραστική συζήτηση, να μιλάς για την ΑΕΚ και να λες πως της λείπει ένας καθαρός εξτρέμ. Το πρόβλημα άρχισε να γίνεται πιο έντονο, όταν ανέλαβε ο Καρέρα και βελτίωσε την ομάδα μέσα από συντηρητικές κατευθύνσεις, όμως δεν μπορούσε να πάρει μεγάλα αποτελέσματα, καθώς έβγαζε μάτι πως έλλειπε από την ομάδα του, η ταχύτητα.

Ο Λιβάι Γκαρσία ήρθε για να λύσει μία και καλή το συγκεκριμένο πρόβλημα από την ΑΕΚ. Στο παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ η αποστολή του, ήταν διπλή, καθώς στην πλευρά του έπαιζε ο ταχύτατος Οτάβιο, που ο προπονητής του, τον θέλει να λειτουργεί σαν εξτρέμ. Έδωσε σημαντικές μάχες, κατάφερε να τον κρατήσει αρκετά διαστήματα χαμηλά και να προσφέρει το δικαίωμα στην ομάδα του, να είναι επιθετική από την πλευρά που η Βόλφσμπουργκ είναι δυνατή.

ΤΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ασφαλώς και ο Καρέρα, είχε φροντίσει να ξέρουν καλά οι παίκτες του, τον τρόπο που απειλεί ο αντίπαλος. Παρουσίασε ένα σύνολο, που ήξερε να αμύνεται σε χαμηλά μέτρα και το μοναδικό διάστημα που έχασε τον προσανατολισμό του στο γήπεδο ήταν μετά το χαμένο πέναλτι του Μάνταλου. Η ΑΕΚ δέχτηκε τέρμα, πληρώνοντας το σοκ που δέχτηκε από το άστοχο πέναλτι και το γεγονός, πως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου σταμάτησε να απειλεί. Θα μέναμε πολύ, στο χαμένο πέναλτι και στο φθηνό τέρμα που χάρισε η ΑΕΚ στην τελευταία άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, όμως οι παίκτες του Καρέρα, κατάφεραν να βγάλουν τις σκοτεινές συζητήσεις από την ιστορία του παιχνιδιού.

Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο θεός του ποδοσφαίρου, έχει τον δικό του τρόπο να αποδίδει δικαιοσύνη, να επιβραβεύει αθλητές και την καλή συνολική προσπάθεια. Το τέρμα του Ανσαριφάντ, επιβράβευσε την συνολική προσπάθεια και τη βελτίωση που υπάρχει από την ημέρα που έχει έρθει ο Καρέρα και φυσικά το γεγονός, πως κατάλαβαν στην ΆΕΚ, πως το ρόστερ χρειαζόταν σοβαρές ενέσεις και το ενίσχυσαν. Επιβράβευσε όμως και έναν σπουδαίο εργάτη. Ήταν ένα από τα δεκάδες παιχνίδια που ο Σιμόες, έτρεχε αδιάκοπα και κάλυπτε όλο το γήπεδο, ένα από τα πολλά παιχνίδια που το δικό του πάθος, η ενέργεια που βγάζει κάλυπτε και τους παίκτες που τον πλαισίωναν στον άξονα. Έκανε να μην φαίνεται πως ήταν πιο αργοί από τις ανάγκες του παιχνιδιού.

ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Ο Σιμόες κράτησε την ΑΕΚ στα δύσκολα διαστήματα του παιχνιδιού με τα πολλά τρεξίματα του, αλλά και με τις μόνιμα σωστές επιλογές του με την μπάλα, στοιχείο που δείχνει και το πόσο έχει ωριμάσει σαν ποδοσφαιριστής. Θα ήταν αμαρτία αυτή η εντυπωσιακή, η ιστορική εμφάνιση και το εκπληκτικό τέρμα που πέτυχε, να μην μείνει στην ιστορία σαν ένα σπουδαίο τέρμα, που οδήγησε σε μία μεγάλη Ευρωπαϊκή βραδιά την ΑΕΚ.

Σε μία επιτυχία που βοηθάει σημαντικά και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, που με την πρόκριση της ΑΕΚ, συνεχίζει με τρείς ομάδες στην Ευρώπη, σε μία βραδιά που ο αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ και της Κοπεγχάγη, ανοίγει τον δρόμο για να καλύψουμε το χάντικαπ που έχουμε στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΓΙΑ ΕΦΕΡΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ

Να είμαστε ειλικρινείς, αν η ΑΕΚ δεν έπαιρνε την πρόκριση, η συζήτηση θα ήταν για το αν έχει δικαίωμα ο Καρέρα, να αφήνει σε ένα σημαντικό παιχνίδι έξω τον Λιβάγια. Η αλήθεια είναι πως η ποιότητα του, με το που μπήκε στο γήπεδο, βοήθησε αμέσως στο να κερδίσουν μέτρα οι παίκτες της ΑΕΚ. Οι απλές σωστές αποφάσεις του, που είναι εύκολες για την κλάση του, όμως όχι για όλους τους ποδοσφαιριστές, έδωσαν σημαντική ώθηση για την ανατροπή. Επίσης τα λίγα λεπτά που συνυπήρξε στο γήπεδο με τον Λιβάι Γκαρσία, ήταν τα καλύτερα του ταχύτατου εξτρέμ, πολύ απλά γιατί η ΑΕΚ, μπορούσε να κερδίζει μέτρα από την απέναντι πλευρά και του επέτρεπε να υποδέχεται και να ξεκινάει από πιο ψηλά τις ενέργειες του.

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ.

Η τετράδα που θα δημιουργήσει η ΑΕΚ με τον Μάνταλο επιτελικό χαφ, τον Λιβάγια στα αριστερά, τον Γκαρσία στα δεξιά και έναν εκ τον Ανσαριφάντ, Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης, μπορεί να παίξει επιθετικο ποδόσφαιρο, σε παιχνίδια που θα χρειαστεί να ανοίξει άμυνες. Και το γεγονός αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για την συνέχεια, για την μάχη του πρωταθλήματος. Καλή είναι η Ευρώπη, αλλά για να μπορέσει μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, να έχει μία ήρεμη καλή χρονιά πρέπει να μην χάσει έδαφος στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Να υπάρχει και σχέδιο αμυντικό, μέσα από οποίο να μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε όσο γίνεται πιο υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, αλλά και ένα σχέδιο, ικανό να ανοίξει άμυνες και να πάρει το ποσοστό βαθμών που χρειάζεται για να μην μείνει πίσω στην μάχη του τίτλου στην Ελλάδα. Σε αυτές τις δύο πρώτες εβδομάδες, που έχει παρουσιαστεί η ΑΕΚ, με το ανανεωμένο ρόστερ, φαίνεται πως το έχει.

TAGS ΑΕΚ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ