ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σωκράτης πηγαίνει την άμυνα του Ολυμπιακού ένα επίπεδο πιο πάνω

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τη φανέλα του Ολυμπιακού ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

Ο Ολυμπιακός στο πλάνο της δικής του εξέλιξης κάνει μία σπουδαία μεταγραφή. Βάζει δίπλα στο Σεμέδο τον Παπασταθόπουλο, έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή με υψηλές παραστάσεις που μπορεί να πάει τον τρόπο αρχικής ανάπτυξης και της αμυντικής συμπεριφοράς της ομάδας ένα βήμα πιο πάνω. Γράφει ο Τσάρλυ.

Είναι κανόνας πως αν δεν κάνεις προσπάθεια να εξελιχθείς δεν θα αργήσει η στιγμή που θα κάνεις βήματα προς τα πίσω. Σήμερα είναι ξεκάθαρο πως για να κυριαρχήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, δεν έχει ανάγκη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΑΙ

Έχουμε φθάσει στην 18η αγωνιστική, η ομάδα του Μαρτίνς έχει προβάδισμα 11 βαθμών από την δεύτερη ΆΕΚ, 12 από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, έχοντας σαν όπλο την αμυντική του λειτουργία με μόλις 7 τέρματα παθητικό στο πρωτάθλημα.

Για να μείνεις όμως στην κορυφή δεν πρέπει να επαναπαύεσαι. Στο ποδόσφαιρο ο χρόνος τρέχει γρήγορα και αν δεν δουλέψεις σωστά και δεν έχεις πλάνο εξέλιξης, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Αρκεί οι φίλοι του Ολυμπιακού, να θυμηθούν πόσο πίσω είχαν βρεθεί από τον ΠΑΟΚ, την διετία 2017-2019 και το πως η καλή δουλειά του Μαρτίνς βοήθησε να πατήσει η ομάδα τους το γκάζι και να αφήσει πολύ πίσω τον εγχώριο ανταγωνισμό. Αν μείνεις όμως σε όσα έχεις πετύχει και δεν ετοιμάσεις το επόμενο σχέδιο, είναι επικίνδυνο να πάθεις ακριβώς το ίδιο.

ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΙΣΤΑ

Η προσθήκη του Παπασταθόπουλου, είναι ακριβώς πάνω σε αυτό το κομμάτι, πατάει στην λογική της εξέλιξης και δημιουργεί ένα νέο σχέδιο.

Ο Παπασταθόπουλος τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε, για πολλούς απέτυχε, όμως αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη πίστα. Στην Άρσεναλ τα τελευταία δυόμιση χρόνια δοκιμάστηκε στην πιο δύσκολη αποστολή που μπορεί να δοθεί σε αμυντικό, ανέβαζε την τελευταία γραμμή της ομάδας του ψηλά, απέναντι στις πιο γρήγορες ομάδες του πλανήτη.

Μπορεί κάποιος με ευκολία να πει πως απέτυχε, πως η επιλογή της Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2018 να τον αποκτήσει δεν βγήκε, όμως η αλήθεια είναι πως εκπαιδεύτηκε στα δύσκολα και δοκιμάστηκε σε μία αποστολή, που ήταν αδύνατον να την βγάλει εις πέρας κάποιος κεντρικός αμυντικός. Σε μία ομάδα που δεν είχε αποκτήσει σκληράδα στον άξονα, που είχε την νοοτροπία να παίζει επιθετικά με ρίσκο σε όλες τις της αποφάσεις, απέναντι σε ομάδες που ήταν πολύ ανώτερες σε όλα τα επίπεδα.

Κι όλα αυτά σε μία εποχή που στο πιο υψηλό επίπεδο, οι μεγάλες ομάδες, χτυπάνε με ταχύτητα και με απόλυτη γνώση του πως θα τιμωρήσουν την οποιαδήποτε αδυναμία του αντιπάλου. Άλλωστε ακριβώς στην ίδια αποστολή, ένα χρόνο αργότερα απέτυχε και ο Νταβιντ Λουίζ.

ΒΑΡΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παπασταθόπουλος, έπαιξε για 13 χρόνια στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Από την εποχή του Μέλμπεργκ, έχει να έρθει στην Ελλάδα αμυντικός με τόσο βαρύ βιογραφικό. Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που το 2008 η Τζένοα έδωσε 3,8 εκ ευρώ για να τον αποκτήσει, το 2010 η Μίλαν 4, το επόμενο καλοκαίρι η ομάδα της Γένοβα έδωσε ξανά αλλά 4,5 για να τον ξανακάνει δικό της. Το 2013 η Ντόρτμουντ τον απέκτησε με 9,9 εκ ευρώ, το καλοκαίρι του 2018 η Άρσεναλ για 16 εκ ευρώ.

Ποδοσφαιριστής που την απόκτηση του, την έχουν εισηγηθεί οι Γκασπερίνι, Αλέγκρι, Κλοπ, Έμερι. Που έχει πείσει για την αξία του, τους κορυφαίους, έχει καταγράψει 198 συμμετοχές στην Ντόρτμουντ, 69 στην Άρσεναλ, 61 στην Βέρντερ, 59 στην Τζένοα, 7 στην Μίλαν. Αν με αυτό το βιογραφικό ερχόταν στόπερ στον Ολυμπιακό, που δεν ήταν Έλληνας, θα γινόταν χαλασμός κόσμου.

Το γεγονός που τον γνωρίζουμε μειώνει κάπως την βαρύτητα της μεταγραφής. Οι ερυθρόλευκοι όμως τα τελευταία χρόνια βελτιώνονται γιατί ψάχνουν την ουσία.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Στην προκειμένη περίπτωση ο Σωκράτης θα τους πάει ένα βήμα παραπάνω. Θα εκπαιδεύσει την ομάδα, στο πως θα κερδίζει μέτρα με ασφάλεια και θα του είναι εύκολο καθώς στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο ακόμα παίζεται πολύ αργά.

Επίσης είναι ένας κεντρικός αμυντικός που διακρίνεται για τις σίγουρες μεταβιβάσεις του και την ικανότητα στην μεγάλη πάσα. Ο Μαρτίνς λατρεύει να δουλεύει στις πίσω γραμμές με ποδοσφαιριστές, που ξέρουν να αλλάζουν και να μεταφέρουν σωστά το παιχνίδι της ομάδας του, με αυτό το βασικό κριτήριο επιλέγει τους δύο κεντρικούς του χαφ, με τον Παπασταθόπουλο θα το πάει ένα βήμα παραπάνω.

ΕΧΕΙ ΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ

Είναι κανόνας πως στα δίδυμα παίζει σημαντικό ρόλο η χημεία. Ένας ποιοτικός στόπερ με παραστάσεις όπως ο Παπασταθόπουλος, ταιριάζει και με τους τρεις στόπερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός.

Ο Σεμέδο είναι ο βράχος της άμυνας του Μαρτίνς και για μένα κάνει ένα απόλυτα ταιριαστό δίδυμο με τον Παπασταθόπουλο και φυσικά υπάρχουν δύο στόπερ με αθλητικότητα. Ο Μπα είναι φανερά πιο αξιόπιστος από τον Σισέ και παρουσιάζεται όλο και καλύτερος.

Δεν υπάρχει δίδυμο, ανάμεσα στους Σεμέδο, Παπασταθόπουλο, Μπα, που να μην κουμπώνει μεταξύ του. Πιστεύω λοιπόν, πως η προσθήκη του Παπασταθόπουλου, θα πάει ένα βήμα πιο πίσω στον Σισέ και αυτό είναι ένα κέρδος.

ΔΙΝΕΙ ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΩΛΗΣΗ

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο στην μεταγραφική αγορά. Ξέρει πώς να πουλάει στις καλύτερες δυνατές τιμές το υλικό της, χωρίς να επηρεάζεται αγωνιστικά η ομάδα.

Είναι δεδομένο πως η απόκτηση του Παπασταθόπουλου, προσφέρει στην διοίκηση και αυτό το δικαίωμα. Της επιτρέπει να αξιολογήσει προτάσεις που πιθανότατα θα έρθουν για τους Σεμέδο, Μπα, Σισέ και να κινηθεί με ασφάλεια.

Στο κέντρο της άμυνας, είναι πολύ σημαντικό, να υπάρχει ένα βασικό δίδυμο που να συμπληρώνει ο ένας τα κενά του άλλου. Το δίδυμο που θα δημιουργήσουν οι Σεμέδο-Παπασταθόπουλος είναι υψηλού επιπέδου. Ο βράχος Σεμέδο, που με την παρουσία του δημιουργεί ασφάλεια στην τελευταία γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού, θα αποκτήσει έναν διαφορετικό παρτενέρ από τους Σισέ-Μπα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Παπασταθόπουλου, βελτιώνεται σε έναν πολύ σημαντικό χώρο και δημιουργεί ένα απόλυτα ταιριαστό δίδυμο, που μπορεί να σταθεί σε ένα πιο υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου και φυσικά στο δικό μας ποδόσφαιρο να κάνει την διαφορά.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο οργανισμός του Ολυμπιακού έχει σαν καψούρα, σαν πάθος μία σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία. Η κλήρωση με την Αϊντχόφεν κάθε άλλο παρά κλείνει τον δρόμο στους ερυθρόλευκους.

Θυμίζω πως ο Σεμέδο είναι τιμωρημένος για το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκης και ο Μαρτίνς, θα θέλει στο κέντρο της άμυνας μία πιο αξιόπιστη λύση από τον φετινό Σισέ. Για τον Παπασταθόπουλο, η 18 Φλεβάρη είναι και μία ημερομηνία ορόσημο, όσο αναφορά την αγωνιστική του ετοιμότητα.

ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Παπασταθόπουλου, έβαλε στο ρόστερ του, έναν κεντρικό αμυντικό με υψηλές παραστάσεις, που είναι σε θέση να ανεβάσει επίπεδο τον τρόπο που συνολικά αμύνεται η ομάδα και να προσφέρει μόνιμα στους Σεμέδο, Μπα το δικαίωμα να βγάλουν από το μυαλό του πως πρέπει να καλύπτουν τις αστάθειες του Σισέ.

Ουσιαστικά αυτή η μεταγραφή μειώνει σημαντικά, τον αριθμό αγώνων, που θα χρειάζεται οι ερυθρόλευκοι, να χρησιμοποιούν έναν ποδοσφαιριστή, που σε μεγάλο ποσοστό παιχνιδιών έχει αποδειχτεί αδύναμος κρίκος.

Επίσης προσφέρει στον Μαρτίνς το δικαίωμα να παίρνει μεγάλες μεταβιβάσεις και αλλαγή κατεύθυνσης και από τα στόπερ του και φυσικά, να εκπαιδεύσει την ομάδα του, στο να αμύνεται ακόμα πιο ψηλά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Photo credits: Δελτίο Τύπου Intime

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ