ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με ακόμα μία αδυναμία που κατάφερε να βελτιώσει

Ο Σένκενφελντ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Άρη
Ο Σένκενφελντ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Άρη INTIME

Αξίζει να επιβραβευτεί αυτή η προσπάθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το τριφύλλι έμαθε να μην χάνει παιχνίδια που παλαιότερα δεν τα κατάφερνε και πλέον μπορεί και τα κερδίζει. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Άρη με 1-0 και πάτησε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Μία νίκη που αν δούμε το πρόγραμμα που ακολουθεί, ήταν απαραίτητο να επιτευχθεί για να κρατά στα δικά του χέρια την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είναι δεδομένο πως αυτή η δουλειά αξίζει να επιβραβευτεί με την ευρωπαϊκή έξοδο, βαθμολογικά όμως χρειάζεται να πάρει κι αλλά μεγάλα αποτελέσματα. Η διαφορά στο ένα λάθος, μόλις έναν βαθμό πάνω από τον Άρη, δύο από την ΑΕΚ και ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Τρία εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και την προτελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΣ. Καταλαβαίνετε πως το παιχνίδι που έρχεται στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ, είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο

Βλέποντας τις ισορροπίες τρόμου που έχουν δημιουργηθεί, ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να κερδίσει τον Άρη και με αυτό το "πρέπει" μπήκε στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος, αξιοποιώντας και κάποιες λανθασμένες επιλογές στην βασική σύνθεση του Μπούργος. Ο Αργεντινός τεχνικός κράτησε στον πάγκο τους Εντιαγέ, Ιτούρμπε, παρουσίασε μία σοφτ τριάδα στον άξονα, την οποία ο Παναθηναϊκός την αξιοποίησε. Στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, πήρε το κέντρο και θα μπορούσε να έχει βρει γκολ σε ροή αγώνα.

Ένας από τους συνηθισμένους τρόπους ανάπτυξης του Παναθηναϊκού

Στο 20ο λεπτό, έκανε μία ευκαιρία, βγαλμένη από τον τρόπο που αναπτύσσεται. Ο Γκάτσινοβιτς, όπως και στο γκολ, με τον Ολυμπιακό, βγήκε στα δεξιά, πέρασε όμορφα την μπάλα, στην κίνηση φορ που κάνουν οι εξτρέμ, αυτήν την φορά την πάσα την πήρε ο Παλάσιος, αλλά η εκτέλεσή του κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια στρώθηκε στον Αϊτόρ που σούταρε άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν απειλούνταν καθόλου, ήταν μόνιμα στην επίθεση και λίγο αργότερα, σουτ του Πέρεθ, ανάγκασε τον Κουέστα σε δύσκολη επέμβαση.

Ακόμη μία αδυναμία που έχει βελτιώσει

Στην διάρκεια της κυριαρχίας του, το γκολ που δεν ήρθε σε ροή αγώνα το πέτυχε ακόμα από μία αδυναμία που έχει βελτιώσει. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, προχωρά μέσα από την δική της αγωνιστική βελτίωση. Έμαθε να κερδίζει ντέρμπι που δεν μπορούσε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Έμαθε πρώτα να μην χάνει στα ισορροπημένα παιχνίδια, στην συνέχεια έμαθε να τα κερδίζει, βελτιώθηκε σοβαρά στο αμυντικό κομμάτι, δούλεψε και βελτίωσε σοβαρά την αγωνιστική κατάσταση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που έγιναν πρωταγωνιστές σε αυτήν την προσπάθεια, βελτιώθηκε και στα στημένα. Ο φετινός Παναθηναϊκός, αναμφίβολα, βελτιώνεται, μέσα από την εξέλιξη μίας σωστής, καλής προπονητικής δουλειάς.

Η παγίδα που έπεσε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν άψογο από τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, η κατάσταση μπερδεύτηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έπεσε στην εξής παγίδα. Με την εικόνα που είχε το πρώτο ημίχρονο, όταν ήρθε η αποβολή του Καμαρά, οι παίκτες του πίστεψαν πως το παιχνίδι τελείωσε. Φάνηκε από τον τρόπο, από την λυσσά που μπήκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, για να το τελειώσουν με ένα δεύτερο τέρμα. Το γεγονός πως το γκολ δεν ήρθε και ο Άρης ανησύχησε τρεις φορές την άμυνα του Παναθηναϊκού, στην εκτέλεση άουτ του Γκάμα, στην ευκαιρία του Μαντσίνι και στο χέρι του Βέλεθ, δημιούργησε άγχος. Ήρθε η βελτίωση του Άρη, με τις αλλαγές του Μπούργος, ο Ιτούρμπε ήταν μία μόνιμη πηγή ενέργειας και κίνδυνου, ενώ ο Εντιαγέ ανέβασε σημαντικά το επίπεδο που έπαιζε στον άξονα ο Άρης, για να τα λέμε όλα, ήταν ένα μικρό δώρο για τον Παναθηναϊκό που τον κράτησε στον πάγκο ο Μπούργος.

Έβγαλε αξιέπαινη αντίσταση με παίκτη λιγότερο

Ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε και κέρδιζε μάχες, ο Ιωαννίδης δεν μπορούσε να κερδίσει το δίδυμο Μπράμπετς, Φαμπιάνο, οι Αϊτόρ, Παλάσιος, στο δεύτερο ημίχρονο έχασαν πολλές φορές την μάχη στο ένας με ένας από τους ακραίους μπακ του Άρη και δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι υπολόγιζαν. Το άγχος μεγάλωσε από την στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπρεπε να παίξουν για να κρατήσουν μία νίκη που πίστεψαν πως είχαν πάρει, όμως ο Άρης έβγαλε αξιέπαινη αντίσταση, όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο και έδειξε πως έχει σκοπό να δώσει σοβαρή μάχη στην συνέχεια και δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ηρέμησε όταν τους έπεισε ο Γιοβάνοβιτς να γυρίσουν με υπομονή την μπάλα

Ο Γιοβάνοβιτς ζήταγε συνεχώς από τους παίκτες του να σταματήσουν να πηγαίνουν σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με ρακέτες. Δηλαδή γρήγορη επίθεση για να το τελειώσουν, που με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, έφερνε εύκολη απώλεια κατοχής και συνθήκες για να επιτεθεί και να γίνει απειλητικός ο Άρης, όταν κατάφερε ο Γιοβάνοβιτς να πείσει πως πρέπει να αξιοποιήσουν τον παίκτη παραπάνω, όχι τρέχοντας κάθετα με την μπάλα, αλλά με σωστή μεταφορά, ψάχνοντας συνεχώς τον ελεύθερο παίκτη. Όταν πήγε σε αυτό το ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός, έβαλε μέσα και τον Κουρμπέλη, σαν δεύτερο 6άρι, φτιάχνοντας έναν τοίχο μπροστά από το αμυντικό δίδυμο, το παιχνίδι κύλησε χωρίς άγχος για τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Ήρθε ακόμα μία σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, όμως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, το παιχνίδι με την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή είναι κομβικό για την συνέχεια. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και δεν ηττηθεί, πολύ δύσκολα θα χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που αξίζει να κατακτήσει.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ ανέλυσαν τα μεγάλα ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και Παναθηναϊκός - Άρης, καθώς και τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ