ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη μόνο για ένα ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη μόνο για ένα ημίχρονο
INTIME SPORTS

Βιάστηκε ο Γιοβάνοβιτς να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, χάλασε την συνταγή με τους πολλούς χαφ του πρώτου ημιχρόνου και παρουσίασε έναν πιο αδύναμο Παναθηναϊκό στην επανάληψη, που τον απέκλεισε πολύ εύκολα ο φορμαρισμένος ΠΑΟΚ. Ορόσημο πλέον το παιχνίδι στην Τρίπολη. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε εύκολα από τον ΠΑΟΚ. Η εμφάνισή του ήταν καλύτερη σε σχέση με το παιχνίδι του πρωταθλήματος, ασφαλώς και απείχε πολύ από μία αγωνιστική εικόνα που θα ήταν αντάξια ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Λίγο πολύ στον Παναθηναϊκό είχαν συμφιλιωθεί στην ιδέα του αποκλεισμού, όμως την Δευτέρα στην Τρίπολη υπάρχει υποχρέωση νίκης. Αυτός είναι ένας αγώνας χωρίς αύριο, ένα παιχνίδι που αν δεν κερδηθεί, θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει επιστροφή.

Σε περίπτωση που περάσει από την Τρίπολη, το επόμενο παιχνίδι είναι εντός με την Λαμία, θα υπάρξει η δυνατότητα να κερδίσει χρόνος, να ενσωματώσει ο Γιοβάνοβιτς, καλύτερα τις μεταγραφές και να ελπίζει πως θα βελτιωθούν οι ποδοσφαιριστές, που σήμερα υπολειτουργούν.

Ήταν δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να γυρίσει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση, έχω όμως την αίσθηση πως στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε όσο καλά το χαρτί του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Τσέριν έκανε την διαφορά πάνω στον Ντάντας

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε κάποιες αποφάσεις που θα έπρεπε να τις είχε πάρει νωρίτερα, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Χουνκάρ και τον Βέρμπιτς και προσπαθώντας να μεγαλώσει το ρόστερ.. Έχει μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός να ξαναβρεί τον καλό Χουανκάρ και ίσως το γεγονός πως έμεινε στον πάγκο, να τον ταρακουνήσει.

Για να μείνει εκτός αγώνα ο μόνιμα απογοητευτικός Βέρμπιτς, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σχήμα με τρεις κεντρικούς χαφ και να πάει στα αριστερά ο Μπερνάρ. Ο Γιοβάνοβιτς, με μεγάλη χαρά είδε πως ο Λουτσέσκου είχε στην δική του ενδεκάδα τον Ντάντας και σε αυτόν τον χώρο επέλεξε να χτυπήσει και να αξιοποιήσει τον παραπάνω παίκτη που είχε στον χώρο του κέντρου.

Ζητούσε, λοιπόν, η μπάλα να περνά όσο γίνεται περισσότερο από τον άξονα και στον χώρο του Ντάντας βρισκόταν ο Τσέριν. Αποδείχτηκε στην πράξη πως ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσει ο βραχύσωμος χαφ τον Τσέριν. Ο Σλοβένος πήρε και ψυχολογία, από το γκολ που σημείωσε και συνολικά είχε πάρει τον αέρα του Πορτογάλου.

Σε αυτόν τον χώρο έβγαινε και ο Μπερνάρ, που με ένα κάθετο τρέξιμο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου έδωσε μία ευκαιρία για να πάει σε τελική ο Σπόραρ, με τον ντεφορμέ και μόνιμα ράθυμο στράικερ να πετάει με την εκτέλεση του στα σκουπίδια την εντυπωσιακή προσπάθεια του συμπαίκτη του.

Βιάστηκε να αλλάξει να πειράξει το σχέδιο του πρώτου ημιχρόνου

Δεν είχε κάνει εντυπωσιακό ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, όμως είχε πάει το παιχνίδι σε μία λογική που μπορούσε να υπηρετήσει και να τον κάνει να έχει ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκριση.

Είχε κατεβάσει μία σκληρή ομάδα με πολλά χαφ, που κέρδιζε μονομαχίες δεν δεχόταν φάσεις από τον ΠΑΟΚ, κρατούσε εύκολα το μηδέν και είχε βρει στον χώρο του Ντάντας τον τρόπο για να απειλήσει.

Χωρίς να σημαίνει πως αν το έκανε, θα έπαιρνε την πρόκριση. Η εικόνα του αγώνα δείχνει πως ο Γιοβάνοβιτς θα έπρεπε να επιμείνει περισσότερο στην ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Βιάστηκε να την αλλάξει, κοούτσαρε κάπως τσαπατσούλικα και έκανε την ομάδα του χειρότερη.

Κατέβασε πιο χαμηλά τον Τσέριν

Ασφαλώς και υπάρχει η δικαιολογία πως γνώριζε ο Γιοβάνοβιτς ότι πρέπει να ανατρέψει παιχνίδι με δύο γκολ διαφορά και είχε στο μυαλό του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο.

Πιθανότατα την αλλαγή με την έξοδο του Τσοκάι και την είσοδο του Μαντσίνι να την είχε προαποφασίσει πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, στην πράξη όμως δεν λειτούργησε. Το πρόβλημα ήταν πως με αυτήν την αλλαγή, ο Τσέριν κατέβηκε πιο χαμηλά στο δίδυμο του άξονα και ο Ντάντας απελευθερώθηκε.

Από πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος μετατράπηκε σε όπλο στην μεταφορά μπάλας. Επαψε να πιέζεται από έναν ποδοσφαιριστή που ήταν γεμάτος ενέργεια και πήγαινε επιθετικά πάνω του, είχε πιο εύκολη υποδοχή μπάλας, χώρο και χρόνο ώστε να απλώσει το παιχνίδι της ομάδας του.

Τελείωσε το παιχνίδι η αντικατάσταση του Μπερνάρ

Όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο, σίγουρα θα αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν τον Σέρβο προπονητή να παίρνει την απόφαση να βγάλει τον Μπερνάρ από το γήπεδο, για να παίξει το χαρτί με τους δύο επιθετικούς.

Λογικό να θέλει να τελειώσει το παιχνίδι με δύο φορ, ώστε να διεκδικήσει μέσα από το γέμισμα της περιοχής την ισοφάριση του σκορ, μόνο που ο μόνος από τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστέ, που έβγαζε προσωπικότητα και πάθος ήταν ο Βραζιλιάνος. Από την στιγμή που βγήκε και ο Παναθηναϊκός έπαιξε καθαρό 4-4-2, σταμάτησε και να είναι ανταγωνιστικός.

Εντυπωσιακό το παιχνίδι με πλάτη του Ολιβέιρα

Είναι και το παιχνίδι του Ολιβέιρα με πλάτη τέτοιο που όταν εφαρμόζεις σύστημα που αφήνει χώρο ανάμεσα στις γραμμές σου, κατευθείαν, το αναδεικνύει. Ο Κωνσταντέλιας είναι χάρμα οφθαλμών, το παιδί χαίρεσαι να το βλέπεις, όμως ο Πορτογάλος έκανε πραγματικά τεράστια ζημιά στον Παναθηναϊκό με το παιχνίδι του.

Είχε χρόνια ο Ολιβέιρα να μείνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τραυματισμό και έχει φΤάσει σε ένα επίπεδο που κάνει μεγάλη διαφορά με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Φανερά αδυνατισμένος, αεράτος και είχε απίστευτα πολλά ακουμπήματα με την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού.

Παρότι ήταν ξεκάθαρο πως ο Γιοβάνοβιτς είχε δώσει εντολή στον Κουρμπέλη να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, για να μην του επιτρέπει να λειτουργεί ως μαξιλάρι στην ανάπτυξη, δεν τα κατάφερε ποτέ, έκανε το ένα φάουλ μετά το άλλο στον Πορτογάλο και φλέρταρε με την αποβολή.

Δεν παίρνει το παραμικρό από τον Σπόραρ

Για να επανέλθουμε όμως στον Παναθηναϊκό, είναι πρόβλημα για μία ομάδα που δεν είναι στα καλύτερά της, να μην παίρνει το παραμικρό από τον σέντερ φορ της. Πραγματικά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η πτώση στην απόδοση του Σπόραρ μετά την διακοπή.

Όταν κάνεις καλό συμβόλαιο σε έναν επιθετικό, περιμένεις να έχει την κλάση για να σου δημιουργεί και κάποιες φάσεις από μόνος του. Κάτι που ο Σλοβένος έδειξε στο ξεκίνημά του πως μπορεί να το προσφέρει.

Πλέον όχι μόνο δεν υπάρχει σαν σκέψη, να φτιάξει φάση από μόνος του, αλλά χαλά με απίστευτη ευκολία και συνέπεια, ότι δημιουργούν για αυτόν οι συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να μπορέσει ο Γιοβάνοβιτς να επαναφέρει τον Σπόραρ.

Ορόσημο το παιχνίδι της Δευτέρας στην Τρίπολη

Την Δευτέρα ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη δίνει ίσως το πιο κομβικό παιχνίδι για την συνέχεια της σεζόν. Αν το κερδίσει, μπορεί να βρει τον χρόνο που χρειάζεται για να βελτιωθεί. Σε περίπτωση νέας γκέλας, θα είναι πολύ δύσκολο να σηκωθεί και θα μοιάζει θέμα χρόνου να τον περάσουν και οι τρεις ομάδες που διεκδικούν μαζί του το πρωτάθλημα.

Ασφαλώς και αυτήν την εποχή είναι χειρότερος όλων, γίνεται προσπάθεια βελτίωσης, μεγαλώνοντας το ρόστερ. Φαντάζει όμως σαν προαπαιτούμενο να έρθει το διπλό στην Τρίπολη για να σταματήσει η κατηφόρα και να μπορέσει να βρει την χαμένη αυτοπεποίθηση του ο Παναθηναϊκός.

Δείτε την Game Night για την πρόκριση του Δικεφάλου στη Λεωφόρο:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ