ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μίτσελ ξεχώρισε την ήρα από το στάρι

Ο Μίτσελ ξεχώρισε την ήρα από το στάρι
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε στο Αγρίνιο την πρώτη πραγματικά σοβαρή ολοκληρωμένη εμφάνιση. Από το πρώτο λεπτό πήρε τον έλεγχο του αγώνα, δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή και επικράτησε με μεγάλη άνεση και ανωτερότητα του Παναιτωλικού. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Μίτσελ έδειξε πως αρχίζει να μαθαίνει καλύτερα την ομάδα του και να καταλήγει σε αυτούς που μπορεί να βασιστεί στην συνέχεια και να οδηγήσουν σε νίκες τον Ολυμπιακό.

Το πλάνο είχε τέσσερις καλούς χειριστές με την μπάλα, τους Εμβιλά, Χουάννκ, Χάμες και Μπιέλ, τον Μασούρα στα αριστερά και τον Μπακαμπού στην θέση του φορ.

Στην πράξη, ο Ολυμπιακός είχε δύο πλέι μέικερ, από χαμηλά τον Χουάνγκ, λίγο πιο ψηλά τον Χάμες, ο Μασούρας ήταν αυτός που έδινε πλάτος και ταχύτητα στα αριστερά, ο Μπακαμπού είχε τον ρόλο του στράικερ σε ένα παιχνίδι που δεν του ταίριαζε και οι τελικές πήγαν στον Μπιέλ και στην συνέχεια στον Βαλμπουενά. Δηλαδή στον παίκτη που από τα δεξιά κινούνταν ως δεύτερος επιθετικός.

Κράτησε το μηδέν χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει ο Πασχαλάκης

Ο Ολυμπιακός, έχοντας στο γήπεδο αφεντικά ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα σε ένα αγώνα αργού ρυθμού, κατάφερε να παίξει άμυνα τον Παναιτωλικό μέσα από την δική του κατοχή.

Ο Μίτσελ έδωσε τα γάντια του βασικού στον Πασχαλάκη, όμως η εικόνα του παιχνιδιού δεν δίνει το δικαίωμα να κριθεί. Σημαντικό για την ψυχολογία και του ίδιου και της ομάδας που σε δεύτερο παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε, δεν δέχτηκε τέρμα.

Η αλήθεια όμως είναι πως ο 33χρόνος τερματοφύλακας ήταν παρατηρητής του αγώνα, κάλλιστα θα μπορούσε να φορέσει τα ρούχα του και να φύγει από το γήπεδο δίχως να χρειαστεί να κάνει ντους.

Δεν μπόρεσε να σταματήσει την κυκλοφορία του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε ένα καθαρό 4-5-1, με τρεις κεντρικούς χαφ σε χαμηλά μέτρα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ποτέ όμως δεν μπόρεσε η ομάδα του να βγάλει κλεψίματα, να σταματήσει την κυκλοφορία μπάλας του Ολυμπιακού και να δημιουργήσει στην τελευταία τετράδα άμυνάς του το παραμικρό πρόβλημα.

Το γκολ, αλλά και οι μεγάλες ευκαιρίες, μπορεί να άργησαν να έρθουν με την εικόνα που είχε ο αγώνας, ήταν όμως τόσο άνετη η κατοχή και η κυκλοφορία μπάλας του Ολυμπιακού, που δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο στους παίκτες του Αναστασίου να πιστέψουν πως είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Λες και βρισκόμαστε σε εποχή κανονικότητας

Αν κάποιος έλειπε όλο αυτό το διάστημα από την χώρα, δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν γνώριζε την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν, θα πίστευε πως βρισκόμαστε σε μία κανονικότητα.

Σε μία περίοδο που οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι σε θέση να πάνε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος και να νικήσουν με κυριαρχία και ανωτερότητα.

Αρχίζουν να γίνονται ξεκάθαρες οι σκέψεις του Μίτσελ

Είναι δεδομένο πως ο Μίτσελ αρχίζει να μαθαίνει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του και οι σκέψεις του να γίνονται πιο ξεκάθαρες. Μοιάζει σα να βρήκε αυτούς που θα βασιστεί, ώστε να πάει με την μικρότερη δυνατή διαφορά στην διακοπή για το Μουντιάλ

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ξεκίνησαν και ήρθαν από τον πάγκο, είναι αυτοί οι οποίοι πάνω κάτω θα στελεχώσουν τον Ολυμπιακό στην δεύτερη θητεία του Μίτσελ. Τα πειράματα κάπου θα μπουν στην άκρη.

Τερματοφύλακας τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο Βάτσλικ, όπου εκεί πιθανότατα να ανοίξει ξανά η κουβέντα, θα είναι ο Πασχαλάκης. Ο Παπασταθόπουλος θα είναι η σταθερά στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Μίτσελ να έχει αναδείξει τον νεαρό Ντόι, που θα παίρνει χρόνο από τους Αφρικάνους στόπερ, με την ελπίδα να μπορέσει να καθιερωθεί.

Επίσης υπάρχει και πάντα η σκέψη, για ειδικές συνθήκες, να καταβαίνει πιο χαμηλά ο Εμβιλά, κάτι που θα τον απασχολήσει ακόμα περισσότερο τον Ισπανό τεχνικό, αν αποδειχτεί ο Σαμασέκου πως μπορεί να δώσει στοιχεία που δεν υπάρχουν στον άξονα του Ολυμπιακού.

Στα δεξιά ο Άβιλα είναι σε καλύτερη ατομική κατάσταση από τον Βρσάλικο και δεν είναι κακός παίκτης ώστε να επιλέγεται κάποιος ανέτοιμος με ποδοσφαιρικό παρελθόν. Ο Ρέαμπτσουκ δεν έχει προς το παρόν συναγωνισμό.

Δίπλα στο 6άρι, θα παίζει σαν πρώτο πλέι μέικερ ο Χουάνγκ, μπροστά του ο Χάμες, Το πλάτος, τον ρόλο του καθαρού εξτρέμ, δεν γίνεται κανένας από όσους έχει κατά καιρούς αποκτήσει ο Ολυμπιακός να τον πάρει από τον μόνιμα χρήσιμο Μασούρα.

Ο Μπακαμπού μπορεί να μην είναι καθαρός στράικερ, αλλά έχει τρεξίματα παίζει σε υψηλή ένταση και μπορεί να βρίσκει τελικές και η θέση στην απέναντι πλευρά από τον Μασούρα, ο χρόνος θα πηγαίνει στους Μπιέλ, Βαλμπουενά, Φορτούνη.

Αυτοί οι τρεις θα κλέβουν φυσικά λεπτά και από τον Χάμες. Δεύτερος επιθετικός είναι ο Ελ Αραμπί και φυσικά θα υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, με επιθετικό δίδυμο τον Μαροκινό και τον Μπακαμπού.

Οι μέρες προσαρμογής πέρασαν

Κάπως έτσι όμως θα βγει η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό. Το ρόστερ ήταν υποχρεωτικό να μικρύνει, οι μέρες προσαρμογής πέρασαν, ο Μίτσελ βοηθήθηκε και από το γεγονός πως στην Ευρώπη υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, οπότε άνοιξε το ρόστερ είδε ποδοσφαιριστές και πλέον του είναι εύκολο να καταλήξει.

Αν έχει έναν δύο ενδοιασμούς για ποδοσφαιριστές που μπορούν ακόμα να μπουν στο τρένο, όσο και αν φαίνεται περίεργο, θα μπορέσει να τους δοκιμάσει στα παιχνίδια με την Φράιμπουργκ και την Ναντ. Είναι φανερό πάντως πως επιτέλους αρχίζει να ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι.

Στο Αγρίνιο έγινε ένα καλό νέο ξεκίνημα

Δεν διορθώθηκαν όλα από την μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος και δουλειά. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει πρόβλημα, το είδαμε άλλωστε έντονα στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ και σε παιχνίδια που ο αντίπαλος του μπορεί να βρει διαστήματα να του πάρει την μπάλα.

Αυτό ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να το κάνει σε κανένα διάστημα του παιχνιδιού και χρησιμοποιώντας τους καλύτερους παίκτες του, ο Μίτσελ ειδικά από την μέση και μπροστά κατάφερε να πάρει τον απόλυτο έλεγχο και να δει την ομάδα του να κερδίζει με άνεση.

Το διπλό στο Αγρίνιο, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, μοιάζει με ένα καλό νέο ξεκίνημα. Σαν να είναι η πρώτη φορά φέτος που ο προπονητής που βρίσκεται στον πάγκο του, έχει κατασταλάξει στο τι πρόκειται να κάνει με το ρόστερ της ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ