ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Αρσέν Λουπέν τού έκλεψε την πρόκριση

Ο Μπουχαλάκης κλέβει την μπάλα από τον Κουέστα για 1-1 στο Άρης - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Μπουχαλάκης κλέβει την μπάλα από τον Κουέστα για 1-1 στο Άρης - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον αποκλεισμό του Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας, χάρη στο γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος έκανε το 1-1 και θύμισε τον Αρσέν Λουπέν.

Ο Άρης γνώρισε έναν πολύ σκληρό αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας. Δεν χωνεύεται εύκολα, αυτό που συνέβη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό όταν ο Μπουχαλακάκης ισοφάρισε στο 87ο λεπτό, ειδικά αν είσαι οπαδός του.

ΘΥΜΙΣΕ ΑΡΣΕΝ ΛΟΥΠΕΝ

Στην χώρα μας έχουμε μάθει να σχολιάζουμε τα πάντα. Στα σόσιαλ και όχι μόνο υπάρχουν καυστικές αναρτήσεις. Διάβασα μάλιστα, να κατηγορείται ο Μπουχαλάκης και ο Ολυμπιακός για έλλειψη Fair play. Συγγνώμη αλλά δεν γίνεται να ποινικοποιήσουμε και την ευφυΐα ενός ποδοσφαιριστή.

Με τον τρόπο που πήρε την μπάλα, από τον Κουέστα, θύμισε Αρσέν Λουπέν, την ώρα που κλέβει πορτοφόλι, από κάποιο ανυποψίαστο ευγενή. Όμως στο ποδόσφαιρο, το κλέψιμο της μπάλας επιτρέπεται. Ο Μπουχαλάκης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να διαβάσει και να τιμωρήσει ένα μεγάλο λάθος, ενός αντίπαλου ποδοσφαιριστή.

ΣΚΛΗΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΕΣΤΑ

Είναι πραγματικά σκληρό, αυτό που συνέβη στον Κουέστα, κανένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν θα ήθελε να βρεθεί ποτέ στην δική του θέση. Είναι από τις περιπτώσεις που σου αφήνουν ένα στίγμα στην καριέρα σου. Δεν ήταν ένα απλό λάθος σε μία προσπάθεια αντιπάλου, αλλά μία αδικαιολόγητη απόφαση που στέρησε από την ομάδα του όχι απλά ένα αποτέλεσμα αλλά έναν στόχο μίας ολόκληρης σεζόν.

Συνέβη ένας ασυνήθιστα σπάνιος συνδυασμός. Ένα ακραίο καθαρά προσωπικό λάθος, που δεν προσφέρει απλά στον αντίπαλο ένα εύκολο γκολ, αλλά του χαρίζει μία χαμένη πρόκριση. Που δεν στερεί απλά στην ομάδα του, ένα αποτέλεσμα, αλλά το δικαίωμα να πετύχει μία τεράστια πρόκριση και να διεκδικήσει έναν τίτλο.

Σκληρό αυτό που συνέβη στον Άρη και στενάχωρο ένας αθλητής να βρίσκεται στην θέση του Κουέστα, ο οποίος ήταν ένα σε πολύ άσχημη κατάσταση στα αποδυτήρια. Είναι ακραίο αυτό που συνέβη, είναι δύσκολη η διαχείριση, όμως όποιος εμπλέκεται με τον αθλητισμό, οφείλει να γνωρίζει πως αυτά συμβαίνουν και να βρίσκει το κουράγιο και το καθαρό μυαλό ώστε, να διαχειρίζεται με νηφαλιότητα την κατάσταση.

Ο σύλλογος οφείλει να στηρίξει τον ποδοσφαιριστή, το λάθος είναι μέρος του αθλητισμού, όσο σκληρό και αδικαιολόγητο κι αν είναι.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ

Ο Άρης προηγήθηκε με ένα αυστηρό πέναλτι και έφθασε πολύ κοντά στον στόχο του. Στην πράξη αποκλείστηκε χωρίς να νικηθεί, απλά μία στιγμή ευφυΐας του Μπουχαλάκη, τιμώρησε μία απερισκεψία του Κουέστα και αυτό το γεγονός, καθόρισε την πρόκριση.

Ο Άκης Μάντζιος έχει ανεβάσει, σημαντικά το επίπεδο του Άρη. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε φρόντισε να εκμεταλλευτεί πολύ καλύτερα από τον Ένινγκ το ρόστερ που βρήκε. Βελτίωσε σε πολύ μεγάλο ποσοστό την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, κατάφερε να κερδίσει ένα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών στο 1-0 και να κάνει τον δικό του πρωταθλητισμό. Ο Άρης το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Είναι ξεκάθαρο πως η βελτίωση, το βήμα παραπάνω θα γίνει μέσα από την εξέλιξη και στο δημιουργικό κομμάτι. Τα τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η εικόνα που έδειξε ο Άρης στο 1-1 στο Καραϊσκάκης και στο 3-0 με τον Ατρόμητο, σε συνδυασμό με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο, δείχνουν πως πορεύεται σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ, ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ

Ο Άκης Μάντζιος όμως, γνώριζε πως για να μπορέσει να προσπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού χρειαζόταν να εξουδετερώσει την δημιουργία του. Να καταφέρει να πάει σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις και να ψάξει για μία νίκη στο 1-0. Ασφαλώς βοήθησε σημαντικά η απόφαση του Μαρτίνς, να κατεβάσει με πολλές αλλαγές την ομάδα του. Δεν υπήρχαν στο βασικό σχήμα, ούτε η δημιουργία ενός εκ των Φορτούνη, Βαλμπουενά, ούτε το παιχνίδι έντασης του Καμαρά, ούτε η ποιότητα στο κράτημα μπάλας και στις αποφάσεις του Εμβιλά. Επίσης είναι διαφορετικό να έχεις στην περιοχή σου τον Ελ Αραμπί και να έρχεται από πίσω ο Φορτούνης, από το να παίζει ο Χασάν και να βγαίνει από πίσω ο Κάιπερς.

Δεδομένα η ενδεκάδα του Μαρτίνς ήταν σαν να έκλεινε το μάτι στον Μάτζιο, φώναζε στον Άρη, πως σήμερα έχει την ευκαιρία του. Ο τρόπος για να έρθει η πρόκριση, ήταν να αξιοποιηθεί το δώρο και να μην επιτραπεί στους παίκτες του Ολυμπιακού, να γίνουν δημιουργικοί, να μην τους αφήσουν να απειλήσουν την άμυνα τους και να φτιάξει ένα παιχνίδι, που κρατώντας στο μηδέν τον Ολυμπίακό, θα πάρει την πρόκριση.

Το πέτυχε, ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο το 90λεπτό, ακόμα και μετά το 66ο λεπτό, που πέρασε τους βασικούς, είχε μόλις μία ευκαιρία και δύο επικίνδυνα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή. Την ευκαιρία του Κάιπερς στο 8ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μασούρα και μία όμορφη σέντρα του Χολέμπας στην κίνηση του Ανδρούτσου που δεν ακολούθησε ο εξτρέμ του Άρη στο 83ο λεπτό, με τον μπακ όμως του Ολυμπιακού, να μην βρίσκει σωστά την μπάλα και να μην δημιουργεί κάποιον κίνδυνο.

ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΥΓΙΣΕ Η ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Με λίγα λόγια, σε ένα παιχνίδι που αρκούσε η νίκη με 1-0, για να πάρει ο Άρης την πρόκριση, έκανε ότι ακριβώς χρειαζόταν για να κρατήσει το μηδέν. Κι αν είναι εύκολο, να κρατήσεις χωρίς φάσεις τον Ολυμπιακό με τον Σίλβα στον άξονα και τους Κάιπερς, Χασάν επιθετικό δίδυμο, δεν είναι το ίδιο εύκολο να το πετύχεις, όταν δημιουργείται στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ένας σχηματισμός με στόχο να σε πνίξει.

Ο Μαρτίνς μετά το 1-0, πήγε σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα με τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη στον άξονα, τον Φορτούνη δημιουργό, τον Μπρουμά στην μία πλευρά και τους Ελ Αραμπί, Χασάν επιθετικό δίδυμο. Ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο και πήγε, σε μία λογική που δεν μπόρεσε να την αντέξει η Αϊντχόφεν. Ο Άρης όμως άντεξε, δεν λύγισε, κράτησε το μηδέν χωρίς να κινδυνέψει.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αποκλείστηκε, όμως απέδειξε, πως ακολουθεί ένα σωστό ποδοσφαιρικό μοντέλο, που είναι δεδομένο πως για να μπορέσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, θα πρέπει να εξελιχτεί στο δημιουργικό κομμάτι. Όταν το αμυντικό σου σχέδιο, εξουδετερώνει, την ανάπτυξη του αντιπάλου, πρέπει να είσαι σε θέση, να το αξιοποιήσεις και επιθετικά.

Ο Άρης για παράδειγμα το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, στο πρόσφατο διπλό που έκανε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Είναι φανερό πως δουλεύει σε αυτήν την κατεύθυνση και φυσικά χρειάζεται χρόνος και υπομονή, κανένας δεν δικαιούται πλέον να αμφιβάλει, πως στον πάγκο βρίσκεται ο κατάλληλος προπονητής. Ο Άκης Μάντζιος απέδειξε, πως είναι ένας προπονητής που αξίζει να βρίσκεται στο τοπ επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ