ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μια κακιά στιγμή άλλαξε τη λογική του αγώνα και έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή

Μια κακιά στιγμή άλλαξε τη λογική του αγώνα και έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή
INTIME SPORTS

Στο ποδόσφαιρο λάθη συμβαίνουν και ποτέ δεν χάνει μόνο ένας, ούτε κερδίζει μόνο ένας. Υπάρχουν όμως παιχνίδια, που μία στιγμή κάνει την διαφορά και κάποια λάθη, ειδικά από έμπειρους ποδοσφαιριστές σαν τον Κουρμπέλη δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν. Γράφει ο Τσάρλυ

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης πριν από λίγο καιρό διάβασε μία φάση στους Ζωσιμάδες και με ευφυΐα και πάθος πήρε το πέναλτι που έδωσε μία πολύ σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό.

Στην Τρίπολη η ομάδα έπαιζε την επιβίωση της στην κορυφή, προερχόταν από άσχημα αποτελέσματα και όλος ο οργανισμός γνώριζε πως το παιχνίδι με τον Αστέρα είναι κάτι περισσότερο από κομβικό για την συνέχεια της χρονιάς.

Έπρεπε να ξεπατικώσει την εμφάνιση που έκανε στους Ζωσιμάδες

Υπήρχε ένα παιχνίδι που έπρεπε απλά να το ξεπατικώσει ο Παναθηναϊκός, για να μπορέσει να περάσει από την Τρίπολη, αυτό που είχε δώσει πρόσφατα στους Ζωσιμάδες. Πράγματι η ομάδα μέχρι το 33ο λεπτό είχε την ίδια συμπεριφορά. Μία πολύ άνετη υψηλή κατοχή μπάλας που απέναντι σε μία αργή ομάδα που δεν είναι σε καλή κατάσταση, έμοιαζε να εξασφαλίζει το μηδέν και έψαχνε ένα διπλό στο 0-1.

Η εικόνα που είχε ο αγώνας όσο οι πράσινοι έπαιζαν με έντεκα παίκτες, έδειχνε πως κάπου εκεί θα πάει το παιχνίδι και το πιο πιθανό είναι να το κερδίσουν. Υπήρχε μία άνετη κατοχή, ένας αντίπαλος που δεν είχε ταχύτητα επιθετικά, δεν έκανε κλεψίματα και μοιραία έμενε σε χαμηλά μέτρα. Ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή μπάλας πάνω από 70%.

Δύο κάρτες σε χώρους που ο αντίπαλος δεν απειλούσε και δεν είχε καν εξασφαλισμένη την κατοχή της μπάλας

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει σε αυτό το παιχνίδι με δέκα παίκτες, κάνοντας μάλιστα δύο φάουλ σε χώρους που ο αντίπαλος δεν απειλούσε και ούτε καν είχε εξασφαλισμένη την κατοχή μπάλας. Το περίεργο είναι πως ο Κουρμπέλης είναι από τους λίγους παίκτες που δεν μπορεί να πει κάποιος πως βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, έχει μείνει για αρκετά μεγάλο διάστημα υγιής και έχει την δυνατότητα να καταπίνει χιλιόμετρα και να παίζει σε υψηλή ένταση. Όμως δεν έχει λογική αυτό που συνέβη.

Ο ίδιος μάλιστα τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε δώσει το δικαίωμα τρεις φορές στον Φιλανδό διαιτητή να τον αποβάλει και ανάγκασε τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή.

Πιθανότατα το ίδιο να είχε συμβεί αν έβγαζε το ημίχρονο όμως δεν έδωσε στον προπονητή του την δυνατότητα να αποφασίσει. Απαράδεκτο λάθος και αδικαιολόγητο για ποδοσφαιριστή που έχει ξεπεράσει τα 20 του χρόνια, πόσο μάλλον για τον αρχηγό μίας ομάδας.

Το 70%-30% έγινε 30%-70%

Από την στιγμή που έμεινε ο Παναθηναϊκός με δέκα παίκτες το παιχνίδι άλλαξε. Η ομάδα που είχε κατοχή μπάλας 70% πήγε στο 30% και το αντίστροφο. Ακόμη κι έτσι όμως ο Αστέρας δεν είναι καλά αυτήν την εποχή και δεν ήξερε ούτε δεν έβρισκε τρόπο να αξιοποιήσει τον παίκτη παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός εύλογα αμύνθηκε σε 4-4-1 παρότι καιγόταν για την νίκη. Είχε την υποχρέωση να πάει σε μία ποδοσφαιρική λογική να εξασφαλίσει πρώτα το 0-0 και το γεγονός αυτό πνευματικά είναι πολύ δύσκολο.

Μπήκαν να φάνε σίδερα για να ξεπεράσουν τον κακό τους εαυτό προκειμένου να κερδίσουν το παιχνίδι για να μείνουν στην κορυφή και αναγκάστηκαν να παίξουν για το 0-0, για ένα αποτέλεσμα που θα τους κρατούσε δεύτερους.

Οι τρεις φάσεις για το 0-1 πήγαν στον Παλάσιος

Παρόλα αυτά ο Αστέρας δεν ήταν απειλητικός. Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε ενέργεια από την δεξιά του πλευρά, όμως έχει σταματήσει να παίρνει καλές τελικές επιλογές από τον Παλάσιος.

Ο Αργεντίνος ήταν πολύ μαχητικός, δραστήριος όμως έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του, στην τελική προσπάθεια. Θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ πριν από την αποβολή του Κουρμπέλη στο 20ο λεπτό αλλά έκανε ένα πολύ κακό κοντρόλ σε μία πάσα παρέ βάλε του Μπερνάρ.

Στο 75ο λεπτό πήρε μία πολύ όμορφη πάσα από τον Βαγιαννίδη. Είχε χώρο και χρόνο για να κάνει καλύτερη επιλογή, σούταρε όμως πάνω από τα δοκάρια. Όπως πάνω από τα δοκάρια είχε σουτάρει και στο 31ο λεπτό, σε ένα σουτ εκτός περιοχής, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πούχατς.

Αυτές οι τρεις προσπάθειες με τον Παλάσιος, ήταν οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, όσο το σκορ ήταν στο 0-0, ο Αστέρας, μέχρι που προηγήθηκε δεν είχε καμία.

Άργησε να βάλει τον Χουανκάρ και το πλήρωσε ακριβά

Είναι και άτυχος ο Παναθηναϊκός. Ο Γιοβάνοβιτς είχε αργήσει να περάσει στο γήπεδο τον Χουανκάρ παρότι η ομάδα του έπαιζε με παίκτη λιγότερο και όταν παίζεις 4-4-1 οι πλευρές χρειάζονται τους παίκτες που έχουν ταχύτητα. Ο Ισπανός ήταν όρθιος για να μπει στο γήπεδο, αλλά πριν προλάβει να γίνει η αλλαγή, ο Πούχατς έστρωσε την μπάλα στον Μπαρτόλο που έκανε το 1-0.

Στα λίγα λεπτά που έπαιξε ο Ισπανός θύμισε τον καλό του εαυτό, ήταν πολύ δραστήριος και δημιούργησε δύο καθαρές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, όμως ο Κλεϊνχέισλερ εκτέλεσε άουτ και ο Ιωαννίδης, από κοντά νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο.

Είχε καιρό να πάρει κούρσες και καλές τελικές επιλογές από τον Χουανκάρ ο Παναθηναϊκός. Ίσως να είναι ένα κέρδος ένα καλό μήνυμα για την συνέχεια, η εικόνα, το πείσμα που έβγαλε στην ολιγόλεπτη συμμετοχή του.

Από το +8 στο -2

Από την στιγμή που μία ομάδα μένει με αριθμητικό μειονέκτημα από το 33ο λεπτό δεν μπορείς να την κατηγορήσεις που έχασε με 1-0. Μπορείς όμως να θυμηθείς που είχε τον ΟΦΗ από το 11ο λεπτό, με παίκτη λιγότερο στην Λεωφόρο και δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.

Αν το είχε κάνει, τώρα θα ήταν μαζί με την ΑΕΚ στην κορυφή. Ασφαλώς με το "αν" δεν γίνεται τίποτα. Έγιναν απίστευτα λάθη, για να γίνει μέσα σε 40 ημέρες το +8, -2. Απίστευτα λάθη και μία χαζή διαχείριση σε πολλά κομμάτια, που αφορούν διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές.

Με την εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη. Στο ποδόσφαιρο φυσικά, ποτέ δεν μπορείς να μιλάς με βεβαιότητα. Θα πρέπει όμως να υπάρξει σημαντική βελτίωση, για να σταματήσει η κατρακύλα της ομάδας και να μπορέσει να επιστρέψει στην μάχη του τίτλου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΟΥΑΔΟΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ