ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο χέρι του Κώτσιρα να χτυπήσει την ενδεκάδα της Εθνικής

Ο Γιάννης Κώτσιρας στην ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό
Ο Γιάννης Κώτσιρας στην ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME SPORTS

Ο Κώτσιρας είναι μια μεταγραφή ουσίας για τον Παναθηναϊκό, η οποία αναμένεται να προσφέρει πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι και να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό του "τριφυλλιού". Γράφει ο Τσάρλυ.

Είναι ξεκάθαρο από τις επιλογές που έκαναν οι ομάδες για προπονητές πως φέτος η λογική όλων είναι να πάνε στα σίγουρα. Ψάχνουν ασφαλείς λύσεις, που είτε γνωρίζουν είτε έχουν φροντίσει να κάνουν πρώτα ένα καλό σκανάρισμα.

Βλέπουμε λοιπόν παρότι υπάρχει σοβαρή ανάγκη αλλά και διάθεση για ενίσχυση, οι μεταγραφές να έχουν καθυστερήσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δεδομένο πάντως πως θα γίνουν και περιμένω να είναι πιο ουσιαστικές από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Μεταγραφές κορμού

Σε αυτήν ακριβώς την λογική κινείται ο Παναθηναϊκός που έκλεισε τις προηγούμενες ημέρες την πρώτη του μεταγραφή, φέρνοντας τον 28 ετών δεξί μπακ, Γιάννη Κώτσιρα. Η φετινή λογική του Παναθηναϊκού είναι να μην γίνουν πολλές, αλλά να γίνουν καλές μεταγραφές. Να αποκτηθούν 6 ποδοσφαιριστές κορμού, παίκτες βασικής ενδεκάδας.

Ο Γιοβάνοβιτς, θέλει να δει το ρόστερ του στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας, να το αξιολογήσει και στη συνέχεια να γίνουν οι μεταγραφές. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει ένα πλάνο έτοιμο στο μυαλό του.

Άργησε να κάνει τα βήματα

Είναι δεδομένο πως με την μεταγραφή του Κότσιρα έκλεισε η μία θέση στα δεξιά που ήταν ανοιχτή, με έναν μπακ που έχει ανεβάσματα και παίζει την θέση με επιθετική λογική. Ο Κώτσιρας άργησε να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του, γιατί άργησε να παίξει πρώτη Εθνική.

Από τον Παναρκαδικό πήρε μεταγραφή στον Αστέρα το 2016 λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα 24 του χρόνια. Την δεύτερη χρονιά που έγινε βασικός στον Αστέρα, είχε κερδίσει την εκτίμηση του Χιμένεθ, που τον είχε προτείνει όπως γνωρίζω δύο φορές στους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά τελικά έκλεισε αυτό το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό για να γίνει ο βασικός δεξιός μπακ της ομάδας για την νέα σεζόν.

Στις μικρές κατηγορίες ήταν εξτρέμ, στον Αστέρα έχει δώσει παιχνίδια και στα αριστερά και το λιγότερο πρόκειται για μία αξιοπρεπής λύση. Ο Κώτσιρας τον Δεκέμβριο θα κλείσει τα 29 του χρόνια, μπορεί να μην φέρει ποτέ χρήματα στον Παναθηναϊκό, πέρα όμως από όσα μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά, αποκτήθηκε όμως για να δημιουργηθεί μία ισχυρή βάση στον σύλλογο.

Ανοιχτός χώρος στην ενδεκάδα της Εθνικής

Μην ξεχνάμε πως η Εθνική ομάδα έχει πρόβλημα στην θέση του δεξιού μπακ, υπάρχει ένα χώρος ανοιχτός για όποιον ποδοσφαιριστή παίζει την θέση και κάνει καλό πρωτάθλημα. Είδαμε πως μερικά αξιοπρεπή παιχνίδια του Ανδρούτσου, έφθασαν για να τον κάνουν βασικό στην Εθνική στους αγώνες με Βέλγιο και Νορβηγία.

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι ο Ανδρούτσος το βασικό δεξί μπαk την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό. Ο Κώτσιρας όμως θα είναι και αν κάνει καλό πρωτάθλημα, γνωρίζει πως θα χτυπήσει την θέση του βασικού στην Εθνική ομάδα. Καταλαβαίνεται πόσο μεγάλη πόρτα ανοίγει ξαφνικά σε αυτό το παιδί, η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Που γνωρίζει πως έρχεται για βασικός και αν καταφέρει να κάνει μία καλή σεζόν, το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει το βασικό δεξί μπακ της Εθνικής ομάδας.

Ο Γιάννης Κώτσιρας έχει αγωνιστεί δύο φορές με την Εθνική ομάδα με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη. Είχε παίξει για 73 λεπτά στην εντός έδρας ήττα από την Αρμενία με 2-3 και για 17 λεπτά σε ένα φιλικό που είχαμε δώσει στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκία και είχαμε ηττηθεί με 2-1.

Νομοτελειακή η επιλογή του, αν κάνει καλό πρωτάθλημα

Ο Φαν Σιπ δεν τον υπολογίζει μέχρι στιγμής, όμως αν κάνει καλή σεζόν με τον Παναθηναϊκό, θα είναι νομοτελειακή η επιλογή του. Για έναν περίεργο λόγο δεν υπάρχουν σύγχρονοι Έλληνες μπακ, που να μπορούν να παίξουν στην Εθνική ομάδα.

Μόνο ο Μπακάκης που η εικόνα του είναι πτωτική τα δύο τελευταία χρόνια, έχει εμπειρία από παιχνίδια υψηλού ανταγωνισμού και την ζημιά στον όμιλο μας την έκανε ο τραυματισμός του και η απουσία αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης πίσω του, στο παιχνίδι με την Γεωργία.

Ο Φαν Σιπ θυμίζω είχε κάνει το λάθος να υπολογίζει για δεύτερο δεξί μπακ τον Μαυρία που δεν έμπαινε ούτε στην αποστολή της Ομόνοιας. Όταν τραυματίστηκε ο Μπακάκης μπήκε στην θέση του πάνω στον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων και ο Κβχαρατσέλια του έκανε πλάκα, πετυχαίνοντας και το γκολ της ισοφάρισης.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Γιοβάνοβιτς που ελπίζει να βγει η μεταγραφή του Κώτσιρα αλλά και ο Φαν Σιπ, που ελπίζει πως θα τον βοηθήσει η καθιέρωση ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή στην θέση του δεξιού μπακ σε μία μεγάλη ομάδα, να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που ο ίδιος αντιμετωπίζει στην Εθνική μας.

Ελληνικός κορμός και στοίχημα που πρέπει να τσεκαριστεί

Επίσης είναι ένα από τα βήματα που χρειάζεται να κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός.

Την φετινή χρονιά ο σύλλογος έχει σαν στόχο να κάνει σίγουρα σταθερά βήματα προς τα μπρος. Πρέπει να επιτευχθούν κάποιοι στόχοι, που να δείχνουν πως μπορεί να επανέλθει στο επίπεδο που ανήκει ο σύλλογος σε ένα βάθος χρόνου. Ένας από αυτούς τους στόχους που πρέπει να τσεκαριστεί, είναι να αποκτήσει έναν σημαντικό αριθμό ποδοσφαιριστών στην Εθνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός, όποτε πρωταγωνιστούσε, στηριζόταν σε μία βάση Ελλήνων ποδοσφαιριστών μέσα από την οποία έχτιζε τις επιτυχίες του και αποτελούσαν τον κορμό της Εθνικής ομάδας.

Με την προσθήκη του Κώτσιρα, την ανανέωση συμβολαίου του Αλεξανδρόπουλου, την άνοδο που περιμένουν να έχουν στον Παναθηναϊκό και ο νεαρός χαφ και ο Χατζηγιοβάνης, δουλεύοντας με τον Γιοβάνοβιτς, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει ξανά βασικός τροφοδότης ο σύλλογος της Εθνικής ομάδας, καθώς υπάρχουν ήδη οι Κουρμπέλης, Διούδης.

Είναι ένα στοίχημα για τον Παναθηναϊκό να δημιουργηθεί ένα ρόστερ, που θα μπορεί να αποτελεί μία βάση για την Εθνική μας ομάδα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ