ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ήταν κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, του λείπει ένας πραγματικά μεγάλος φορ

Ο Μαουρίσιο στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός | 10 Απριλίου 2022
Ο Μαουρίσιο στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός | 10 Απριλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Παναθηναϊκό που ήταν ανώτερος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, δεν πήρε φάσεις από τον σέντερ φορ του και στέκεται και στην αλλαγή νοοτροπίας στο παιχνίδι του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κράτησε τον ΠΑΣ σε χαμηλά μέτρα, δεν δέχτηκε ούτε μίση ευκαιρία όμως δεν βρήκε τρόπο να ανοίξει το τeίχος της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά.

Έδειξαν πως γνώριζαν το πόσο σημαντικό ήταν να κερδίσουν

Μετά τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής, ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να περάσει με το διπλό από τους Ζωσιμάδες. Ο ΠΑΣ είχε κόψει δύο βαθμούς από τον Άρη και μάλιστα στο εκτός έδρας παιχνίδι και η εικόνα του φωνάζει πως το πιο πιθανό είναι να κάνει κι άλλες ζημιές. Αν ο Παναθηναϊκός έφευγε νικητής, θα είχε κάνει ένα πραγματικά σημαντικό βήμα για την έξοδο του στην Ευρώπη.

Οι ποδοσφαιριστές του από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμ, έδειξαν πως κατανοούσαν την σημασία του αγώνα.

Είναι από τα παιχνίδια που ο προπονητής μίας ομάδας που δεν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, δεν μπορεί να έχει και πολλά παράπονα. Οι πράσινοι ήταν κυρίαρχοι του αγώνα, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, δεν δέχτηκαν ούτε μισή ευκαιρία, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν την άμυνα του ΠΑΣ.

Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε μετά την αποβολή αποδεικνύει την αλλαγή νοοτροπίας

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είναι καλά εκπαιδευμένη σε αυτό το ποδόσφαιρο. Παρότι ήθελε την νίκη για να μπορέσει να πλησιάσει στις ευρωπαϊκές θέσεις, αρκέστηκε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να προσπαθήσει να χαλάσει το παιχνίδι του αντιπάλου του. Για την ακρίβεια να μείνει σε χαμηλά μέτρα για να κρατήσει το μηδέν. Δεν άλλαξε η λογική του ΠΑΣ όταν γνώρισε μία αυστηρή αποβολή ο Χουανκάρ. Πιθανότατα, επειδή δεν του το επέτρεψε και ο αντίπαλος.

Βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός απέτυχε να κάνει ένα σημαντικό βήμα που με βάση την εικόνα που είχε ο αγώνας, ήταν στο χέρι του να το πετύχει. Για ακόμα όμως μία φορά στα playoffs έδειξε πως σαν σύνολο έχει σκληρύνει, πως σε αυτήν την διαδικασία έχει καλύτερη νοοτροπία. Θυμίζω πως στην κανονική περίοδο η αποβολή του Σάντσες στο Βόλο και του Βιγιαφάνιες στο Ηράκλειο, τον οδήγησαν στην κατάρρευση.

Όχι μόνο εγκατέλειψε την προσπάθεια να κερδίσει το παιχνίδι, αλλά έμοιαζε σα να απόκτησε το δικαίωμα να σταματήσουν οι ποδοσφαιριστές να προσπαθούν, δίχως να μπορεί κανείς να τους ζητήσει τον λόγο. Στους Ζωσιμάδες, όχι μόνο δεν κινδύνεψε για να χάσει ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του Λοντίγκιν για να το πάρει ολόκληρο. Δεν τα κατάφερε.

Σταματούσαν στην σέντρα τις προσπάθειες για αντεπιθέσεις του ΠΑΣ

Από την αρχή του παιχνιδιού είχε μία πολύ υψηλή κατοχή και κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Πήρε σπουδαίο παιχνίδι από το δίδυμο Βέλεθ, Σένκεφελντ αλλά και από τον Πέρεθ. Έβγαιναν συνεχώς επιθετικά και πρώτοι στην μπάλα και δεν επέτρεψαν στους παίκτες του ΠΑΣ να γίνουν επικίνδυνοι στον χώρο. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξεχάσει πόσο είχε υποφέρει η άμυνα του Παναθηναϊκού από τον Περέα στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής για την κανονική περίοδο.

Οι τρεις μεγάλες ευκαιρίες

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε υπομονή στην ανάπτυξη, μία μόνιμη κατοχή μπάλας που έφερε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 23ο λεπτό, οι Χουνακάρ, Αϊτόρ έκαναν το ένα-δύο και ο Αιτόρ εκτέλεσε άουτ από καλή θέση. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία στο 31ο λεπτό. Σε ένα διάστημα που είχε πνίξει τον ΠΑΣ, ξανά η φάση δημιουργήθηκε από συνεργασία των Αιτόρ, Χουανκάρ. Μία παράλληλη πάσα για τον Παλάσιος κόπηκε και στρώθηκε για καθαρή εκτέλεση στον Μαουρίσιο, ο οποίος της έδωσε περισσότερο ύψος απ' ό,τι χρειαζόταν και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Περισσότερο ύψος απ' ό,τι χρειαζόταν έδωσε και ο Αϊτόρ, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου στο 62ο λεπτό. Όταν διαγώνια σέντρα του Κώτσιρα έφερε τον Αϊτορ μέσα στην μικρή περιοχή. Πάνω στην κίνηση του, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Δεν πήρε επιθέσεις από τον σέντερ φορ

Με αυτήν την εμφάνιση μία ομάδα που έχει στην διάθεση της φορ πρωταθλητισμού μπορεί να κερδίσει. Ο λόγος είναι πως σε αυτήν την μεγάλη και ασφαλή κατοχή θα πάρει φάσεις είτε από εκτελέσεις είτε με συμμετοχή του φορ. Ο Ιωαννίδης είναι φιλότιμος, αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού και είναι με διαφορά ο καλύτερος φορ που διαθέτει το φετινό ρόστερ της ομάδας. Είναι ένας επιθετικός που ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτίσει μαζί του το μέλλον του. Θα μπορούσε να είναι μέλος ενός πραγματικά μεγάλου Παναθηναϊκού, όχι όμως ως πρώτος.

Σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό ένας επιθετικός σαν τον Ιωαννίδη πρέπει να έρχεται με το φιλότιμο του, τα τρεξίματα του και την ένταση που αγωνίζεται πίσω από έναν μεγάλο φορ. Όπως ήταν κάποτε ο Αλεξούδης στον Βαζέχα, όπως ήταν ο Καρέλης με τον Μπεργκ.

Σε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία μαζική άμυνα, απέναντι σε ομάδα που ξέρει να παίζει με τεράστια αυτοπεποίθηση πίσω από την μπάλα, δεν βγήκε ούτε μία επίθεση από τον σέντερ φορ.

Ο Γιοβάνοβιτς σε ένα διάστημα που έψαχνε να βρει λύση για να ανοίξει τη μαζική άμυνα, πήρε την απόφαση να το κλείσει χωρίς καθαρό στράικερ, μπας και βρει μέσα από κάποια επίθεση στον χώρο το τέρμα που είχε μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Ο Σέρβος τεχνικός άργησε να περάσει στο γήπεδο τον Αλεξανδρόπουλο και έχασε χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Συνολικά όμως παρουσίασε μία ομάδα με καλή νοοτροπία, με σχέδιο που άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι.

Ο ΠΑΣ δεν κοιτάει την βαθμολογία, αλλά πώς θα πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί από κάθε παιχνίδι

Ο ΠΑΣ έβαλε ακόμα έναν βαθμό στο σακούλι. Δεν έδειξε να τον απασχολεί πως χρειάζεται νίκες για να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δείχνει μία νοοτροπία πως θέλει να παίξει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να ευχαριστηθεί στην συμμετοχή του στο κορυφαίο εγχώριο επίπεδο και να κάνει όσο γίνεται περισσότερες ζημιές και καλά κάνει.

Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε το αποτέλεσμα του να κρίνει πολλά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ