OPINIONS

Ήρθε η ώρα του Πάμπλο Γκαρσία

UEFA YOUTH LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÏÅÌÉÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
UEFA YOUTH LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÏÅÌÉÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί καθιστούν τον Πάμπλο Γκαρσία ως την ιδανική λύση για τη διαδοχή του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Τσάρλυ.

Είναι δεδομένο πως στον ΠΑΟΚ περιμένουν να ολοκληρωθούν τα playoffs της Super League 1, για να βρουν τρόπο για να απαλλαγούν από τον Αμπέλ Φερέιρα. Κατά την άποψη μου, δείχνει τεράστια αδυναμία του συλλόγου, το γεγονός πως παραμένει ακόμα στο "τιμόνι" ένας προπονητής που απέτυχε με τόσο εμφατικό τρόπο και η προβληματική του δουλειά "φωνάζει" στην αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι φανερό πως γίνεται η προσπάθεια να πάνε σε μία όσο γίνεται πιο ομαλή επόμενη ημέρα. Να ολοκληρωθούν τα playoffs χωρίς αλλαγή και θα ήταν ευχής έργον, να υπήρχε κάποιος ενδιαφερόμενος για τον Αμπέλ Φερέιρα, ώστε να έρθει το "διαζύγιο" όσο γίνεται πιο ομαλά.

Διάφορα πράγματα που βγαίνουν στην επιφάνεια για θετική εισήγηση του Όλαφ Ρέμπε για τον Αμπέλ Φερέιρα στερούνται ρεαλισμού και σοβαρότητας. Δεν υπάρχει κανένας πλέον, που να επιθυμεί την παραμονή του Πορτογάλου, όπως και είναι δεδομένο, πως όλοι αντιλαμβάνονται πως κάτι τέτοιο δεν θα το δεχτεί ο κόσμος.

ΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Την περασμένη Κυριακή (28/6), ο Πάμπλο Γκαρσία δήλωσε έτοιμος για την πρώτη ομάδα στην "Αθλητική Κυριακή", θέτοντας και επίσημα την υποψηφιότητα του. Είμαι μακριά και δεν μπορώ να γνωρίζω τη δουλειά που κάνει καθημερινά στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, αλλά και την εξέλιξη των γνώσεων του στο ποδόσφαιρο, θεωρώ όμως δεδομένο πως αν στον σύλλογο πιστεύουν πως ο Πάμπλο Γκαρσία θα γίνει κάποια στιγμή προπονητής στην πρώτη ομάδα, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να πάρει αυτήν την ευκαιρία.

Αν ο ΠΑΟΚ κρατάει τον Πάμπλο Γκαρσία στη λογική να γίνει κάποια στιγμή ο πρώτος προπονητής στην πρώτη ομάδα, ήρθε η ώρα να παίξει το χαρτί του. Δεν θα έχει νόημα και δεν θα είναι και δίκαιο, να του δώσουν την ευκαιρία κάποια στιγμή μέσα στην διάρκεια μίας σεζόν, που δεν θα έχει πάει καλά.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο οικονομικά δύσκολη, στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν κάνει σωστή δουλειά με την οικονομική αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν μέσα στην ομάδα και το γεγονός αυτό δημιούργησε θέμα με το FFP. Αυτό το καλοκαίρι υπάρχει μία τάση να κοιτάξουν πρώτα τι υπάρχει μέσα στην ίδια την ομάδα και στην συνέχεια για οτιδήποτε άλλο. Είναι δεδομένο πως ξεκινώντας από τον Χρήστο Τζόλη, θα γίνει μία προσπάθεια για να εκμεταλλευτούν την καλή δουλειά και το ταλέντο που υπάρχει στις μικρές ομάδες και επίσης πως το πιο σημαντικό κομμάτι για την επόμενη σεζόν είναι να γίνει πρώτα σωστή αξιολόγηση στο υλικό που ήδη υπάρχει. Βλέπουμε κιόλας πως οι πρώτες κινήσεις είναι σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΡΕΪ ΚΑΙ ΟΥΑΡΝΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Από την φετινή χρονιά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη κατάλαβαν πως βιάστηκαν να πάρουν την απόφαση πως δεν χρειάζονται τον Ροντρίγκο Ρέι. Είναι δεδομένο πως στον ΠΑΟΚ χρειάζονται κάτι πιο αξιόπιστο κάτω από τα δοκάρια και η επιλογή είναι να πάρει στην προετοιμασία, την δεύτερη ευκαιρία του ο Αργεντινός τερματοφύλακας.

Στην ίδια λογική κινείται ο σύλλογος στην περίπτωση του Αμρ Ουάρντα. Ένας ποδοσφαιριστής με αναμφισβήτητο ατομικό ταλέντο, με δεδομένα όμως προβλήματα στον χαρακτήρα. Στον ΠΑΟΚ βλέποντας την πραγματικότητα που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή στην κατάσταση των ποδοσφαιριστών, αλλά και τα οικονομικά, κατάλαβαν πως δεν έχουν το περιθώριο να αφήσουν το παραμικρό προσόν να πάει ανεκμετάλλευτο. Δυνατότητα για πολλές κινήσεις δεν υπάρχει, οπότε είναι υποχρεωτικό να μπορέσουν να αξιολογήσουν και να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορεί να τους προσφέρει το ρόστερ, που υπάρχει ήδη στην ομάδα. Κάτι που δεν συνέβη την περσινή σεζόν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Σε αυτήν λοιπόν την συνθήκη, πιστεύω πως το ιδανικό θα ήταν ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα, ό,τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα αλλά και στις ακαδημίες. Τα προτερήματα και τα ελαττώματα των ποδοσφαιριστών, τι έχει προσφέρει η "χρυσή ομάδα" του ΠΑΟΚ και τους λόγους που οι ηγέτες της, είχαν την φετινή άθλια σεζόν.

Υπάρχει κάτι σημαντικό: φέτος πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές είχαν -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- άθλια σεζόν. Θα πρέπει να παρθεί η απόφαση ποιους θα αφήσει ο σύλλογος και με ποιους θα συνεχίσει. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες και δεν γίνεται να παρθούν από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί όλο αυτόν τον καιρό. Χρειάζεται επίσης να βγουν μπροστά και τα παιδιά που πρέπει να αναδειχτούν από τις ακαδημίες. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ να βάλει δικό του φρέσκο αίμα στον οργανισμό του. Είναι το καλοκαίρι που χρειάζονται αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση μέσα στην ομάδα και πιστεύω πως ένας άνθρωπος από το εξωτερικό, που δεν γνωρίζει το παραμικρό μπορεί να πελαγώσει και να αδικηθεί. Βλέπετε, είμαστε και σε ένα καλοκαίρι με στενά χρονοδιαγράμματα.

Για παράδειγμα, πως θα φέρεις έναν προπονητή, που θα είναι ο εκλεκτός του Όλαφ Ρέμπε από το εξωτερικό και θα τον βάλεις να συνεργαστεί με τον Αμρ Ουάρντα; Από την στιγμή, που θες να πας με τον Αιγύπτιο, χρειάζεσαι και έναν άνθρωπο να γνωρίζει με τι έχει να κάνει και πως θα τον αντιμετωπίσει και κάτι μου λέει, πως ο Πάμπλο Γκαρσία για αυτό το κομμάτι, θα είναι ιδανικός. Δεν τον βλέπει τον Αιγύπτιο...

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Για τον σύλλογο θα ήταν ιδανικό, πράγματι αυτήν την εποχή μία σημαντική προσωπικότητα όπως ο Πάμπλο Γκαρσία, να είναι πράγματι έτοιμος για να αναλάβει σαν πρώτος προπονητής. Αυτό το καλοκαίρι, οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν είναι σημαντικές και λεπτές και σε ένα μεγάλο βαθμό χρειάζεται ο προπονητής που θα τρέξει τον ΠΑΟΚ, να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί λεπτές καταστάσεις. Αν στον ΠΑΟΚ πιστεύουν πως ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι έτοιμος να πάρει ούτε αυτό το καλοκαίρι την ευκαιρία του, πιστεύω πως ο Ουρουγουανός θα πρέπει να κοιτάξει άλλου για δουλειά, καθώς πολύ δύσκολα θα βρεθούν πιο κατάλληλες συνθήκες για να του δοθεί μια πραγματική ευκαιρία, από το ξεκίνημα μίας σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ