ΑΕΚ

Ο Πινέδα που καλεί την ΑΕΚ για το “all in” και η μεγάλη μάχη στην Τουρκία 

EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον καθοριστικό Μεξικανό και την επερχόμενη κομβική αναμέτρηση με τη Σάμσουνσπορ.

Επιβλητική η νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο, η πιο εύκολη στη Νέα Φιλαδέλφεια επί εποχής Μάρκο Νίκολιτς, με την ομάδα να παίζει σίγουρα, άνετα, με αυτοπεποίθηση κι έχοντας (προσωρινά ή όχι θα δείξει) αποδιώξει το σύνδρομο της επικράτησης στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Επικράτηση με εξαιρετικό και πάλι τον Λούκα Γιόβιτς που θα μπορούσε να είχε σκοράρει δεύτερο συνεχόμενο χατ-τρικ αν ο ρέφερι Ζαμπαλάς δεν ανακάλυπτε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στον Ζοάο Μάριο και ο VAR Τσακαλίδης συμφωνούσε με μια δήθεν παράβαση. Παρεμπιπτόντως αυτό ήταν το τρίτο κανονικό γκολ του Σέρβου φορ που ακυρώνεται στο πρωτάθλημα… “αντικανονικά” και συνολικά το τέταρτο που θα έπρεπε να μετρήσει αλλά δεν μέτρησε υπέρ της ΑΕΚ, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Ζοάο στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ.

Ας είναι… Ακόμα κι έτσι η Ένωση προχωράει νικηφόρα το δρόμο της, μετρά επτά νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία 8 επίσημα παιχνίδια της και πλέον ετοιμάζεται για το πιο δύσκολο της χρονιάς, απέναντι στη Σάμσουνσπορ, στην Τουρκία. Κοντρα στην πρωτοπόρο της League Phase του Conference League. Θα έχει και εκεί ο Γιόβιτς τη λύση; Θα είναι από κοντά εξίσου ηγετικός και καθοριστικός ο καταπληκτικός το τελευταίο διάστημα Πινέδα;

Ο Πινέδα το “φωνάζει”

Ο Μεξικανός ήταν και απέναντι στον Ατρόμητο ο καλύτερος του γηπέδου, τα έκανε όλα, άνοιξε το σκορ, έκοψε κάμποσες φορές το βήχα του αντίπαλου σε σκέψεις να παρουσιάσει επιθετικές ορμές, μοίρασε άψογα το παιχνίδι, είχε εμπνεύσεις που ελευθέρωσαν συμπαίκτες στον χώρο. Ψάχνεις γενικά να βρεις τι δεν έκανε καλά και δεν μπορείς να το εντοπίσεις. Είναι ο κινητήριος μοχλός, ο καταλύτης, ο μετρονόμος. Αυτός που ρυθμίζει τις σταθερές και καθορίζει το παιχνίδι της ομάδας, επίσης και συχνός σκόρερ στα τελευταία παιχνίδια έχοντας πετύχει τρία γκολ καθοριστικά για να έρθουν νίκες.

Ο Πινέδα φωνάζει με την απόδοσή του αλλά και με το κέφι του ότι ήρθε η ώρα για να ανοίξει η συζήτηση επέκτασης του συμβολαίου του, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2027. Προφανώς και δικαιούται περισσότερα χρήματα, ασφαλώς αξίζει και στην ΑΕΚ να τον έχει στις τάξεις της για την επόμενη τριετία- τετραετία και να χτίσει γύρω του την ομάδα που ήδη μας πείθει ότι μπορεί να καταστήσει και μονιμοποιήσει ως πρωταγωνίστρια ο Μάρκο Νίκολιτς. Είναι και επιθυμία του Μάριου Ηλιόπουλου να τον κρατήσει για χρόνια, οπότε η έναρξη των συζητήσεων δεν θα πρέπει να είναι πολύ μακριά.

Κλείνοντας, μια ανακούφιση υπάρχει για τον Μιγιάτ Γκατσινοβιτς καθώς ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από τον γήπεδο δημιούργησε φόβο για χειρότερα πράγματα από ένα βαρύ διάστρεμμα, όπως λέει η πρώτη διάγνωση. Κάνει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει ξανά πολύτιμος για την ομάδα και πάνω που άρχισε να το καταφέρνει, του συνέβη αυτό. Το έχει περάσει ξανά και ξανά, δεν λυγίζει και θα επανέλθει. Έως τότε, η ΑΕΚ είναι τουλάχιστον στην ευχάριστη θέση να έχει πίσω τον Ελίασον και σύντομα τους Ζίνι και Κουτέσα. Δείχνοντας πολύ ώριμη και συμπαγής για να προσπερνά έως σήμερα πολύ δύσκολες καταστάσεις και ένα σωρό αναποδιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ