ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πογέτ έχρισε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Εθνικής τον Μπακασέτα και δεν πρέπει να αποτύχει

Ο Πογέτ έχρισε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Εθνικής τον Μπακασέτα και δεν πρέπει να αποτύχει
INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχρισε ηγέτη της Εθνικής τον Μπακασέτα, έδειξε ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει στον Φορτούνη, όμως είναι δικαίωμά του να πάει στη μάχη με εκείνους που εμπιστεύεται. Αρκεί στο τέλος να πετύχει. Γράφει ο Νίκος Συριώδης.

Όλοι οι προπονητές του κόσμου έχουν αγαπημένους παίκτες, που τους εμπιστεύονται και ποντάρουν πολλά πάνω τους. Δεν είναι σπάνιο αυτό, ούτε πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση. Δεν συναντάμε όμως συχνά προπονητές που έχουν το θάρρος να παραδεχτούν ότι ένας παίκτης δεν... αγγίζεται και η ενδεκάδα ξεκινάει από αυτόν.

Ο Μπακασέτας χρίστηκε ηγέτης της Εθνικής

Ο Γκουστάβο Πογέτ, στην ανοικτή κουβέντα που είχε το πρωί της Τρίτης με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής, έχρισε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Εθνικής ομάδας τον Τάσο Μπακασέτα με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Το είπε μάλιστα σε ερώτηση για τον Κώστα Φορτούνη, δεν ρωτήθηκε δηλαδή συγκεκριμένα για τον μεσοεπιθετικό της Τράμπζονσπορ.

Θυμίζουμε ότι ο "Μπάκα" ήταν ο αγαπημένος παίκτης του Τζον Φαν Σιπ και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Ουρουγουανό που τον διαδέχτηκε στον πάγκο. Προφανώς δεν είναι τυχαίο, ούτε είχαν... συνεννοηθεί μεταξύ τους οι δύο προπονητές να τον αγαπήσουν. Κάτι κάνει καλά στο χορτάρι, δεν του έχει χαριστεί τίποτα και το έχει κερδίσει.

Ο Μπακασέτας από την στιγμή που αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα για τη γειτονική Τουρκία είδε την καριέρα του να παίρνει την ανιούσα, ο ίδιος βρήκε για τα καλά τον εαυτό του, δούλεψε τις αδυναμίες του και χρόνο με το χρόνο παρουσιάζεται καλύτερος. Στην Εθνική που τα τελευταία χρόνια ψάχνει να βρει και πάλι την περπατησιά της, αποτελεί πυλώνα.

Μακάρι να μην κάνει λάθος με τον Φορτούνη και να δικαιωθεί στην πράξη

Όσον αφορά τον Φορτούνη, ο προπονητής έδωσε τις εξηγήσεις του. Είπε πως θα έπρεπε να προσαρμόσει το πλάνο του και το σχέδιό του στον Τρικαλινό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού και να αλλάξει σύστημα, κάτι που δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Προφανώς και έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο για την ομάδα, προκειμένου να πετύχει. Και η αλήθεια είναι πως αν τα καταφέρει, κανείς δεν θα θυμάται πως ο Φορτούνης έλειπε.

Είπε επίσης ότι δεν τον κάλεσε για την συγκεκριμένη δυάδα αγώνων, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν θα αλλάξει ξαφνικά το πώς παίζει ο Φορτούνης, ούτε ο προπονητής τα "θέλω" του. Αν δεν του κάνει για τα ματς με την Ιρλανδία και την Γαλλία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα του κάνει και για τα επόμενα. Δεν προεξοφλούμε τίποτα βέβαια, αλλά αυτό λέει η κοινή λογική.

Η άποψη του υπογράφοντος παραμένει η ίδια. Ο Φορτούνης αποτελεί κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Εθνική δεν πρέπει να το σπαταλήσει. Οφείλει να εκμεταλλευτεί όλα τα θετικά του στοιχεία και να "κρύψει" τις αδυναμίες του. Αυτή είναι άλλωστε μια από τις δουλειές του εκάστοτε προπονητή, όμως ο Πογέτ επιλέγει, αυτός είναι αρμόδιος και αυτός παίρνει την ευθύνη. "Μπορεί να κάνω και λάθος", μας είπε. Ευχή όλων μας να μην κάνει.

Μπορεί να πάει με όποιους θέλει στη μάχη, αρκεί να στείλει την Εθνική στο EURO

Στην ερώτηση για το αν θα είναι αποτυχία αν δεν καταφέρει να προκριθεί στο EURO της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2024, ο ίδιος τόνισε πως όχι, αλλά το θέλει όσο τίποτα και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Η δική μας άποψη είναι πως θα είναι αποτυχία, ειδικά εφόσον υπάρχει το "μαξιλαράκι" του Nations League. Δέκα χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις θα 'ναι πολλά και η γαλανόλευκη δεν πρέπει να δει ακόμη ένα μεγάλο γεγονός από την τηλεόραση.

Ο προπονητής μπορεί να επιλέγει όποιους θέλει και να αφήνει εκτός όποιους θέλει. Αρκεί να πετύχει. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Προσλήφθηκε για να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του μετά τον Φερνάντο Σάντος. Αν δεν πάει η Εθνική στα τελικά, θα είναι "μια από τα ίδια" και θα ψάχνουμε πάλι τι έφταιξε και χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία.

Καλή η βελτίωση, το να επανέλθει μια κανονικότητα, να φτιάξουν τα αποδυτήρια, να επιστρέψει ο κόσμος. Το δια ταύτα όμως είναι η πρόκριση στο EURO. Ο πήχης έχει τοποθετηθεί εκεί και μόνο εκεί. Με ή χωρίς τον Φορτούνη και ηγέτη τον Μπακασέτα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ