OPINIONS

Το πρώτο διπλό δεν αλλάζει τη μοίρα του

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΟΜΑΔΙΚΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΟΜΑΔΙΚΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει ότι ο Παναθηναϊκός απέφυγε μία μαύρη κηλίδα στην ιστορία του και επισημαίνει ότι από την Τρίτη τα προβλήματα θα είναι και πάλι παρόντα.

Φόβος ήταν και πάει… Ο Παναθηναϊκός πέτυχε διπλό στην επαρχία μετά από ένα χρόνο (18/2/2017 το 5-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη), επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ και διασφάλισε ότι δεν θα κλείσει τη σεζόν χωρίς νίκη μακριά από το "Απόστολος Νικολαΐδης". Κάτι που αν συνέβαινε, θα αποτελούσε μαύρη κηλίδα στην ιστορία του Τριφυλλιού στην Α’ Εθνική, από το 1959-60.

Η νίκη στον θεσσαλικό κάμπο δεν αλλάζει δραματικά την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Από τη μία, διαλύει τις όποιες ανησυχίες για την παραμονή στη Superleague και από την άλλη, ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών. Όμως, ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει τρομερά πράγματα. Η θέση του στη βαθμολογία δεν πρόκειται να μεταβληθεί σημαντικά, ούτε οι τρεις βαθμοί θα συμβάλλουν στην επιβίωσή του…

Από την Τρίτη (20/2), ο Παναθηναϊκός επανέρχεται στη σκληρή καθημερινότητα και στη μάχη της επιβίωσης. Οι προσφυγές, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, τα χρέη και κάθε είδους πρόβλημα, θα είναι εδώ. Τουλάχιστον, ο Ουζουνίδης, οι συνεργάτες του και οι παίκτες πήραν το "διπλό" και ανακουφίστηκαν επειδή δεν θα συνδεθούν με ένα αρνητικό ρεκόρ. Δεν το αξίζουν, με βάση τις συνθήκες που δουλεύουν, ωστόσο παραλίγο να συμβεί…

ΠΗΡΕ Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕ

O Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός από την αρχή, όπως και στους Ζωσιμάδες. Από τα πρώτα λεπτά πήρε την κατοχή της μπάλας και επέβαλε το ρυθμό του, προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Μπόζοβιτς. Την ίδια στιγμή, ο Βλαχοδήμος ήταν θεατής και ανησύχησε μόνο στο 43’, από μία στατική φάση.

Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν αποτελεσματική, αφού οι παίκτες είχαν κοντινές αποστάσεις, κάλυπταν ο ένας τον άλλο και κυρίως ο Κάτσε, κάλυψε πολλούς χώρους. Επιπλέον, οι αμυντικοί απέφυγαν τα ατομικά λάθη, που τόσο κόστισαν την προηγούμενη αγωνιστική. Σαφώς, σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι η Λάρισα δεν είχε στη γραμμή κρούσης της έναν ποιοτικό στράικερ, όπως ο Πέδρο Κόντε που «εκτέλεσε» δύο φορές τον Βλαχοδήμο στα Γιάννινα.

Το γκολ του Λουντ, μετά το συνδυασμό του με τον Δώνη, ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, χωρίς να αποδίδει εντυπωσιακά, ενώ η ΑΕΛ δεν είχε προσανατολισμό στο γήπεδο. Επίσης, οι θεατές αποδοκίμαζαν εν χορώ τον προπονητή της ομάδας, Ηλία Φυντάνη, κάτι που προκαλούσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους.

Ο ΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ

Η είσοδος του Αντνάν Αγκάνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΛ και δημιούργησε πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά, επιβεβαιώθηκε ότι τα μετόπισθεν του Τριφυλλιού είναι εύθραυστα και δεν εμπνέουν σιγουριά.

Ταυτόχρονα, οι συνεργασίες του Δώνη με τον Λουντ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός δημιουργικά. Από το συνδυασμό τους στο 57’ ο Χατζηγιοβάνης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έκανε κακό τελείωμα. Ο νεαρός εξτρέμ ήταν δραστήριος, όμως πρέπει να γίνει ουσιαστικός για να βοηθήσει και να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Διότι έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν κάνει καλές τελικές επιλογές στις προσπάθειές του.

Όταν ο Περόνε μπήκε στην περιοχή, η πίεση αυξήθηκε στους στόπερ του Τριφυλλιού, αφού μέχρι τότε είχαν περιορίσει τον Ναζλίδη. Ο Περόνε είναι ένας επιθετικός με όγκο και με καλή αντίληψη του χώρου, στοιχεία που δυσκόλεψαν τους Αυλωνίτη και Οικονόμου.

Ωστόσο, ό,τι και αν έκανε ο Φυντάνης, η ΑΕΛ δεν μπορούσε να απειλήσει. Μόνο σε δύο στατικές φάσεις αγχώθηκε ο Βλαχοδήμος, αφού οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν ούτε μία οργανωμένη επίθεση. Ο Ουζουνίδης διαχειρίστηκε σωστά το ματς με τις αλλαγές του, ο Παναθηναϊκός κράτησε το γκολ του Λουντ και πήρε το πρώτο διπλό στη σεζόν…

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ