OPINIONS

Οι ευκαιρίες τελειώνουν, τα play offs δεν εξασφαλίζονται

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την αδυναμία των παικτών του Παναθηναϊκού να ανταποκριθούν στις ελάχιστες απαιτήσεις, που υπάρχουν για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ίσως οι παίκτες να μην το έχουν κατανοήσει απόλυτα... Τουλάχιστον, αυτό έδειχναν σε μερικά σημεία του παιχνιδιού στο Καυτανζόγλειο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα play offs και πλέον κινδυνεύει να αποκτήσει "συγκάτοικο" στην τέταρτη θέση.

Το πρόγραμμά του δυσκολεύει στον απόλυτο βαθμό, αφού θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και έπειτα τους άμεσους ανταγωνιστές ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ και θα υποδεχτεί τον σκληροτράχηλο Ατρόμητο. Θεωρητικά, το επόμενο εύκολο παιχνίδι είναι το εντός έδρας με τη Λάρισα, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ενδιάμεσα, έχει υποχρεώσεις για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως και οι άλλοι του "Big 4", ενώ ανά περιόδους τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα.

Ο προτελευταίος της βαθμολογίας Ηρακλής ήταν το έσχατο "κανονάκι" για τον Παναθηναϊκό, πριν αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα. Η νίκη ήταν επιβεβλημένη, ώστε να αξιοποιήσει τυχούσες απώλειες βαθμών της Ξάνθης και της ΑΕΚ και ταυτόχρονα, να τονώσει την αυτοπεποίθηση του πριν από το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Για να πετύχει το τέταρτο διπλό στη Superleague, να κερδίσει χρόνο και ηρεμία και να πείσει τους οπαδούς του να εξαντλήσουν τα εισιτήρια που έχουν μείνει απούλητα για την Κυριακή (19/3).

Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να νικήσει ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κανένας δεν αποδείχτηκε αρκετά πειστικός για τους παίκτες. Δεν ήταν κακοί ή αδιάφοροι, απλώς δεν έκαναν το κάτι παραπάνω. Το προσπάθησαν, αλλά δεν "πέθαναν" για αυτό. Δεν είχαν τη "φλόγα" που χρειάζεται σε τέτοια ματς, προκειμένου να τα "καθαρίζουν" ή να μην δέχονται ανόητα γκολ. Διότι, πως αλλιώς μπορεί να περιγραφεί το γκολ που πετυχαίνει ο Ηρακλής;

ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Αυτός είναι ένας τομέας που φαίνεται πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει πολλή δουλειά. Οι παίκτες του δεν έχουν εμπεδώσει τη σωστή νοοτροπία, παρότι το προπονητικό επιτελείο προσπαθεί να τους την εμφυσήσει. Όμως, πλέον το ερωτηματικό είναι εάν υπάρχει ο χρόνος για να υιοθετήσουν την κατάλληλη συμπεριφορά. Έχουν απομείνει μόλις έξι αγωνιστικές μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας της Superleague και από εδώ και πέρα, τα λάθη κοστίζουν ακόμα περισσότερο. Ίσως, κάποιο να μην μπορεί καν να διορθωθεί…

Ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δεν αξιοποίησαν οι παίκτες του και στην άνεση με την οποία σκόραρε ο Ηρακλής. Οι δηλώσεις του δεν χρειάζονται ερμηνεία και αφορούν θέματα συμπεριφοράς. Όχι με την πειθαρχική έννοια της, αφού οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν ξεφεύγουν και δεν αποπροσανατολίζονται από τη διαιτησία ή από εξωαγωνιστικά θέματα. Αλλά με το πώς λειτουργούν στο παιχνίδι και πως το διαχειρίζονται. Πάσχουν σοβαρά και δεν φαίνεται να έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το κυριότερο; Δεν φτάνει ο Ουζουνίδης να τους τα λέει, πρέπει να τα συνειδητοποιήσουν μόνοι τους.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΤΙ

Μία ευκαιρία για την αντιστροφή του κλίματος είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η νίκη κρίνεται απαραίτητη, αφενός επειδή οι δύο άμεσοι ανταγωνιστές αξιοποίησαν την έδρα τους στο αντίστοιχο ματς, αφετέρου διότι δεν υφίστανται άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Εάν ο Παναθηναϊκός καταλήξει στην 5η θέση εν μέσω της διακοπής για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, τότε κανένας δεν μπορεί να προδικάσει την περαιτέρω πορεία του. Το έχουμε ξαναπεί: δεν έχει «αντισώματα» ο πράσινος οργανισμός, ώστε να ξεπεράσει άλλη μία σοβαρή κρίση στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Βέβαια, μία νίκη δεν θα αποτελέσει τη «θεραπεία» σε όλες τις «ασθένειες», ωστόσο θα δώσει μία σημαντική ώθηση. Την έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός και έχει τις προϋποθέσεις για να την πάρει. Ο Ολυμπιακός θα προέρχεται από ένα απαιτητικό ματς στην Κωνσταντινούπολη με τη Μπεσικτάς για το Europa League, έχει μικρό ροτέισον και υπηρεσιακό προπονητή. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του, το πλεονέκτημα της έδρας και ξεκούραστους παίκτες.

Αυτό που δεν έχουμε τη δυνατότητα να προβλέψουμε είναι το πάθος και η θέληση. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν βγάλει αυτά τα χαρακτηριστικά. Έχει έρθει η ώρα να αποδείξουν ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών. Να χαρίσουν στους φιλάθλους μία μεγάλη νίκη και να σημάνουν την αντεπίθεση τους για τους στόχους που έχουν απομείνει. Μετά τα προκριματικά του Europa League το προηγούμενο καλοκαίρι, οι παίκτες δεν έχουν δώσει κάτι στην ομάδα, για να ξεπληρώσουν τα συμβόλαια τους. Επιτέλους, υποχρεούνται να το κάνουν, έστω και με τόση καθυστέρηση…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ