OPINIONS

Ο μόνος λόγος για μία νότα αισιοδοξίας

Ο μόνος λόγος για μία νότα αισιοδοξίας
EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει γιατί βλέπει μέλλον στον Παναθηναϊκό, παρά τη "μαυρίλα" που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ελάχιστοι θα σταθούν στην ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (21/05), προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα για το αγωνιστικό κομμάτι. Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Όταν επικρατεί αβεβαιότητα στο ιδιοκτησιακό, όταν η ασυνέπεια στις πληρωμές έχει παγιωθεί, όταν δεν υπάρχει προσδοκία και ελπίδα για το μέλλον, τότε η ομάδα περνά σε δεύτερη μοίρα.

Ο Παναθηναϊκός δεν ηττήθηκε από την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής… Ηττήθηκε την 2η αγωνιστική στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης", όταν ο ανόητος (τον οποίο οι διοικούντες έχουν εντοπίσει και μένει να κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία) πέταξε το μπουκάλι στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς.

Το ματς μάλλον θα χαθεί στα χαρτιά, θα αφαιρεθούν βαθμοί στα playoffs και στην επόμενη σεζόν, οι παίκτες θα χάσουν πολλές μέρες ξεκούρασης και θα δώσουν έναν προκριματικό γύρο περισσότερο, ενώ δεν θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Champions League.

Για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, οι προσπάθειες των παικτών ακυρώθηκαν από εξωγενείς παράγοντες. Προέκυψαν τιμωρίες από το πουθενά και οι ποδοσφαιριστές ξενέρωσαν. Άδειασαν. Πώς να αποδώσουν πλέον; Με ποια κίνητρα; Αναμενόμενη ήταν η απόδοση τους στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Τουλάχιστον, στη μαυρίλα των ημερών υπάρχουν δύο θετικά στοιχεία… Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Θα περίμενε κανείς ότι η δύσκολη περίοδος που εισέρχεται ο Παναθηναϊκός και που κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα τελειώσει, θα τους αποθάρρυνε. Θα τους ωθούσε στην παραίτηση. Σίγουρα, εάν την επέλεγαν, κανένας δεν θα τους κατηγορούσε.

Δικαιολογημένοι θα ήταν, αφού ένας επαγγελματίας για να πετύχει, χρειάζεται ένα εργασιακό περιβάλλον που να του επιτρέπει να δουλέψει απερίσπαστος.

Αυτή τη χρονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν παρέχει κάτι ανάλογο. Ο Λυμπερόπουλος και ο Ουζουνίδης επιλύουν προβλήματα που δεν τους αφορούν και καλύπτουν καταστάσεις που δεν έχουν την αρμοδιότητα. Ο μεγαλομέτοχος, Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση έχουν την ευθύνη να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία.

Ωστόσο, κανείς εκ των δύο δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να τα παρατήσει. Το αντίθετο. Δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να πετύχουν, παρότι τα προγνωστικά δεν τους ευνοούν. Δεν συναντάς εύκολα τέτοια αποφασιστικότητα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

Ο Λυμπερόπουλος βγήκε δύο φορές μπροστά αυτή την εβδομάδα και προστάτευσε τους παίκτες. Μία μετά τη διακοπή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και μία το πρωί του Σαββάτου, με τη γραπτή δήλωση με τον Μπεργκ. Εάν σκεφτόταν να παραιτηθεί από τεχνικός διευθυντής, θα ενεργούσε διαφορετικά και θα προφύλασσε τον εαυτό του.

Ο Ουζουνίδης ήταν σαφής μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ: "θα βρούμε τη λύση". Αυτή η τοποθέτηση ανταποκρίνεται σε έναν επαγγελματία ο οποίος έχει αποφασίσει να μείνει και να παλέψει. Με όσα μέσα έχει στη διάθεση του. Δεν δείχνει κάποιον ο οποίος έχει μπει στη διαδικασία της αποχώρησης.

Ασφαλώς, δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσο θα αντέξουν μόνοι τους στις κακουχίες. Λογικά, εάν η αβεβαιότητα παραταθεί επ’ αόριστον, κάποτε θα κουραστούν. Αλλά, αυτή η ώρα δεν ήρθε ακόμα.

Τώρα, είναι η ώρα της ανασύνταξης. Τα φετινά playoffs μοιάζουν χαμένα και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι. Ο Λυμπερόπουλος και ο Ουζουνίδης σχεδιάζουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν και εάν λάβουμε υπόψη μας τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα, τότε, υπάρχει μία χαραμάδα αισιοδοξίας…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ