OPINIONS

Ο επίλογος μιας αποτυχημένης παρουσίας

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τη φυσιολογική κατάληξη του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τη Θέλτα και επισημαίνει ότι προέχει το 3Χ3 στην Ελλάδα.

Δεν υπόκειται σε σοβαρή κριτική το παιχνίδι του «Απόστολος Νικολαΐδης»… Όπως είναι γνωστό σε όλους, οι παίκτες βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, τακτική ταυτότητα δεν υπάρχει και μοιραία αυτά είναι εμφανή στο σύνολο, ειδικά εναντίον αντιπάλων οι οποίοι παίζουν στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από τη Θέλτα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, τερμάτισε τελευταίος στον όμιλο με συγκομιδή 1 βαθμό και συμπλήρωσε 12 ματς χωρίς νίκη στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης. Ένας απολογισμός διόλου κολακευτικός, ο οποίος δεν αρμόζει στον πάλαι ποτέ πιο αξιόπιστο «πρέσβη» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συνέβη κάτι αντίθετο με τους νόμους του ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας; Όχι. Η Θέλτα έπαιξε σε «χαμηλή ταχύτητα», όμως είναι μία κανονική ομάδα, με λειτουργίες και αυτοματισμούς και επικράτησε του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν έχει αρχή, μέση και τέλος.

Δεν ήταν αδιάφοροι οι παίκτες του Παναθηναϊκού το βράδυ της Πέμπτης. Τουναντίον, το προσπάθησαν και διεκδίκησαν το καλύτερο δυνατό από το παιχνίδι. Αυτό, όμως, είναι και το χειρότερο. Ότι τόσο μπορούσαν να παίξουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε γενικές γραμμές, δεν μπορούσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο από αυτό. Θα έπρεπε να τους θέλει η τύχη και να είναι αναποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι, ώστε να πάρουν βαθμό ή βαθμούς.

Η ήττα ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα με βάση την πορεία της ομάδας έως τώρα και λίγο-πολύ, αναμενόμενη. Από εδώ και πέρα, είναι το ζητούμενο. Έχει γραφτεί ότι ο Ουζουνίδης δεν είναι μάγος, ούτε θαυματοποιός. Πέντε-έξι παρεμβάσεις που αρκούν στη Superleague για την επίτευξη της νίκης, δεν είναι αρκετές για το Europa League. Με παρόμοια απόδοση την Κυριακή στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός θα έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει, επειδή ο Ατρόμητος δεν έχει την ποιότητα και την εμπειρία της Θέλτα, από την Primera Division.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA EUROKINISSI SPORTS

Ο χρόνος είναι λίγος, την Κυριακή ο Παναθηναϊκός έχει ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, που παραδοσιακά τον δυσκολεύει και πέρυσι τον απέκλεισε στα προημιτελικά του Κυπέλλου και το «διπλό» είναι απαραίτητο. Προκειμένου να διατηρηθεί η διαφορά των 7 βαθμών από τον Ολυμπιακό ή και να μειωθεί, εάν υπάρξει απώλεια του δεύτερου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Σε πρώτη φάση, είναι αναγκαίο η ομάδα να πετύχει ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα και να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στο Κύπελλο. Κοινώς, νίκες με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με την ΑΕΛ στη Λάρισα και ενδιάμεσα, με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Έπειτα, μεσολαβεί η διακοπή για την περίοδο των Χριστουγέννων, στη διάρκεια της οποίας ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του θα έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν κάποια σφάλματα.

Όχι όλα, γιατί δεν προλαβαίνει. Ούτε είναι λογικό να περιμένει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός στις 5 Ιανουαρίου στα Χανιά, εναντίον του Πλατανιά, θα παρουσιαστεί μεταμορφωμένος. Ίσως να είναι αισθητά βελτιωμένος (διότι και αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί), αλλά ως εκεί. Τα θαύματα έγιναν στη Βίβλο, δεν γίνονται στην πραγματικότητα…

Για να κλείσουμε με τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού, το πρόσημο είναι ξεκάθαρα αρνητικό. Ακούγεται (και είναι) άσχημο να αποκλείεται τόσο άνετα ο Παναθηναϊκός από τους ομίλους του Europa League και να το αποδεχόμαστε εύκολα. Ωστόσο, η πρώτη ενέργεια για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, είναι η αποδοχή του. Το «ευρωπαϊκό DNA» έχει χαθεί, το έχει μόνο ο Λέτο από τους παίκτες και το γνωρίζει ο Ουζουνίδης και χρειάζεται προσπάθεια, κόπος και διάρκεια για να επανακτηθεί.

Θα κουραστώ να το γράφω, ότι επιβάλλεται να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο. Για να μην είμαι άδικος, ίσως να το πράττουν ήδη ο Ζιλμπέρτο και ο Ουζουνίδης και ακόμα να μην μπορούμε να το δούμε. Αλλά, θα φανεί σύντομα, διότι πλησιάζει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Θα αποδειχθεί μετά τις 18 Δεκέμβρη, εάν θα υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες που θα έχουν νόημα. Που θα δείχνουν ότι η μία σχετίζεται με την άλλη και δεν είναι σπασμωδικές. Τι θα συμβεί με το ρόστερ, τις μεταγραφές, τις αποχωρήσεις και ούτω καθεξής. Μέχρι τότε, προέχει το 3Χ3…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για το "UEFA MAFIA"
Ουζουνίδης: "Δεν είναι στο επίπεδο που θέλω η ομάδα"
Μέστο: "Είχαμε συγκεντρωθεί περισσότερο στο πρωτάθλημα"
"Π@@@ο, π@@@ο, Αλαφούζο π@@@ο"
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
Αντίο στην Ευρώπη με ήττα,0-2 από την Θέλτα και αρνητικά ρεκόρ ο Παναθηναϊκός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ