OPINIONS

Ο Άλτμαν έχει προδιαγραφές για πετυχημένη μεταγραφή

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας μοιράζεται την εντύπωση του για τον Όμρι Άλτμαν και εξηγεί ποιο χαρακτηριστικό διέκρινε στους Μπουζούκη και Εμμανουηλίδη στο φιλικό με την Κορτράικ.

Ο Όμρι Άλτμαν συστήθηκε με ωραίο τρόπο στους φίλους του Παναθηναϊκού… Τον είχαν παρακολουθήσει στο φιλικό με την Ολεξάντρια, όμως απέναντι στην Κορτράικ έδειξε ότι έχει ικανότητες για να βοηθήσει. Δεν είναι ότι σκόραρε, αλλά το στυλ που το έκανε. Η άνεση και ο τρόπος που σημάδεψε που θα στείλει τη μπάλα. Οι εκτελέσεις στις στατικές φάσεις και το κράτημα της μπάλας.

Ο Ισραηλινός είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα. Έχει καλά χτυπήματα και καλές επαφές, παίζει με το κεφάλι ψηλά και ψάχνει την κάθετη πάσα. Επίσης, διαθέτει καλή εκτέλεση και δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του από μεγάλη απόσταση.

Βέβαια, αυτή την εποχή είναι βαρύς και δεν έχει το ξεπέταγμα, ώστε να ξεφύγει στην πρώτη ντρίμπλα. Φάνηκε στο παιχνίδι με την Κορτράικ, όταν έκανε την κίνηση για να απελευθερωθεί, αλλά δεν είχε την ταχύτητα να το κάνει. Το συνειδητοποίησε και ο ίδιος μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και επέλεξε να παίξει περισσότερο με πάσες.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

Ασφαλώς, είναι πρώιμο να προβλέψουμε τι θα πετύχει ο Άλτμαν με τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, δεν θα εξαρτηθεί μόνο από εκείνον, αλλά και από τη γενικότερη παρουσία της ομάδας. Ωστόσο, σε ατομικό επίπεδο δημιουργείται η προοπτική για μία επιτυχημένη μεταγραφή. Στο μοτίβο… νεαρός ποδοσφαιριστής, με εμπειρία στην πίεση από το Ισραήλ, με καριέρα και στην Αγγλία και στη θέση του δεύτερου επιθετικού, που "πονά" ο Παναθηναϊκός.

Ο Άλτμαν επαναλαμβάνει ότι δεν επέλεξε την Ελλάδα για τα λεφτά, αλλά επειδή θεωρεί πως θα "ανεβάσει" την καριέρα του. Σίγουρα, το τι έχει στο μυαλό του δεν το γνωρίζει κανείς. Όμως, μοιάζει να εννοεί τα λόγια του. Η γενικότερη συμπεριφορά του στις προπονήσεις, η προσπάθεια να προσαρμοστεί και η όρεξη να πειθαρχήσει στις εντολές του Ουζουνίδη, αποτελούν πειστικά επιχειρήματα.

Για να επανέρθουμε, μόνο το μέλλον θα αποδείξει την πορεία του Άλτμαν. Ωστόσο, ο Ισραηλινός είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα για τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρωτίστως και στο οικονομικό, αργότερα…

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΟΣ

Δεν υπάρχει νόημα να αναφερθούμε εκ νέου στο ότι ο Παναθηναϊκός διατηρεί τη συνοχή του, ανεξαρτήτως των προσώπων στην ενδεκάδα. Ούτε η νίκη επί της Κορτράικ στο φιλικό έχει σημασία. Τίποτα δεν σημαίνει και δεν αναιρεί τις αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές και τους παίκτες, όχι για τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Μπορούμε, όμως, να κρίνουμε την απόδοση των νεαρών που έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Το σημαντικότερο για έναν νεαρό παίκτη είναι να διαθέτει θράσος. Να μην φοβάται την ατομική ενέργεια και να παίρνει την ευθύνη. Είναι προτιμότερο να λειτουργήσει απερίσκεπτα σε μία φάση, παρά να διακατέχεται από το φόβο της αποτυχίας. Τι να τον κάνεις έναν παίκτη, ο οποίος θα δίνει τη μπάλα πίσω ή πλάγια, επί μονίμου βάσεως;

Δύο τέτοιοι ποδοσφαιριστές είναι ο Μπουζούκης και ο Εμμανουηλίδης. Στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Κορτράικ, έψαξαν το "ένας με έναν" και σε μερικές περιπτώσεις, έβγαλαν ωραίες φάσεις. Δεν ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους, ελέω απειρίας ή υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων τους. Όμως, έχουν το βασικότερο: αρχίζουν τις προσπάθειες και αν απέτυχαν την Τρίτη, την επόμενη φορά θα τις τελειώσουν. Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν τις δοκίμαζαν. Διότι τότε, δεν θα είχαν καμία πιθανότητα να τις ολοκληρώσουν.

Το καλύτερο εχέγγυο για την ανάπτυξη τους είναι και η παρουσία του Ουζουνίδη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει τον τρόπο να τους "γειώσει", ώστε να μην παρασυρθούν από την εφήμερη δόξα. Να τους στείλει στους Νέους, να τους αφήσει εκτός αποστολής. "Για όποιον γράφετε, θα μένει έξω" είχε ο Ουζουνίδης στους δημοσιογράφους και ξέρει καλύτερα απ’ όλους πώς να ενεργήσει…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ