OPINIONS

Ισορροπία για τη διαχείριση της "γκέλας"

Ισορροπία για τη διαχείριση της "γκέλας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας επισημαίνει την ανάγκη να αναλυθούν τα αίτια της ισοπαλίας του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό. Δεν καταφεύγει σε υπερβολές και σχολιάζει τις υποδείξεις του βοηθού Λάμπρου.

Ισορροπία… Μία πολύ δύσκολη λέξη. Όχι, φυσικά από γραμματικής άποψης. Αλλά ως έννοια. Να την έχεις. Να μπορείς να διαχειριστείς μία κατάσταση χωρίς υπερβολές, χωρίς να παρασυρθείς και να την αντιμετωπίσεις όπως πρέπει, με την απαιτούμενη προσοχή και αποτελεσματικότητα.

Ισορροπία χρειάζεται ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Δεν καταστράφηκε η Γη από μία απώλεια βαθμών. Ποδόσφαιρο είναι, η ισοπαλία είναι μέσα. Ισόπαλη αναδείχτηκε η Ρεάλ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, άρα μπορεί και ο οποιοσδήποτε άλλος. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να επικρατήσει η λογική του «εντάξει, δεν έγινε και τίποτα». Επιβάλλεται να αναλυθεί το αποτέλεσμα και η απόδοση από τον Στραματσόνι και τους συνεργάτες του.

Είναι το δεύτερο «καμπανάκι» σε δέκα ημέρες. Είχε προηγηθεί η ήττα από τον Άγιαξ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στην πρεμιέρα του ομίλου του Europa League και τώρα ήρθε η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Υπάρχουν προβλήματα. Αυτό, νομίζω, το διαπιστώσαμε όλοι. Το θετικό είναι πως δεν μοιάζουν αξεπέραστα. Αλλά πρέπει να επιλυθούν.

Ισορροπία χρειάζεται η διοίκηση. Για να καταγγείλει τις υποδείξεις των βοηθών, διότι η διαιτησία του Κομίνη ήταν καλή. Γιατί δεν είναι μόνο το λανθασμένο οφσάιντ που υποδείχτηκε στον Μπεργκ, που αν εξελισσόταν η φάση λογικά θα απέφερε το γκολ. Είναι άλλες δύο περιπτώσεις οφσάιντ, που δεν είναι αλλά τα σημαιάκια του Λάμπρου και του Ακρίβου σηκώνονται εύκολα όταν οι φάσεις υποδεικνύονται σε βάρος παίκτη του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, όμως, η διοίκηση οφείλει να καταστήσει σαφές στους παίκτες και στο προπονητικό επιτελείο ότι τα διαιτητικά σφάλματα δεν αποτελούν δικαιολογία για εκείνους. Αυτοί υποχρεούνται να πράξουν το καθήκον τους και να αγωνιστούν. Τίποτα άλλο δεν πρέπει να τους απασχολεί.

Ισορροπία έχουν ανάγκη οι φίλαθλοι… Ώστε να μην απογοητευτούν πλήρως και να διατηρήσουν θετική σκέψη. Να μην θεωρήσουν την ομάδα ως κακή, αλλά και να μην ενθουσιαστούν με ένα καλό παιχνίδι που μπορεί να ακολουθήσει στο Βίγκο. Η ομάδα διαθέτει ποιότητα, προσωπικότητα, αλλά έχει αδυναμίες.

Ισορροπία θέλουν και οι παίκτες… Να μην σταθούν στη διαιτησία και να επικεντρωθούν στα λάθη τους. Τουλάχιστον, οι νέοι είναι αρκετοί, οπότε δεν έχουν προλάβει να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από τη νοοτροπία των προηγούμενων ετών. Φυσικά, χρέος να τους επισημάνει τη δουλειά τους έχει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Άλλωστε, αυτός έχει τονίσει πολλάκις ότι οι παίκτες ασχολούνται με τα αγωνιστικά και με τα υπόλοιπα, η διοίκηση.

Ισορροπία πρέπει να βρει ο Στραματσόνι. Για να μην αδικεί τη δουλειά του και την ομάδα. Δεν είναι κακό να βγάλει τον Λεντέσμα όταν δεν «τραβάει». Γιατί ο Λουντ φαίνεται να αντικαθίσταται κάθε φορά επειδή είναι η εύκολη επιλογή. Είναι λιγομίλητος, προσηνής και δεν θα αντιδράσει. Δεν συνέβη για πρώτη φορά αυτό, αλλά κοντεύει να καθιερωθεί. Παρότι ο Φιλανδός συνήθως είναι καλός και στο Αγρίνιο ήταν ο καλύτερος.

Εν κατακλείδι, όπως καταλάβατε, ισορροπία. Στις κρίσεις, στις επικρίσεις και στα συμπεράσματα. Ισορροπία προς το παρόν, ας παίξει ο Παναθηναϊκός με τη Θέλτα την Πέμπτη και με τον Αστέρα την Κυριακή και μετά θα επιχειρηθεί μία πρώτη αποτίμηση της σεζόν.

Υ.Γ.: Ο βοηθός Λάμπρου αδίκησε τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι σίγουρο. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ότι έπρεπε για να νικήσει. Το αποτέλεσμα δεν αλλοιώθηκε, αλλά επηρεάστηκε. Επειδή εάν η φάση εξελισσόταν και ο Λουντ σκόραρε από την πάσα του Μπεργκ, τότε θα διαμορφώνονταν νέες συνθήκες. Ευνοϊκές για τον Παναθηναϊκό, που θα τον καθιστούσαν φαβορί για τη νίκη, αλλά δεν θα την εξασφάλιζαν κιόλας.

Υ.Γ.2: Μεγάλη απώλεια ο Χουλτ. Ειδικά σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Σουηδός αριστερός μπακ-χαφ δίνει το διαφορετικό και το «παραπάνω».

Υ.Γ.3: Δεν έφταιγε το 3-5-2, όπως δεν έφταιξε το 4-2-3-1. Δεν δίνουν λύσεις τα συστήματα. Οι παίκτες τα κάνουν αμυντικά, επιθετικά, λειτουργικά ή δύσχρηστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ