OPINIONS

Για τη Λαμία ευθύνεται η ομάδα και μόνο

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τις ευθύνες που έχουν το προπονητικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το 4-1 από τη Λαμία και επισημαίνει ότι ο Αλαφούζος πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θέλει να μείνουν οι Ουζουνίδης - Διαμαντόπουλος.

Αμέτρητα κείμενα, έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν καταδείξει τις ευθύνες του Γιάννη Αλαφούζου για την κατάντια του Παναθηναϊκού. Η διακοπή της χρηματοδότησης της ΠΑΕ και κυρίως το timing που επέλεξε ο μεγαλομέτοχος, δικαίως προκαλούν την οργή των φίλων του Τριφυλλιού και επιτρέπουν τη διάδοση των πιο περίεργων θεωριών συνωμοσίας.

Αναμφίβολα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του αξίζουν τα εύσημα επειδή έμειναν και παλεύουν, όταν άλλοι τα παράτησαν. Το ίδιο ισχύει για τον ατζέντη του, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, ο οποίος δεν είχε καμία υποχρέωση να προσπαθεί για τον Παναθηναϊκό, αλλά το πράττει. Σαφώς, οι προαναφερόμενοι δεν δουλεύουν μόνο από αγνά και ανιδιοτελή κίνητρα, αλλά απολαμβάνουν και την αίγλη και τις γνωριμίες που προσφέρει ένας τόσο μεγάλος Σύλλογος, ακόμα και σε μία από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας του.

Άλλωστε, αυτό είναι το σωστό... Ο Ουζουνίδης, το επιτελείο του και ο Διαμαντόπουλος δεν είναι χομπίστες, αλλά επαγγελματίες που αμείβονται από την εργασία τους στο ποδόσφαιρο. Κανένας δεν πρέπει να έχει την απαίτηση να προσφέρουν χωρίς να λαμβάνουν ανταλλάγματα. Οικονομικά ή άλλου είδους, όπως η φήμη ή τα αποτελέσματα του έργου τους.

Σε γενικές γραμμές, αυτά έχουν καταδειχτεί απ' όλους, με μικρές διαφορές. Ίσως ένας να θεωρεί ότι ο Ουζουνίδης έχει περισσότερες ευθύνες απ' όσες του καταλογίζονται και άλλος να διαφωνεί, εκτιμώντας ότι δεν ευθύνεται πουθενά. Το ίδιο ισχύει για τους υπόλοιπους που εμπλέκονται με τον Παναθηναϊκό αυτή τη χρονική περίοδο.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Από εκεί και πέρα, για την ήττα του Παναθηναϊκού με 4-1 από τη Λαμία και τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Κυπέλλου, δεν είναι δυνατόν να κατηγορήσουμε τη γενική κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Μετά από ένα σημείο, πρέπει να μπουν στο κάδρο οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών, του προπονητή και των συνεργατών του.

Ξεκάθαρα, σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Λιγότερο συγκεντρωμένος, λιγότερο παθιασμένος, λιγότερο αποτελεσματικός, λιγότερος σε κάθε κατηγορία. Η Λαμία ήθελε περισσότερο τη νίκη, στάθηκε τυχερή και την πήρε. Αλλά η τύχη βοηθά αυτόν που παλεύει πιο πολύ και η γηπεδούχος προσπάθησε πολύ περισσότερο συγκριτικά με τον φιλοξενούμενο...

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η κριτική δεν συνεπάγεται την "ισοπέδωση". Δεν είναι ο Ουζουνίδης υπαίτιος για την αβεβαιότητα στον Παναθηναϊκό, ούτε έχει την υποχρέωση να δώσει όραμα και λύση για το μέλλον. Αυτά υποχρεούται να τα κάνει ο ιδιοκτήτης και μόνο. Κανένας άλλος. Ούτε καν οι διοικούντες, που στο φινάλε είναι υπάλληλοι του εργοδότη τους, του Γιάννη Αλαφούζου.

Αλλά, στη Λαμία οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν είχαν την πρέπουσα απόδοση και ευθύνονται εκείνοι και ο προπονητής τους. Ακόμα και αν αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Αρετόπουλου να αρχίσει το παιχνίδι, δεν δικαιολογείται αυτή η νωχελικότητα στο υπόλοιπο 90λεπτο.

Ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του επέλεξαν να μείνουν και επομένως, επιβάλλεται να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Ως ένα βαθμό, γιατί θαύματα δεν γίνονται. Όμως, αυτή η εικόνα δεν είναι ανεκτή, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με πίεση, απαιτήσεις και υπάρχει ένα μίνιμουμ ανοχής.

Επίσης, οι παίκτες που πήραν την απόφαση να συνεχίσουν στο ρόστερ, έχουν ακόμα χρόνο να το ξανασκεφτούν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα είναι μονίμως στο απυρόβλητο. Δεν γίνεται να μείνουν επειδή όλοι θα κατηγορούν τον Αλαφούζο, τους διοικούντες, τον Ουζουνίδη και αυτοί θα βρίσκονται στο περιθώριο. Όχι, δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο. Θα είναι μία "ταφόπλακα" για την ομάδα...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στον διαπληκτισμό που είχαν οι Βασίλης Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τετάρτης (20/12), ένα είναι σίγουρο: κανένας δεν είχε τη διάθεση να... σπάσει το σκοινί. Όντως, υπήρξε οξύτατη αντιπαράθεση, αλλά όταν οι παριστάμενοι διαπίστωσαν ότι το θέμα θα "χόντραινε", υπαναχώρησαν.

Ο Κωνσταντίνου ξέρει ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον Διαμαντόπουλο και δύσκολα θα βρει τον αντικαταστάτη του, εφόσον αυτός τα παρατήσει. Ο Διαμαντόπουλος γνωρίζει ότι δύσκολα θα έχει άλλη φορά τη δυνατότητα να εκπροσωπεί ένα τόσο μεγάλο club με όρους απόλυτης ελευθερίας, όπως συμβαίνει τώρα. Κοινώς, οι δύο άνδρες έχουν τις διαφορές τους, αλλά κατά βάθος, έχουν συμφέρον να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Αυτός που πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του είναι ο Γιάννης Αλαφούζος... Διότι παραμένει ο μεγαλομέτοχος και εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις, παρότι ισχυρίζεται ότι δεν ασχολείται. Αν θέλει να διώξει τον Ουζουνίδη και τον Διαμαντόπουλο, ας το ανακοινώσει δημοσίως. Εάν δεν έχει τέτοια πρόθεση, ας μην τους δημιουργεί προσκόμματα.

Γιατί δεν γίνεται και με τον αστυφύλακα και με τον κλέφτη... Από τη μία να λέει στον Διαμαντόπουλο ότι δεν θέλει να φύγουν με τον Ουζουνίδη, γιατί χωρίς αυτούς ο Παναθηναϊκός θα καταρρεύσει και από την άλλη, να επιτρέπει στους πιο στενούς συνεργάτες του να διαδίδουν ότι το δίδυμο Ουζουνίδης - Διαμαντόπουλος οδηγούν την ομάδα στην καταστροφή. Ας πάρει και ας διαλέξει...

Υ.Γ.: Η απόφαση του Αρετόπουλου να επιτρέψει τη διεξαγωγή του παιχνιδιού δεν χωράει σχολιασμού. Εάν θεωρούσε ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν κατάλληλος για να παιχτεί ποδόσφαιρο, θα το έλεγε εξαρχής στους υπευθύνους των ομάδων. Διότι είχαν όλοι την εντύπωση ότι θα αναβάλει το ματς και το παραδέχτηκαν στη συνέντευξη Τύπου οι κύριοι Ουζουνίδης και Τεννές. Τώρα, γιατί ο Τρικαλινός ρέφερι αποφάσισε το αντίθετο, το ξέρει μόνο εκείνος...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ