OPINIONS

Ένα εύκολο απόγευμα που δεν επιτρέπει εφησυχασμό

Ένα εύκολο απόγευμα που δεν επιτρέπει εφησυχασμό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 και καταγράφει τα δικά του συμπεράσματα από την αναμέτρηση.

Ευκολότερα απ' ότι ανέμεναν οι περισσότεροι, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και κέρδισε χρόνο και ηρεμία, μετά την ήττα με 2-1 από τον Άγιαξ. Όχι ότι υπήρχε φόβος για την επίτευξη της νίκης, απλώς ενδόμυχα όλοι αγχώνονται για το επόμενο ματς μετά από μία "σφαλιάρα". Εάν κάτι δεν έχει ο Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών, είναι η σταθερότητα και η διαχείριση των κρίσεων.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε, αλλά επί της ουσίας το αποτέλεσμα δεν μπορεί να κριθεί. Πάντα σε σχέση με τους τομείς που έχουν εντοπιστεί δυσλειτουργίες, αφού οι συνθήκες διαμορφώθηκαν ευνοϊκά από το 22' με τη (σωστή) αποβολή του Πασχαλάκη, οπότε το επίπεδο δυσκολίας μειώθηκε ακόμα περισσότερο.

Ο φετινός Παναθηναϊκός με την ποιότητα να "ξεχειλίζει", δεν μπορεί να στραβοπατήσει στη Superleague, όταν το ματς εξελίσσεται κατ' αυτό τον τρόπο. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έτσι και αλλιώς, έχει μεγάλη διαφορά κλάσης από τις περισσότερες ομάδες που καθίσταται εμφανής, πόσο μάλλον όταν σκοράρει πρώτος ή αποβάλλεται παίκτης του αντιπάλου.

Το 4-0 επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση στους παίκτες, επιτρέπει στον Στραματσόνι να δουλέψει και να βελτιώσει την ομάδα και επιβεβαιώνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες δυνατότητες στην Ελλάδα.

Όμως, what about Europa League;

Εδώ, δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις. Ο ΠΑΣ δεν διέθετε Κλάασεν, Ζίεχ, Γιουνές και Τραορέ, ώστε να διαπιστωθεί εάν η άμυνα του Παναθηναϊκού μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Η διαφορά θα φανεί, εάν φανεί πάντα, στο επόμενο παιχνίδι της διοργάνωσης με τη Θέλτα στο Βίγκο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μερικές παρατηρήσεις από το παιχνίδι...

* Ο Κουλιμπαλί ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς. Διότι δεν τον έχουμε δει με τον Παναθηναϊκό και δεν ξέραμε πως θα αντιδράσει. Δεν κώλωσε, είχε συνεχή ανεβοκατεβάσματα, πήρε πρωτοβουλίες και έβγαλε σέντρες. Αμυντικά, πήγε καλά, αν και θα κριθεί με πιο επικίνδυνους αντιπάλους. Έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει κι εφεξής, θα φανεί στη διάρκεια.

* Ο Σάμπα χρειάζεται χρόνο. Είναι επιβλητικός, θηριώδης, καθαρίζει τις κεφαλιές και απειλεί την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, ακόμα πρέπει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση.

* Ο Χουλτ είναι σταθερός. Είτε παίζει με τον Άγιαξ, είτε με τον ΠΑΣ και πιθανώς είτε με τα Καρδιτσομάγουλα, αγωνίζεται με σοβαρότητα, πειθαρχία και με προσήλωση. Δυσεύρετο αυτό σε έναν ποδοσφαιριστή.

* Η απόφαση του Στραματσόνι να παίξει με τρεις στόπερ μου φαίνεται ακατανόητη, αλλά θέλω να είμαι δίκαιος. Το ματς διαφοροποιήθηκε νωρίς και δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν θα δικαιωνόταν ή θα διαψευδόταν. Παρότι μας φαντάζει λάθος επιλογή. Αντίθετα, θα σημειώσω ότι προσαρμόστηκε αμέσως στα νέα δεδομένα, χρησιμοποιώντας τον Βιγιαφάνιες.

* Όντως, αυτή η ώρα (16:00) τη συγκεκριμένη εποχή, είναι βάρβαρη για ποδόσφαιρο. Όχι από την άποψη ότι οι παίκτες κάνουν καταναγκαστική εργασία. Ούτε καν. Απλώς, δεν τους βοηθούν οι κλιματικές συνθήκες να αποδώσουν καλά και αυτό αποβαίνει σε βάρος του θεάματος.

* Εκπληκτικό το δεύτερο γκολ... Απίστευτη πάσα του Μπεργκ με λίγο φαλτσάκι και δύσκολη εκτέλεση του Λουντ, εναέρια και στην κίνηση. Είναι όλη η φάση που αξίζει.

* Μιας και πιάσαμε τον Μπεργκ, είναι φανερό ότι ο Σουηδός φαίνεται διανύει μία καλή σεζόν. Δεν παράγει μόνο, αλλά δημιουργεί κιόλας. Η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ έχει ευκολύνει τη ζωή του και τον έχει κάνει χαρούμενο άνθρωπο.

* Ο Βιγιαφάνιες άλλαξε τον Παναθηναϊκό προς το ελκυστικότερο... Κινήθηκε παντού, πήρε πρωτοβουλίες και δημιούργησε συνεργασίες. Σε τέτοια ματς, εάν είναι προσηλωμένος, κάνει τη διαφορά. Γιατί, ας μην ξεχνάμε πως εναντίον του Άγιαξ, έκανε τη μία λάθος πάσα μετά την άλλη.

* Δύο αγωνιστικές, δύο γκολ ο Λέτο. Να τα καταγράφουμε αυτά, γιατί αποδεικνύεται και στατιστικά πόσο χρήσιμος είναι ο Αργεντινός.

* Θα διαφωνήσω με την εκτίμηση ότι οι θεατές ήταν λίγοι. Τα 7.142 εισιτήρια ακούγεται μικρός αριθμός και είναι, αλλά υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στην προμήθεια των εισιτηρίων και στην προσέλευση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αρκετοί λόγω και της ζέστης. Και να σημειώσω ότι δεν φταίει η ΠΑΕ. Επειδή η ώρα ήταν νωρίς (16:00), όλοι προσήλθαν τελευταία στιγμή και υποτίμησαν την αναμονή. Έτσι, έγινε το κακό.

* Πλάκα θα έχει να δούμε έναν κακό (ή μέτριο) βαθμό σε μία καλή διαιτησία. Διότι υπάρχει η συνήθεια, στις ελάχιστες φορές την τελευταία 20ετία που ο Παναθηναϊκός είχε φυσιολογική αντιμετώπιση από τον διαιτητή, ο εκάστοτε παρατηρητής να τον βαθμολογεί χαμηλά για να τον παραπέμπει και να στέλνεται το μήνυμα πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ