OPINIONS

Αν δεν απαντήσει, δέχεται την κατηγορία

Αν δεν απαντήσει, δέχεται την κατηγορία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και να το εξηγήσει δημοσίως, διαφορετικά θα είναι σαν να αποδέχεται το "σχέδιο διάλυσης" που ανέφερε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Η αναταραχή που δημιουργήθηκε στον Παναθηναϊκό την Πέμπτη (25/1), δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, έχει ονοματεπώνυμο: Γιάννης Αλαφούζος.

Αυτό συμβαίνει για έναν και μοναδικό λόγο, επειδή ο εφοπλιστής δεν αποσαφηνίζει τις προθέσεις του. Να μιλήσει δημοσίως για αυτά που θέλει να κάνει και να αναλάβει τις ευθύνες.

Ο Αλαφούζος έχει δικαίωμα να κουραστεί, να μην έχει χρήματα να διαθέσει, να έχει χάσει το μεράκι του, να, να, να... Αλλά δεν δικαιούται να παίζει κρυφτό με τον κόσμο του Τριφυλλιού.

Διότι παραμένει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία απλή εταιρία, αλλά ένας Σύλλογος με ιστορία, πρεστίζ, κοινωνική επιρροή και εκατομμύρια οπαδούς. Ο Αλαφούζος δεν μπορεί να διαχειρίζεται τον Παναθηναϊκό με καθαρά εταιρικούς όρους και επιβάλλεται να το συνειδητοποιήσει.

Ασφαλώς, έχουμε επισημάνει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν εξαναγκάζει τον Αλαφούζο να ασχοληθεί. Ωστόσο, επειδή έχει αποδειχτεί από πολλά περιστατικά ότι ασχολείται με την καθημερινότητα της ομάδας, οφείλει να το κάνει καθαρά και ξάστερα.

Ας πάψει να κρύβεται πίσω από τον Ουζουνίδη, τον Διαμαντόπουλο, τον Τουμαζάτο και τον Κωνσταντίνου. Είναι ανεπίτρεπτο ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας να μην έχει το θάρρος της γνώμης του.

Εφόσον ο Αλαφούζος αποφάσισε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ, ότι το ρόστερ θα απαρτίζεται από νεαρούς και φτηνούς ποδοσφαιριστές, ότι θα περικοπεί κάθε δαπάνη μέχρι το... κόκκαλο, ας το ανακοινώσει και ας επωμιστεί την ευθύνη.

Γιατί ότι και να προτείνουν οι συνεργάτες του (Παναγόπουλος, Μπαλωμένου, Τουμαζάτος), στο τέλος αυτός παίρνει τις αποφάσεις και θα πιστωθεί την επιτυχία ή θα χρεωθεί την αποτυχία.

Ο Ουζουνίδης ήταν καυστικός στις δηλώσεις του στη Nova, μιλώντας για σχέδιο διάλυσης. Αν ο Αλαφούζος δεν νιώθει την ανάγκη να απαντήσει, τότε εμμέσως δεν απορρίπτει την κατηγορία.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο εργοδότης θα θιγόταν από τα λεγόμενα του εργαζομένου του και θα αντιδρούσε ακαριαία. Διότι αν και το λησμονούμε, τυπικά αυτή τη σχέση έχουν ο Αλαφούζος και ο Ουζουνίδης...

Από τη στιγμή που ο Αλαφούζος έχει επιτρέψει στους Ουζουνίδη και Διαμαντόπουλο να χειρίζονται τα ποδοσφαιρικά ζητήματα, οφείλει να τους ακούσει και να τους στηρίξει. Δεν είναι δυνατόν να τους επιβάλλει ένα πλάνο που δεν προτίθενται να υπηρετήσουν.

Αν δεν τους θεωρεί ικανούς και επαρκείς, ας τους απομακρύνει και ας τους αντικαταστήσει. Αλλά, είναι παράλογο να τους διατηρεί στις θέσεις τους και ταυτόχρονα, να τους αδειάζει...

Με την αμφίσημη στάση που τηρεί, ο Αλαφούζος μοιάζει σαν να προσπαθεί να εξωθήσει τους Ουζουνίδη και Διαμαντόπουλο στην παραίτηση.

Ενεργεί ανέντιμα απέναντι σε έναν προπονητή που ο ίδιος προσέλαβε και σε έναν ατζέντη, με τον οποίο εκείνος συναντήθηκε και ενέκρινε το πλάνο του! Πρόκειται για παγκόσμιες πρωτοτυπίες που μόνο στον σημερινό Παναθηναϊκό εμφανίζονται...

Επιτέλους, ο Αλαφούζος ας καταλήξει τι θα κάνει με τον Παναθηναϊκό. Με μία προϋπόθεση, να το γνωστοποιήσει σε όλους και να μην τρέχουμε σε μάγισσες και σε χαρτορίχτρες για να το καταλάβουμε.

Ούτε να αρχίζει η μέρα με ένα σχέδιο, το μεσημέρι να διαφοροποιείται, το απόγευμα να το παίρνουμε αλλιώς και το βράδυ να έχουμε κάνει κάτι άλλο. Αυτό δεν είναι ομάδα, είναι ένα ποδοσφαιρικό πείραμα...

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οριστικό: με 1,2 εκατ. ευρώ στην Αλάνιασπορ ο Βιγιαφάνιες
Ουζουνίδης: "Ας πάρει η διοίκηση την απόφαση για το αν θα μείνω"
"Ντου" στον Βασίλη Κωνσταντίνου και αποχώρηση από το ΟΑΚΑ!
"Συμμαχία" για Αλαφούζο: "Προσπάθεια μετατροπής του ΠΑΟ σε παράρτημα του Ολυμπιακού"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ