OPINIONS

Αλλαγή ρόστερ και νοοτροπίας

Αλλαγή ρόστερ και νοοτροπίας

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την κομβική απουσία του Ιμπάρμπο, στο ματς του Παναθηναϊκού με τη ΑΕΛ, τη θλιβερή εικόνα του Μέστο και για την ιεράρχηση των αναγκών που πρέπει να κάνει ο Ουζουνίδης.

Μηδέν βαθμοί Κελσίου ήταν η θερμοκρασία στη Λάρισα, 0-0 και το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο, στο παιχνίδι ΑΕΛ – Παναθηναϊκός. Απολύτως δίκαιο το σκορ, σε ένα ματς σε κακό αγωνιστικό χώρο, με λίγες ευκαιρίες και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Οι δύο ομάδες ήταν συντηρητικές, δεν ρίσκαραν και αρκέστηκαν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη.

ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ Σ'ΑΥΤΟΝ

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διαφορετική φιλοσοφία από τις νίκες με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Παρόμοια τακτική προσέγγιση είχε ο Ουζουνίδης με μία βασική διαφορά: έλειψε ο Ιμπάρμπο. Έχει επισημανθεί και στο παρελθόν: τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει στην Ελλάδα και φάνηκε η απουσία του. Το κράτημα της μπάλας, η ποιότητα, η ντρίμπλα σε κλειστό χώρο, η προστασία με το σώμα, όλο το πακέτο, εκτός από το σκοράρισμα, δεν υφίστανται σε άλλον στράικερ. Αποδείχτηκε πως ειδικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ο Κολομβιανός λείπει πάρα πολύ.

Νομίζω πως δεν τίθεται θέμα να τον αφήσει ο Παναθηναϊκός να φύγει τον Ιανουάριο. Αντίθετα, πρέπει να προσπαθήσει να τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι και να βασιστεί σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Όσο για τον Μάρκους Μπεργκ; Τα συναισθήματα είναι διφορούμενα. Από τη μία, ο εκνευρισμός τον βγάζει εκτός ρυθμού και τον κάνει να επικεντρώνεται στις διαμαρτυρίες και όχι στο παιχνίδι. Από την άλλη, όμως, ο Σουηδός «τρώει» μπόλικο ατιμώρητο ξύλο από τους αμυντικούς. Εναντίον της Λάρισας θα μπορούσε να αποβληθεί, αλλά δεν είναι εύκολο να ζητάς από έναν επιθετικό να αποδώσει, όταν έχει αυτή την αντιμετώπιση.

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ Ο ΜΕΣΤΟ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΘΕΣΗ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Περαιτέρω, σε ατομικό επίπεδο, βγήκαν κάποια συμπεράσματα για τον Τζαντομένικο Μέστο και τον Νίκο Μαρινάκη. Ο Ιταλός είχε θλιβερή εικόνα. Μπήκε ως αλλαγή και δεν μπορούσε να σπριντάρει ή να τζαρτζάρει. Θύμισε παλαίμαχο και όχι εν ενεργεία ποδοσφαιριστή. Δεν βλέπουμε πώς θα αλλάξει αυτό έως τη λήξη του συμβολαίου του, τον Ιούνιο.

Όσο για τον Κρητικό, ας έχει λιγότερη ποιότητα από άλλους στο ρόστερ, δικαιούται μία θέση στο ροτέισον διότι τα δίνει όλα, ακόμα και αν επιστρατεύτηκε από τη «ναφθαλίνη» μετά από τόσο καιρό. Έπαιξε ως αμυντικός χαφ, ήταν καλός ανασταλτικά και μέχρι να βρεθεί καλύτερος, αξίζει χρόνο συμμετοχής.

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΡΟΣΤΕΡ, ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Το μέλλον το περιέγραψε ο Μαρίνος Ουζουνίδης: ανασυγκρότηση του ρόστερ. Οι δυνατότητες που υπάρχουν θα φανούν στη διάρκεια της εβδομάδας, μετά τη συνάντηση του προπονητή με τον Αλαφούζο. Υπάρχουν κενά στο ρόστερ σε επίπεδο θέσεων, αλλά παρατηρούνται μεγαλύτερα κενά σε επίπεδο διάθεσης. Κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν χάρη στον Παναθηναϊκό και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Είναι χρέος του Ουζουνίδη να το παύσει και είμαι πεπεισμένος πως θα το κάνει.

Ας μην προτρέχουμε για ονόματα εν όψει των μεταγραφών, γιατί πρέπει να διαπιστώσουμε το μπάτζετ που θα διατεθεί και την ιεράρχηση που θα θέσει ο Ουζουνίδης για τις ανάγκες. Γιατί αποκλείεται να καλυφθούν όλες, οπότε θα πρέπει να τις ιεραρχήσει. Οι προτεραιότητες ήταν ένας επιτελικός μέσος και ένας αμυντικός χαφ, ωστόσο ας αναμένουμε μήπως αλλάξουν.

Αλλαγή ρόστερ και νοοτροπίας

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός πρώτα απ’ όλα αλλαγή στη νοοτροπία. Σε όλα τα επίπεδα. Από τη διοίκηση μέχρι το ποδοσφαιρικό τμήμα. Σε αυτό χρειάζεται υποστήριξη ο Ουζουνίδης και θα την δώσει η σωστή στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Αλαφούζος θα συναντήσει τους Λυμπερόπουλο και Αντωνίου και θα αποφασίσει ποιος είναι ο κατάλληλος για το πόστο, στο συγκεκριμένο timing…

Υ.Γ.: Ο Ζέκα είναι αρχηγός και πρέπει να αποβάλλει «παιδικές» συμπεριφορές. Εκθέτει την ομάδα και αδικεί την προσπάθεια του. Εάν θέλει να φέρει το περιβραχιόνιο, υποχρεούται και να το αντέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ