OPINIONS

Με υπερόπλο για το νταμπλ

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το τεράστιο "όπλο" που προέκυψε στην ΑΕΚ από το ματς με την Κέρκυρα, ενόψει της μάχης του τελικού του κυπέλλου και λέγεται Μάνταλος, αλλά και για τις περιπτώσεις Γιακουμάκη και Μπακασέτα

Υπάρχει ένα αξίωμα που λέει πως η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να μπαίνει για να κερδίσει. Σε οποιοδήποτε ματς, με οποιονδήποτε αντίπαλο, είτε είναι εξασφαλισμένη πρωταθλήτρια, είτε καίγεται για τους τρεις βαθμούς, είτε πρόκειται για φιλικό.

Η ΑΕΚ αυτό το αξίωμα το έγραψε στα παλιά της τα υποδήματα για 70 λεπτά στην Κέρκυρα, αλλά το τίμησε δεόντως στα υπόλοιπα 20. Έστω και αν τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν υπάρχει άλλωστε κανένα αξίωμα, που να λέει πως η ΑΕΚ επειδή έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει τη νίκη και σ’ αυτό το ματς στην Κέρκυρα. Για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, ότι είχε να αποδείξει η ΑΕΚ σ’ αυτόν τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος, το έχει αποδείξει και με το παραπάνω. Στην παρούσα φάση, πιο σημαντικό ήταν να πάρουν κάποιες ευκαιρίες παίκτες όπως ο Αϊντάρεβιτς και ο Μασούντ. Ακόμα και αν ήταν αδόκιμο το σχήμα με μόνο… δεκάρια πίσω από τον σέντρα φορ. Ακόμα και αν τόσο ο Αϊντάρεβιτς όσο και ο Μασούντ, πέταξαν στα σκουπίδια και αυτές τις (τελευταίες) ευκαιρίες.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επίσης δεν υπάρχει απολύτως καμία ποδοσφαιρική λογική, στην σύνδεση της εικόνας και του αποτελέσματος του παιχνιδιού με την Κέρκυρα, με τον τελικό του κυπέλλου. Αρκεί και μόνο να σκεφτείτε, πως στην ενδεκάδα του τελικού, ενδέχεται να είναι και οι έξι ποδοσφαιριστές που έμειναν στην Αθήνα και δεν ήταν καν στην αποστολή για την Κέρκυρα (Αραούχο, Λάζαρος, Τσιγκρίνσκι, Κονέ, Χουλτ, Βράνιες). Επίσης στην βασική ενδεκάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα είναι και παίκτες όπως ο Μπακασέτας και ο Μπακάκης, που τώρα έμειναν στον πάγκο. Με λίγα λόγια, η ομάδα που έπαιξε απέναντι στην Κέρκυρα, δεν θα έχει καμία σχέση μ’ αυτή που θα παρουσιαστεί στον τελικό του κυπέλλου. Οπότε οποιοσδήποτε αναγωγές και προβολές, είναι άνευ νοήματος και κυρίως στερούνται ποδοσφαιρικής λογικής.

ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ… ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Μάλιστα για να ξέρουμε και τι λέμε, η πραγματικότητα είναι πως από το ματς της Κέρκυρας, προέκυψε και μια επιπλέον ενίσχυση για την ΑΕΚ, ενόψει του τελικού του κυπέλλου. Ενίσχυση έγραψα; Λάθος. Αν ο τελικός είναι μια ποδοσφαιρική "μάχη", η ΑΕΚ θα πάει μ’ ένα επιπλέον υπερόπλο στο οπλοστάσιο της. Διότι περί αυτού πρόκειται, όταν μιλάμε για τον Μάνταλο. Εκείνο που φάνηκε σ’ αυτό το ματς με την Κέρκυρα, είναι πως ο αρχηγός όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, δεν δούλευε απλώς για να προλάβει να πάρει κάποια αγωνιστικά λεπτά στα τελευταία ματς. Αλλά για να μπορέσει να βοηθήσει την ΑΕΚ να σηκώσει το νταμπλ. Να την βοηθήσει ουσιαστικά.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάνταλος πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον Λεβαδειακό, πήρε και με την Κέρκυρα. Πάνω - κάτω, ήταν τα ίδια αγωνιστικά λεπτά. Αλλά η εικόνα του αρχηγού ήταν η μέρα με τη νύχτα. Στο ματς με τον Λεβαδειακό ήταν επιφυλακτικός και απλώς έψαχνε πατήματα. Στο παιχνίδι τώρα με την Κέρκυρα, ήταν κοντά στον κανονικό Μάνταλο. Και σκεφτείτε πως μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου, υπάρχουν ακόμα δυο εβδομάδες προπονήσεων, αλλά και ακόμα ένα παιχνίδι, απέναντι στον Απόλλωνα. Ένα ματς στο οποίο μπορεί ο Μάνταλος να πάρει ακόμα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Ίσως και κοντά στα 90.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ…

Η ουσία είναι πως ο Χιμένεθ πλέον βλέπει, πως στον τελικό του κυπέλλου, θα έχει και πάλι τον αρχηγό του. Δεν είναι σίγουρο πως θα μπορεί να τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, αλλά δεν είναι δα και διόλου μικρό πράγμα, να έχεις έναν τέτοιο παίκτη, σ’ ένα τέτοιο ματς, δίπλα σου στον πάγκο. Και ετοιμοπόλεμο. Παίκτη που να μπορεί να μπει στο γήπεδο και με μισή ενέργεια, να φέρει τα πάντα τούμπα. Που να μπορεί να νοικοκυρέψει το παιχνίδι ή να του πατήσει γκάζι. Όπως έκανε και τώρα στην Κέρκυρα.

Άλλη ΑΕΚ ήταν από την στιγμή που μπήκε ο Μάνταλος στο γήπεδο. Και η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία γκολ, ξεκίνησε από γλυκό σκάψιμο του αρχηγού στο Λιβάγια. Σκεφτείτε μάλιστα, πως ο Μάνταλος στον τελικό θα είναι σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, απ’ ότι ήταν τώρα στην Κέρκυρα. Και με την… τρέλα που έχει ο αρχηγός, μην τον δείτε ακόμα και στην βασική ενδεκάδα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όλοι ξέρουμε και ο ΠΑΟΚ ξέρει, πόσο σημαντικό είναι να πάει η ΑΕΚ με τον Μάνταλο στον τελικό. Έστω και αν είναι στον πάγκο.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ "ΤΑΪΣΤΕΙ"…

Κάτι τελευταίο από το ματς της Κέρκυρας για το κλείσιμο. Ο Γιακουμάκης έπαιξε μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του ως βασικός φορ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήρε σωστά ούτε μια μπάλα. Δεν υπήρχε κανείς να τον "ταϊσει". Και ένα σέντερ φορ που είναι κλασικότατο "foxonthebox", που λένε και πέριξ του Γουαιτ Χαρτ Λειν αλλά και στο Λιμανάκι Αίγινας, αν δεν ταΐστεί, βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Όμως από την στιγμή που νοικοκυρεύτηκε το παιχνίδι της ΑΕΚ και μπήκαν στο γήπεδο παίκτες με γλυκό πόδι, ο Γιακουμάκης έστησε πάρτι. Μέσα σ’ όλες τις φάσεις ήταν. Δεν έβαλε γκολ, γιατί ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας έβγαλε τα άβγαλτα. Ακόμα και από τον Μπακασέτα στέρησε γκολάρες.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αλλά το σημαντικό είναι πως ο Γιακουμάκης, όταν μπήκαν στο γήπεδο παίκτες για να τον "ταΐσουν", όπως ο Μάνταλος, όπως ο Μπακασέτας, έδειξε αυτό για το οποίο επιμένει ο Χιμένεθ. Πως είναι το φορ του μέλλοντος για την ΑΕΚ. Όπως, παρεμπιπτόντως και ο Μπακασέτας έδειξε πως πλέον δεν μπορεί να μένει εκτός ενδεκάδας. Ή για να είμαι πιο ακριβής, η επίθεση της ΑΕΚ χωρίς Μπακασέτα, είναι μια άλλη, πολύ πιο ακίνδυνη, επίθεση.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ