ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έτσι όπως είναι οι άλλοι, βγαίνει μέχρι και δεύτερος

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής στέκεται στο "Lazlo’s way"που αποδόμησε και στο Βόλο όλες τις θεωρίες και αντιλήψεις περί "συμπτώσεων", βλέπει στο γήπεδο έναν Παναθηναϊκό που μάχεται σαν ομάδα ράγκμπι για κάθε εκατοστό προς την αντίπαλη περιοχή και βάζει κάτω το πρόγραμμα ως το φινάλε των play-offs στις 16 Μαΐου.

Πλέον δεν είναι ούτε "σύμπτωση", ούτε "συγκυρίες", ούτε τύχη... Τα αποδόμησε όλα αυτά (και) στο "Πανθεσσαλικό" ο Μπόλονι. Είναι απλά ο δικός του "τρόπος", ο δικός του δρόμος... Ή όπως λένε οι γραμματιζούμενοι, είναι το "Lazlo’s way".

Ο Ρουμάνος τεχνικός, με τα στραβά του και τα καλά του, τις περίεργες αποφάσεις του, με τον αψύ χαρακτήρα του, την ενίοτε χοντροκομμένη στάση και συμπεριφορά του, αλλά και το αίσθημα δικαιοσύνης που έχει περάσει σε όλη την ομάδα, αφήνοντας στον πάγκο τα 600άρια και τα 500άρια συμβόλαια των Μακέντα και Καρλίτος (γιατί οι "μικροί" τον δικαιώνουν σε σερί ματς), έχει επιβάλλει το δικό του στυλ, μετατρέποντας τον Παναθηναϊκό από μία ομάδα που δεχόταν γκολ κι από τα... ball boys των αντιπάλων, σε αμυντική "μηχανή του κιμά".

Έξι σερί ματς έχει να δεχθεί γκολ ο Παναθηναϊκός, από το 66ο λεπτό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, συγκεκριμένα, έχει να δει τη μπάλα στα δικά του δίκτυα κι ο Διούδης σπάει το ένα προσωπικό ρεκόρ πίσω απ’ το άλλο κι αρχίζει να βλέπει ολοένα και πιο κοντά μυθικές επιδόσεις, άλλων μεγάλων σπουδαίων γκολκίπερς του "τριφυλλιού".

Δεν "αρέσει" σε αρκετούς το πως παίζει ο Παναθηναϊκός; Δεκτόν... Τα έχουμε ξαναγράψει σε τούτη τη γωνιά, πως στην κατάσταση που βρίσκονταν οι "πράσινοι", προερχόμενοι από τη χειρότερη βαθμολογική εκκίνηση της ιστορίας τους, το μοναδικό "αντίδοτο" ήταν η αγωνιστική κυνικότητα και η αποτελεσματικότητα. Ο Μπόλονι επέλεξε να πάει με το δικό του τρόπο κι όποιος ήθελε (και μπορούσε), θα... ακολουθούσε. Κάποιοι μπορεί να ζορίστηκαν στην αρχή, κάποιοι (ακόμη κι εσωτερικά) μπορεί να μην το πολυγουστάρουν όλο αυτό, αλλά ήταν ο μοναδικός τρόπος και δρόμος, για να παραμείνει ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά "ζωντανός" στον στόχο της ευρώ-επιστροφής.

Κάτι που μέχρι πριν από ένα δίμηνο, θα φάνταζε τρομερά δύσκολο, μετά από ένα σκασμό γκέλες και χαμένους βαθμούς, ο Ρουμάνος τεχνικός το έφερε πιο κοντά, κάνοντας τον Παναθηναϊκό ξανά να μάχεται σαν ομάδα... ράγκμπι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Να πολεμάει για κάθε μπαλιά, για κάθε διεκδίκηση, για κάθε εκατοστό προς την αντίπαλη περιοχή. Και με απουσίες και με ένα σωρό προβλήματα και με κάρτες, κορονοϊούς κι ότι άλλο μπορεί να (του) προκύψει. Και χωρίς να "μασάει" κι από αποβολές τύπου Χουάνκαρ. Διότι η κόκκινη στον Ισπανό ήταν τουλάχιστον τραβηγμένη από τα μαλλιά κι αν μη τι άλλο έβγαλε ένα... άγχος για να την υποδείξει ο VAR-ίστας Βασίλης Φωτιάς, φωνάζοντας άρον-άρον τον Ευαγγέλου στο μόνιτορ. Είχε και πολύ γκρίνια προς τη φυσούνα στο ημίχρονο, τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα. Απλά ο Γκρίλο που πάτησε τον Βιγιαφάνιες στη συγκεκριμένη φάση, πέρασε και δεν... ακούμπησε από τις κάρτες του Ευαγγέλου...

ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Εννοείται πως ο Παναθηναϊκός δεν έγινε ξαφνικά σούπερ ομάδα ή ομάδα "πρωταθλητισμού", όμως είναι μέσα στον ένα βασικό στόχο του. Και παρά το γεγονός ότι μέχρι και τη λήξη των εφετινών play-offs στις 16 Μαΐου (COVID-19 επιτρέποντος) έχει να δώσει 16 ματς "φωτιά" (sorry ρεφ, δεν αναφέρομαι σε σένα τώρα), θα το πουλήσει πανάκριβα το τομάρι του.

Και να με συμπαθάτε, αλλά στην κατάσταση που δείχνουν μέσα στο 2021 ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ κι ο Άρης (παρότι νίκησε την ΑΕΛ κι ενισχύθηκε με τον Μήτρογλου), έτσι όπως πάει το πράγμα ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει μέχρι και... 2ος. Ούτως ή άλλως, το κάτι (πολύ παραπάνω) απ’ την είσοδο στην τετράδα και τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια", εκεί θα κριθεί, στα μεταξύ τους παιχνίδια.

16 ΣΤΑ 17 ΜΑΤΣ

Βάλτε τα κάτω με χαρτί και με μολύβι: Στα 7 ματς που απομένουν ως το φινάλε της κανονικής περιόδου και στα 10 ματς των playoffs που θα δώσει ο Παναθηναϊκός (17 παιχνίδια στο σύνολο) θα παίξει 9 φορές με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ή αλλιώς από 3 φορές με τον καθένα. Δύο στη Λεωφόρο (όπου έχει όλα τα ντέρμπι του β’ γύρου) και μία στις έδρες τους.

Θα παίξει επίσης 2 φορές με τον Άρη, άλλες 2 (όπως όλα δείχνουν) με τον Αστέρα Τρίπολης (τον οποίο οι "πράσινοι" δεν έχουν νικήσει φέτος) που δείχνει να έχει σαφές προβάδισμα απ’ τους υπόλοιπους για να μπει στην εξάδα, ενώ θα αγωνιστεί εκτός σε Περιστέρι, Αγρίνιο και Ιωάννινα. Το μοναδικό (θεωρητικά) "εύκολο" ματς, είναι αυτό που έρχεται το Σάββατο (30/1) με τη Λαμία στη Λεωφόρο. Αλλά αυτού του είδους τα παιχνίδια, είναι και τα πιο "δύσκολα" κι επικίνδυνα πολλές φορές...

ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η "ΣΤΡΑΒΗ"

Γενικά δεν το λες κι... εύκολο το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα (ειδικά αν προσθέσουμε στην εξίσωση και τα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας που θα μπουν στην "πράσινη" ζωή από τον Φεβρουάριο), αλλά έτσι όπως έχει αλλάξει ο Μπόλονι το "τσιπ", αλλά και την αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού, τίποτα δεν είναι πια απίθανο.

Αρκεί να συνεχίσει να δείχνει συνέπεια και σταθερότητα και κυρίως, όταν θα έρθει -κάποια στιγμή- η "στραβή", να τη διαχειριστεί σωστά όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού. Και να μην πνιγεί σε μια... κουταλιά νερό, όπως έχει γίνει επανειλημμένα στο παρελθόν...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ