ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πληρώνει διαρκώς τα ίδια λάθη, τα δικά του και των διαιτητών

Ο Καρλίτος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ
Ο Καρλίτος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός που εγκλωβίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον ΠΑΟΚ κάνοντας τα ίδια σφάλματα μέχρι την ανατροπή και ο Τρεϊμάνις που έκανε ότι και οι προηγούμενοι, "χαρίζοντας" την επαφή του Τσιγγάρα στον Αϊτόρ, σε μια φάση που δίνεται πανεύκολα η παράβαση στους αντιπάλους των "πράσινων". Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Τρίτη σερί ήττα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και πλέον τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν πάρα πολύ για τους "πράσινους", που όσο υποδειγματικά ξεκίνησαν το παιχνίδι (παρά τις πάρα πολλές ελλείψεις τους), έχοντας απόλυτη οργάνωση στο παιχνίδι τους, άλλο τόσο κλώτσησαν ξανά την... καρδάρα των βαθμών στο φινάλε.

Κι όλα αυτά σε ένα ματς που για άλλη μία φορά ο Παναθηναϊκός δεν είχε μαζί τους όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που έκριναν τη νίκη, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που έφτασε στην ανατροπή παίρνοντας δύο γκολ από αμυντικούς του και πήρε πάρα πολλά πράγματα από τις αλλαγές του.

Κάτι που δεν συνέβη στην πλευρά του Παναθηναϊκού, που εκτός όλων των άλλων έχασε σε ροή αγώνα δύο κεντρικούς χαφ του (Λούντκβιστ και Αλεξανδρόπουλο), με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να... επιστρατεύσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο ακόμη και τον "ξεχασμένο" Αγιούμπ, αλλά και τον "απενεργοποιημένο" Χατζηγιοβάνη.

Τα έχει που τα έχει όλα ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, έχει κι όλες τις... μούντζες της γης πάνω του. Τρομερά πράγματα.

Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς στο πρώτο ημίωρο λειτούργησε πάρα πολύ καλά. Ο Λούντκβιστ ήταν πάντα το στήριγμα που χρειαζόταν ο Ρούμπεν στην κυκλοφορία της μπάλας, ο Αλεξανδρόπουλος είχε πάρα πολλά τρεξίματα και ο Παλάσιος έκανε πάρτι απ’ την πλευρά του Βιεϊρίνια, τον οποίο είχε "σημαδέψει" απ’ την αρχή το τεχνικό τιμ του "τριφυλλιού".

Το καταπληκτικό σε δημιουργία κι εκτέλεση γκολ του Παλάσιος, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους "πράσινους", που είχαν πολύ καθαρό μυαλό σε όλες τις επιλογές τους.

Υπάρχει επαφή, το "αθώωσε" ο Τρεϊμάνις

Κι αφού γλίτωσε το γκολ της ισοφάρισης στο δοκάρι του Τσόλακ στο 26’, ήρθε δύο λεπτά αργότερα η φάση που έκανε τους "πράσινους" σε αγωνιστικό χώρο και πάγκο να διαμαρτυρηθούν έξαλλα προς τον Τρεϊμάνις. Μετά την πολύ καλή απόκρουση του Πασχαλάκη στην κεφαλιά του Σάντσες, στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιγγάρας έβαλε κόντρα στον Αϊτόρ, ο οποίος ερχόταν στην πλάτη του με φόρα. Υπάρχει καθαρή επαφή στο αριστερό πόδι του Ισπανού, το οποίο "δίπλωσε" απ’ αυτήν ακριβώς την επαφή και γι’ αυτό (σωστά) ο Μπέμπεκ φώναξε από το VAR τον Τρεϊμάνις σε on field review.

Έχουν δοθεί πάμπολλα τέτοια πέναλτι, σε τέτοιες επαφές στο παρελθόν κι ο Λετονός ήταν πάρα πολύ ελαστικός κι "αθωωτικός", σε μια φάση που τονίζω ξανά υπήρξε επαφή, προκαλώντας τις πολύ έντονες διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού. Ό,τι δίνεται άλλωστε με πολύ μεγάλη ευκολία φέτος στους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, στους "πράσινους" δεν δίνεται ούτε με το... VAR.

Από την έξοδο του Λούντκβιστ και μετά ο Παναθηναϊκός άρχισε να έχει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Κάτι που φάνηκε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πίεσε ακόμη περισσότερο τους "πράσινους" μετά την είσοδο του Μπίσεσβαρ, αλλά και του Μίτριτσα.

Τσαλακώθηκαν συνοχή και ψυχολογία

Οι παίκτες του "τριφυλλιού" άρχισαν να χάνουν πλέον με πολύ μεγάλη ευκολία την κατοχή, δεν έβγαζαν με την ίδια ηρεμία την μπάλα πάνω απ’ το δικό τους μισό και ειδικά από το 60’ και μετά, άρχισε να χάνει πάρα πολλά μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Την ώρα που ο Γιοβάνοβιτς αναγκαζόταν ελέω απουσιών κι ελλείψεων να βάλει μέσα τον Αγιούμπ και τον Χατζηγιοβάνη, ο ΠΑΟΚ είχε φορτώσει την περιοχή και τα άκρα του με πολύ πιο "φρέσκα" πόδια και στο 77’, στην πρώτη φάση που χάθηκε η συνοχή και το καθαρό μυαλό στα μετόπισθεν του "τριφυλλιού" ήρθε ένα "παγωμένο" γκολ ισοφάρισης που τσαλάκωσε την ψυχολογία του Παναθηναϊκού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι "πράσινοι" έχασαν πλήρως την ηρεμία τους και υποπίπτοντας ξανά στα ίδια και στα ίδια λάθη που έχουν κάνει σε πάρα πολλά ματς, ειδικά από το 80’ και μετά, δέχθηκαν και το δεύτερο γκολ σε ένα σουτ του Σάστρε που είχε μαζί του όλη την... τύχη της γης.

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια

Δύσκολα, πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα για τους "πράσινους", που παραμένουν... οριακά στην 6η θέση της βαθμολογίας κι από εδώ και πέρα δεν τους παίρνει για άλλες απώλειες βαθμών στα πέντε ματς που ακολουθούν ως το φινάλε, για να μην εκτροχιαστούν εντελώς.

Το ζητούμενο σ’ αυτή τη φάση είναι να μπορέσουν να καθαρίσουν άπαντες -από τον προπονητή, μέχρι τον τελευταίο παίκτη- το μυαλό τους στην εβδομάδα που ακολουθεί, να επιστρέψουν τιμωρημένοι και τραυματίες, να υπάρξει μία συνολική ανασύνταξη και να "αντιδράσουν" άμεσα στα επόμενα ματς. Με βαθμούς που θα τους κρατήσουν στη ζώνη των playoffs. Κάθε λάθος και δώρο από εδώ και πέρα θα κοστίζει πανάκριβα...

Στην Game Night, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν τη μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, καθώς κι όλη τη δράση της 22ης αγωνιστικής:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ