ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη πολύ καλή ομάδα, θέλει 2-3 "πινελιές" ποιότητας

Ο Τσέριν στη διάρκεια του φιλικού Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός | 17 Ιουλίου 2022
Ο Τσέριν στη διάρκεια του φιλικού Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός | 17 Ιουλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λεβερκούζεν, τη δουλειά που συνεχίζει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς, τους Αλεξανδρόπουλο-Τσέριν αλλά και τις 2-3 προσθήκες ποιότητας που έχει ανάγκη το τριφύλλι.

Η έκφραση στα πρόσωπα των παικτών της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο ημίχρονο του τελευταίου φιλικού του Παναθηναϊκού στο Σελ Αμ Ζε το απόγευμα της Κυριακής (17/7) ήταν γεμάτη από... απορίες. Προφανώς πίστευαν ότι θα περνούσαν ένα σχετικά "εύκολο" για τους ίδιους απόγευμα και δεν σίγουρα δεν περίμεναν πως όχι μόνο θα συναντούσαν πολύ μεγάλη αντίσταση, αλλά θα τραβούσαν τα... πάνδεινα από το highpress των ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού", ειδικά στο πρώτο μισό του αγώνα και σε πολύ καλά επίπεδα έως το 65'.

Όταν δηλαδή έγιναν ξανά μαζεμένες αλλαγές από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχοντας δει αυτά που ήθελε να δει στα 2/3 του παιχνιδιού. Κι όχι απέναντι σε κάποια ομάδα της σειράς, αλλά κόντρα στην 3η της περσινής Bundesliga και ένα κλαμπ που έχει κρατήσει αναλλοίωτο σε σχέση με πέρσι το προφίλ του, βάζοντας στην εξίσωση κι αυτόν τον τρομερό Τσέχο πιτσιρικά τον Χλόζεκ.

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο "έσπαγαν" διαρκώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού το πρέσινγκ της Λεβερκούζεν, μαζί με την οξυδέρκεια και την αυτοπεποίθηση που έβγαζε όλος ο Παναθηναϊκός στην κυκλοφορία της μπάλας. Υπήρχαν περιπτώσεις –ειδικά απ’ το 20' έως το ημίχρονο- που οι Γερμανοί απλώς... παρακολουθούσαν και κυνηγούσαν πίσω απ’ την μπάλα. Μόνο αυτός ο δαιμόνιος Φρίμπονγκ στη δεξιά πλευρά πήγε να δημιουργήσει 1-2 ρήγματα, όμως όταν του πήρε τα... μέτρα από ένα σημείο και μετά ο Γκάνεα, του έραψε κανονικό... κοστούμι.

Το πολύ το... Κυρ Ελέησον το βαριέται από ένα σημείο και μετά κι ο παπάς, όμως ειλικρινά αυτή η version του Παναθηναϊκού που δουλεύει με τόση υπομονή, επιμονή και σχέδιο ο Σέρβος τεχνικός από το περασμένο καλοκαίρι, με πολλά και διαφορετικά στάδια εξέλιξης, είναι πλέον μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Πολύ καλή, σε όλες τις βασικές αρχές του παιχνιδιού, έχοντας ήδη ενσωματώσει στον αγωνιστικό προσανατολισμό της τους τρεις από τους τέσσερις "νέους", δηλαδή τον Τσέριν, τον Γκάνεα και τον Λοντίγκιν. Και θα "μπει" σύντομα σε όλο αυτό κι ο Μάγκνουσον, μετά το πολύ ελπιδοφόρο ντεμπούτο του. Ρυθμό θέλει ο Ισλανδός, διότι σαν παίκτης δεν το συζητάμε ότι θα κάνει διαφορά με τα χαρακτηριστικά του.

Ο Παναθηναϊκός "κατάπιε" τα χαφ των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο, διότι είχε σε τρομερή μέρα και τα δύο "8άρια" του Γιοβάνοβιτς στο 4-3-3, ήτοι τον Αλεξανδρόπουλο και τον Τσέριν. Και σε χιλιόμετρα και σε κλεψίματα και σε πίεση ψηλά και σε ηρεμία κυκλοφορίας.

Πολύ σημαντικό όλο αυτό και για τους δύο. Διότι και ο "Σώτος" αρχίζει πλέον να μεγαλώνει ποδοσφαιρικά, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει και να ακούει ευλαβικά όσα του λέει καθημερινά ο Γιοβάνοβιτς και το υπόλοιπο τιμ, αλλά και ο Τσέριν δείχνει πως μπορεί να εξελιχθεί σε μία πραγματικά σπουδαία κίνηση. "Αθόρυβη", αλλά και ουσιαστική.

Το ξαναγράφω, πως προσωπικά μου θυμίζει σε πολλά πράγματα τον Ρόμπιν Λουντ σε... δεξιοπόδαρη έκδοση, αν και για να γίνει πολύ πιο πλήρες το πακέτο του θα πρέπει να "απειλεί" αντίστοιχα με σουτ όταν του δίνεται η ευκαιρία έξω απ’ την περιοχή. Και να μην διστάζει. Ακόμη είναι αρχή και θα πέσει πολύ... ζύμωμα και στον Σλοβένο απ’ το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού.

Θα γυρίσει και θα μου πει κάποιος τώρα "όλα ιδανικά τα βλέπεις;". Όχι, η δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό "φωνάζει" από μόνη της, μαζί με τη δεδομένη εξέλιξη της ομάδας και τη δυναμική που αναπτύσσει, κερδίζοντας διαρκώς αυτοπεποίθηση σ’ αυτό που παίζει και στην ταυτότητα που της έχει δώσει ο προπονητής της.

Ωστόσο, αν κάτι λείπει, αυτό είναι τα 2-3 "κερασάκια" ποιότητας στη δημιουργία και την εκτέλεση. Ατομικής ποιότητας, που μπορούν να τη δώσουν στον Παναθηναϊκό μόνο οι μεταγραφές... Είναι πραγματικά εξαιρετική η βάση που έχει όλη η ομάδα, αλλά και η νοοτροπία που έχει αρχίσει να της περνάει ο Γιοβάνοβιτς πως δεν πρέπει να φοβάται κανέναν.

Για να αυξήσει, ωστόσο, κι άλλο τις πιθανότητες επιτυχίας τόσο στα καλοκαιρινά ευρώ-προκριματικά που ξεκινούν στις 4 Αυγούστου, όσο και στη συνέχεια στις "ελληνικές" υποχρεώσεις της, πρέπει σύντομα να αναβαθμίσει κι άλλο το ρόστερ της με 2-3 κινήσεις απ’ το πάνω ράφι. Που θα αναβαθμίσουν αντίστοιχα και τη δουλειά όλης της υπόλοιπης ομάδας.

Τα ξαναλέμε μετά την κλήρωση του 3ου προκριματικού, αλλά και τον απολογισμό του βασικού σταδίου της καλοκαιρινής προετοιμασίας...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ