ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχασε για 95 λάθος δευτερόλεπτα ένα ντέρμπι που κυριάρχησε

Ο Αϊτόρ απογοητευμένος στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Ο Αϊτόρ απογοητευμένος στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Η ανεπίτρεπτη αφέλεια του Παναθηναϊκού που έδωσε ένα φθηνό γκολ στην ΑΕΚ στα πρώτα 95 δευτερόλεπτα, βάζοντας ξανά δύσκολα στον εαυτό του και τα... άχαστα μίας βραδιάς που θα τη θυμούνται για καιρό οι "πράσινοι" με ένα μεγάλο "γαμώτο". Ο Κώστας Γουλής γράφει για την πιο σκληρή ήττα του τριφυλλιού στη σεζόν.

Είναι να σηκώνει κανείς τα χέρια... ψηλά για το πώς κατάφερε να χάσει ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ ένα ντέρμπι στο οποίο κυριάρχησε επί 88’ λεπτά, αλλά έφυγε για το Κορωπί με άδεια χέρια. Γιατί; Γιατί τα έκανε όλα λάθος για 95 δευτερόλεπτα, δέχθηκε (ακόμη) ένα ανόητο και "φθηνό" γκολ και μετά μολονότι έτρεχε, δεν... έφτασε ποτέ στο να φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία που βάσει εικόνας κι εμφάνισης ως το φινάλε θα άξιζε. Η μπάλα ωστόσο, δεν δικαιώνει πάντα την καλύτερη εικόνα στο χορτάρι, ιδίως όταν φροντίζει να βάζει δύσκολα στον εαυτό της δεχόμενη γκολ από τα... αποδυτήρια και έχασε τα άχαστα μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Η βραδιά στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε κακά, στραβά κι ανάποδα για τον Παναθηναϊκό που βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ πριν καν λερωθούν οι τάπες απ’ τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών. Ανεπίτρεπτο, διπλό λάθος, που ξεκίνησε πρώτα απ’ τον Κώτσιρα, ο οποίος "πούλησε" την μπάλα στο 1' 20’’ λίγο κάτω απ’ τη μεσαία γραμμή, χωρίς να έχει και καμία τρομερή πίεση από τον Λιβάι Γκαρσία κι ολοκληρώθηκε στο 1’ 35’’ από την κάκιστη τοποθέτηση όλης της αμυντικής γραμμής των "πράσινων" που άφησε τον Σιμάνσκι να... περπατάει στη μικρή περιοχή του Μπρινιόλι, μέχρι να κάνει ανενόχλητος το 1-0 με κεφαλιά.

Όταν πας να παίξεις ντέρμπι ΔΕΝ επιτρέπεται να μην μπαίνεις 101% προσηλωμένος και συγκεντρωμένος στον αγώνα. Ιδίως όταν οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί από μία λεπτομέρεια. Όπως και κρίθηκε εντέλει...

Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός έκανε κάνα δεκάλεπτο μέχρι να συνέλθει και να "μπει" στο ματς. Κι αφού πρώτα απέφυγε το δεύτερο γκολ στο σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 8’ και στην κεφαλιά του Βράνιες (άουτ) στο 9’, άρχισε να παίρνει την μπάλα στα πόδια και να ξυπνάει.

Χωρίς να... τρελαίνει κόσμο, προσπάθησε στο υπόλοιπο του ημιχρόνου να λειτουργήσει ορθολογικά, να χτίσει επιθέσεις από τα άκρα του, αλλά πάντα κάτι που έλειπε στην τελική απόφαση, λίγο πριν τη σωστή πάσα ή την κατάλληλη εκτέλεση, παρότι έκλεισε το 45λεπτο με κατοχή 55%.

Βοήθησε σημαντικά σε όλο αυτό η υπεροπλία του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή κι ο ένας χαφ που έβγαζε διαρκώς πάνω στην μπάλα, με τον Βιγιαφάνιες να λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά στην "πράσινη" κυκλοφορία, σε σχέση με τον Μάνταλο, ο οποίος δεν είχε αντίστοιχη συμμετοχή στο αντίστοιχο κομμάτι του γηπέδου των "κιτρινόμαυρων". Απειλή μεγάλη, εντούτοις, ως το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός δεν κατέγραψε

Τα τρία "πράσινα"... άχαστα

Με παρόμοιο τρόπο πήγε να ξεκινήσει και το δεύτερο ημίχρονο, με μία διπλή αδράνεια στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας και το τελείωμα του Αραούχο, που το έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπρινιόλι. Ανεπίτρεπτο, το ίδιο πράγμα, το ίδιο λάθος δύο φορές σε εκκίνηση ημιχρόνου!

Από εκεί και πέρα για ένα 20λεπτο ακολούθησε... τσουνάμι. Με την μπάλα, όμως να μην μπαίνει μέσα με τίποτα... Να μην μπορούν να τη φυσήξουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και μια και δυο και τρεις φορές για να μπει μέσα και να βρουν το γκολ που δικαιούνταν!

Τη μια ο Παλάσιος με σουτ ολομόναχος μέσα απ’ τη μικρή περιοχή, την άλλη ο Αϊτόρ απ’ το ένα μέτρο με το γόνατο (!) που την έστειλε να χτυπήσει... σαδιστικά δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι και να βγει άουτ, την τρίτη ξανά ο Παλάσιος να μην μπορούν να βάλουν τη μπάλα μέσα σε ένα κουτί 7,32 Χ 2,44 μ., χάνοντας ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός σε ένα σημείο που αγώνα που άξιζε -βάση εικόνας- τουλάχιστον ένα γκολ!

Όταν βγήκε ο Βιγιαφάνιες

Στο τελευταίο 30λεπτο -με τα χασομέρια- ο Γιοβάνοβιτς άρχισε να παίρνει αναγκαστικά περισσότερα ρίσκα, φρεσκάροντας όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή του με την είσοδο των Βιτάλ, Καρλίτος και Χατζηγιοβάνη, όμως μολονότι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή και να ανακτά πανεύκολα τις δεύτερες μπάλες, δρόμο και τρόπο για να παραβιάσει την εστία του Στάνκοβιτς δεν βρήκε, απέναντι σε μία ΑΕΚ που είχε οπισθοχωρήσει μαζικά για να κρατήσει το εύθραυστο 1-0.

Η έξοδος του εξουθενωμένου Βιγιαφάνιες στο 84’ έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κρατήσει περισσότερο την μπάλα, αφού δεν υπήρχε πλέον απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού ο παίκτης που αποτελούσε το σημείο αναφοράς στην "πράσινη" κυκλοφορία και στη δημιουργία ρηγμάτων με τις κάθετες πάσες του και πλέον το ματς πήγε στην κόψη του ξυραφιού, καθώς οι "κιτρινόμαυροι" είχαν περισσότερο γήπεδο για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Τα γκολ του Τσούμπερ ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ, όμως ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τη δική του μεγάλη στιγμή στο φινάλε χάνοντας ένα παιχνίδι που θα συνοδεύεται από ένα μεγάλο "γαμώτο" για καιρό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ