ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε γιατί η UEFA δεν έχει VAR στα προκριματικά, αλλά πήρε κι ένα "μάθημα" για του χρόνου

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε γιατί η UEFA δεν έχει VAR στα προκριματικά, αλλά πήρε κι ένα "μάθημα" για του χρόνου
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την ανάγκη να μπει το VAR και στα ματς των προκριματικών στις διοργανώσεις της UEFA και επισημαίνει όσα οδήγησαν στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.

Από τις μεγαλύτερες αλήθειες στο ποδόσφαιρο είναι πως με τα "αν" δεν γράφεται ποτέ η Ιστορία. Αν ο Σπόραρ δεν έβρισκε δοκάρι στην προβολή απ’ τα δύο μέτρα στο 2ο λεπτό (για να... εκραγεί με τη σέντρα το "ηφαίστειο" της Λεωφόρου). αν ο Αϊτόρ δεν έκανε το παραπάνω στο 20’ κι έβλεπε παραδίπλα του τον Σλοβένο. αν ο Άγγλος διαιτητής Πίτερ Μπάνκις έδινε το πεντακάθαρο πέναλτι στον Σένκεφελντ στο 42’ και μαζί την αποβολή στον γκολκίπερ της Σλάβια, Μάντους που είχε ήδη κίτρινη. αν ο Καμπετσής δεν έκανε την "γκέλα" της... ζωής του στο 94' και έμεινε το 1-0 για άλλα τρία λεπτά, μία γιόμα, μία "κατάσταση" στην αντίπαλη περιοχή. Αν...

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη Σλάβια Πράγας και δεν θα είναι στα playoffs του Europa Conference League με τον πιο σκληρό τρόπο. Γιατί στη συνολική εικόνα και των δύο αγώνων ήταν καλύτερος και πολύ πιο πειστικός απ' τους Τσέχους. Αυτές οι... λεπτομέρειες ήταν που έκαναν πάλι τη διαφορά, όμως τεράστιο ρόλο σ' αυτόν τον αποκλεισμό έπαιξε η διαιτησία.

Αλήθεια αυτά τα... καϊνάρια που τα πετυχαίνει η UEFA, σε ματς που θεωρήθηκε κιόλας απ’ την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία "υψηλής επικινδυνότητας". Αλήθεια τώρα; Και μετά τον "σφαγέα" Ρούντι Μπουκέ στην Πράγα, ήρθε ο "δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα, δεν δίνω τίποτα" Άγγλος Πίτερ Μπάνκις για να... δέσει το διαιτητικό γλυκό;

Ο Άγγλος "σφύριζε" αδιάφορα

Οκέι, πολύ καλή ομάδα και πολύ έμπειρη η Σλάβια Πράγας, με τρεις παρουσίες σε προημιτελικούς ευρωπαϊκών Κυπέλλων την τελευταία τετραετία, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ήταν "εγκλωβισμένος" στο σπίτι του. Όμως ο Παναθηναϊκός, στο τέλος της ημέρας, αποκλείστηκε από τους Τσέχους όχι γιατί ήταν χειρότερη ομάδα. Το αντίθετο, απέδειξε πως αν κι όλοι έδιναν την Σλάβια ως "φαβορί" στα χαρτιά οι "πράσινοι" ήταν συνολικά καλύτεροι στα δύο μας.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε διότι σ' αυτή τη φάση των καλοκαιρινών προκριματικών δεν υπάρχει VAR! Γιατί ο γκολκίπερ της Σλάβια έριξε γονατιά στον Σένκεφελντ, ο οποίος έκανε ένεση στα αποδυτήρια για να αντέξει κι αντικαταστάθηκε στο 55’ σφαδάζοντας από τους πόνους και δεν έγινε και τίποτα. Ο Άγγλος ρέφερι "σφύριξε αδιάφορα επιτρέποντας το ατιμώρητο "ξύλο" που έριχνε απ' τα πρώτα λεπτά η Σλάβια.

Όταν κάνεις φιγούρα, ε, βάλε και VAR

Όταν η UEFA πάει και κάνει τη φιγούρα της με τα ημί-αυτόματα οφσάιντ στον τελικό του Super Cup, καλό θα ήταν από την επόμενη σεζόν να κοιτάξει να βάλει και στις προκριματικές σειρές VAR. Γιατί οι διαιτητές της τα έχουν κάνει ρόιδο και δεν ανοίγει ρουθούνι.

Όταν διακυβεύονται προκρίσεις και ματς που είναι στην τρίχα, ΟΦΕΙΛΕΙ η UEFA των κ.κ. Τσέφεριν, Θεοδωρίδη να μεριμνήσει απ’ την επόμενη σεζόν να υπάρχει το ρημάδι το Video Assistant Referee σ’ αυτά τα παιχνίδια. Είναι κρίμα ο κάθε ανεκδιήγητος διαιτητής να υποβάλει σε τέτοια "βασανιστήρια" τις ομάδες.

Έπρεπε να μην χρειάζεται ο Καμπετσής

Πέραν των διαιτητικών "εγκλημάτων" που έγιναν στα δύο ματς με τους Τσέχους, ο Παναθηναϊκός πήρε -με τον πιο σκληρό τρόπο- κι ένα προσωπικό "μάθημα" για τον επόμενο χρόνο.

Διότι, ναι, ο Καμπετσής έκανε ένα ολέθριο σφάλμα που θα τον ακολουθεί πλέον σε όλη την ποδοσφαιρική ζωή του. Όμως όφειλε κι ο Παναθηναϊκός να είναι πολύ πιο "γεμάτος" σ’ αυτά τα ματς. Για να έχει περισσότερες και διαφορετικές επιλογές απ’ τον πάγκο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να μην χρειάζεται να βάλει στο 77’ τον Καμπετσή, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν.

Και σ' αυτό έχει ευθύνη κι ο Σέρβος τεχνικός και βεβαίως όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού.

Είναι "μάθημα" για όλους. Τουλάχιστον να γίνουν από εδώ και πέρα οι τρεις κινήσεις που χρειάζονται στο κομμάτι της ενίσχυσης, να σχηματιστεί ο "κορμός" των 21 - 22 παικτών με τους οποίους θέλει να δουλέψει ο Σέρβος τεχνικός για τα επόμενα 2-3 χρόνια και να παρουσιαστεί πολύ πιο έτοιμος και δυνατός σαν έρθει η ώρα των επόμενων καλοκαιρινών προκριματικών.

Για την ώρα ανασύνταξη, τελικός κύκλος μεταγραφών και η προσοχή στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, διότι ακολουθεί μία σεζόν με μεγάλες απαιτήσεις, τις οποίες "δικαιολόγησε" κι ο Παναθηναϊκός με την εμφάνισή του ως το 70' του αγώνα με τη Σλάβια, ανεβάζοντας τον "πήχη".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ