ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε χαρακτήρα μέσα απ’ τον Παλάσιος κι ετοιμάζεται για αίμα κι άμμο στα playoffs

SUPERLEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αξία του χαρακτήρα που έβγαλε αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι μετά από το χαμένο πέναλτι του Αϊτόρ, το turbo του Παλάσιος, ο πιο "γεμάτος" Γκατσίνοβιτς και η ώθηση του Κουρμπέλη. Ο Κώστας Γουλής απλώνει τις πινελιές της πολύ σημαντικής νίκης των "πράσινων" ενόψει των "τελικών" στα playoffs.

Το φινάλε της κανονικής περιόδου ήταν πολύ ικανοποιητικό και "πειστικό" για τον Παναθηναϊκό, όμως πιο σημαντικό -πιθανότατα κι απ’ την ίδια τη νίκη με 2-0 στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου και τη βαθμολογική αξία της- ήταν το γεγονός πως τούτη τη φορά οι "πράσινοι" δεν "λύγισαν", δεν "έσβησαν", δεν "κώλωσαν" μετά το χαμένο πέναλτι του Αϊτόρ στο 56’. Όπως έγινε για παράδειγμα πριν από 15 βράδια στο Αγρίνιο, μετά το χαμένο πέναλτι του Καρλίτος στο 69’.

Αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν και την ψυχολογία και το χαρακτήρα που χρειαζόταν για να μην (ξανα)κλωτσήσουν την καρδάρα των βαθμών και κυρίως να μην κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή τους στα playoffs που ακολουθούν, όπου προμηνύεται να γίνει... αίμα κι άμμος για την 3η και 4η θέση που οδηγούν απ’ τη διαδρομή του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό γύρο του επόμενου Europa Conference League.

Με τους παίκτες του "τριφυλλιού" να έχουν βεβαίως και την εναλλακτική επιλογή του Κυπέλλου, εφόσον φτάσουν κι εκεί ως το τέλος της διαδρομής και σηκώνουν το βράδυ της 21ης Μαΐου το πρώτο τρόπαιό τους έπειτα από 8 χρόνια.

Όλα αυτά όμως είναι στα... προσεχώς. Αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση για τον Παναθηναϊκό είναι ότι κατάφερε μετά το "χαστούκι" που δέχθηκε στο Αγρίνιο να αντιδράσει ποδοσφαιρικά. Και να πάρει δύο πολύ σημαντικές και καθαρές νίκες σε σκορ και εικόνα αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ (3-0) και τον Ατρόμητο (2-0).

Μέσα από πολλά προβλήματα κι απουσίες παικτών πρώτης γραμμής. Το κενό του Βιγιαφάνιες, ωστόσο, δεν φάνηκε στα δύο ματς, αφενός διότι ο Αλεξανδρόπουλος έκανε σούπερ παιχνίδι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κι αφετέρου διότι ο Γκατσίνοβιτς έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο Περιστέρι, ως δημιουργός και παίκτης που βρισκόταν διαρκώς ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου.

Εκείνος που έκανε όμως ξανά τη διαφορά για το "τριφύλλι" ήταν ο Παλάσιος. Ο πιο "αθόρυβος" ηγέτης αυτής της version του Παναθηναϊκού κι ο παίκτης που επιβεβαιώνει διαρκώς τους τελευταίους μήνες, πως διάολε ναι, τα άξιζε τα 2 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για να ντυθεί στα "πράσινα". Αρκεί το προσεχές καλοκαίρι να δοθεί ένα αντίστοιχο ποσό και να βρεθεί κι ένας φορ killer για να αλλάξει συνολικά επίπεδο η επιθετική γραμμή του "τριφυλλιού".

Δύο γκολ με υπογραφή... εξτρέμ

Από τις αρχές του 2022, ο Αργεντινός έχει πατήσει πλέον το... turbo, μετρώντας τα 9 απ’ τα 11 εφετινά τέρματά του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και στο Περιστέρι ήταν εκείνος που καθάρισε το ματς για τους πράσινους -σε μία δύσκολη χρονικά συγκυρία μετά το χαμένο πέναλτι του Αϊτόρ- με δύο καθαρά γκολ... εξτρέμ, που έφεραν την υπογραφή του.

Στο 75’ έχει την οξυδέρκεια και την καθαρή αντίληψη της φάσης για να κάνει την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι περιμένοντας να περάσει η μπάλα απ’ το γύρισμα του Χατζηγιοβάνη και να σκοράρει με ωραίο τρόπο, ψηλά, εκεί όπου ο Γιαννιώτης δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι αυτή τη φορά.

Στο 77’ έκανε εξαιρετική διαγώνια κίνηση για να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, μετά το τακουνάκι του στον Χουάνκαρ και σε χρόνο dt ήταν στο σημείο που έπρεπε για να υποδεχθεί το στρώσιμο της μπάλας απ’ τον Γκατσίνοβιτς και να βρει ξανά δίκτυα, τελειώνοντας το ματς. Δεν είναι ο πιο φαντεζί μεσοεπιθετικός που υπάρχει, αλλά πλέον είναι υπερπολύτιμος για τον Παναθηναϊκό κι ο παίκτης που κάνει εδώ και καιρό τη διαφορά στην επίθεσή του.

Ο Γκατσίνοβιτς άνοιξε το παιχνίδι

Εξίσου σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν το γεγονός ότι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την πίεση του 0-0, με πολύ πιο καθαρό μυαλό για να παίξει αυτή τη φορά σωστά και να ψάξει πολύ πιο ορθολογικά το γκολ. Εκεί πήρε τη βοήθεια που χρειαζόταν απ’ τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος του άνοιξε όλους τους χώρους και το παιχνίδι στο επιθετικό τρίτο. Και για πρώτη φορά μετά από καιρό, οι "πράσινοι" και δη ο Γιοβάνοβιτς πήρε πράγματα απ’ τις αλλαγές του.

Ο Χατζηγιοβάνης έκανε το πρώτο παιχνίδι με ουσία μετά από πολλούς μήνες, βγάζοντας την ασίστ στο 1-0, ενώ η παρουσία του Μαουρίσιο -που μπήκε με όρεξη στο γήπεδο μετά από ένα μήνα απουσίας- του έδωσε τη δυνατότητα να μείνει ψηλά και να πιέσει κι άλλο έναν Ατρόμητο που είχε ξεμείνει πλέον από δυνάμεις, μετά απ’ τα συνεχόμενα κι απαιτητικά ματς "τελικούς" που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες. Αυξάνονται οι επιλογές πάνω στην ώρα...

Ο Κουρμπέλης δίνει ηρεμία και ώθηση

Τελευταία -αλλά όχι ήσσονος σημασίας- η αναφορά στον Δημήτρη Κουρμπέλη και στην πρώτη "ενδεκαδάτη" συμμετοχή του έπειτα από 449 μέρες. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά πολύ καλός κι έδωσε μεγάλη ηρεμία και σωστές μεταφορές ακόμη και στο όχι και τόσο καλό, α’ ημίχρονο του "τριφυλλιού".

Η ποιότητά του, οι επαφές του, η δυνατότητα να διαβάζει καλά το γήπεδο και τις συνθήκες όλων των δεδομένων στην ανάπτυξη είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμα συστατικά για τον άξονα του Παναθηναϊκού. Γερός να είναι πάντα από εδώ και πέρα και η παρουσία του θα δώσει τρομερή ώθηση σ’ όλη την ομάδα.

Το χαμόγελο του Γιοβάνοβιτς στις δηλώσεις του για τον "κάπτεν" του μετά το ματς, τα έλεγε όλα. Μα όλα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ