ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γάλλος τού έριξε... Μπουκέ-το, αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να το παλέψει στη Λεωφόρο

Ο Γάλλος τού έριξε... Μπουκέ-το, αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να το παλέψει στη Λεωφόρο
INTIME

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό της Πράγας που έχασε τον προσανατολισμό του μετά την αναίτια αποβολή του Παλάσιος και τη μάχη ανατροπής το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στη Λεωφόρο.

Είχε που είχε να διαχειριστεί διαφορετικές δύσκολες συνθήκες ο Παναθηναϊκός πριν από τη σέντρα του πρώτου αγώνα με τη Σλάβια (πολύ καλός κι έμπειρος αντίπαλος, έδρα "καμίνι", απουσίες Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλου που έμειναν στην Αθήνα με ίωση), βρήκε μπροστά του κι έναν ανεκδιήγητο διαιτητή και του το "έδεσε το γλυκό", στην ευρώ-επιστροφή του έπειτα από 5 χρόνια. Μια επιστροφή που συνδυάστηκε με μία πολύ σκληρή ήττα με 2-0.

Πλέον έχει μπροστά του να ανέβει ένα βουνό στη Λεωφόρο το βράδυ της 11ης Αυγούστου.

Δεν θέλω πια να ασχολούμαι με τους διαιτητές. Τους μπούχτισα τόσα χρόνια, όμως ο συγκεκριμένος "κύριος", ο Γάλλος Ρούντι Μπουκέ, αν ασχολείται σοβαρά η UEFA με τις διαιτησίες των διοργανώσεών της, δεν θα πρέπει να τον ορίσει ξανά. Δεν είναι μόνη η αποβολή - εφεύρεση στον Παλάσιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40' που ανατίναξε το ματς, τη συνοχή και το πλάνο του Παναθηναϊκού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το πόσο κακός ρέφερι είναι φάνηκε και στα πιο "μικρά". Στην αγκωνιά του Ολαγίνκα στον Αϊτόρ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, στην οποία δεν σφύριξε καν φάουλ (όχι κάρτα που έπρεπε να βγάλει, ούτε φάουλ), αλλά και στη φάση του Σάντος με τον Σπόραρ στο 53', όταν χρειάστηκε ένα δίλεπτο για να καταλάβει πως έπρεπε να αποβάλει τον στόπερ της Σλάβια. Πέτυχε διαιτητικό "τζακ-ποτ" ο Παναθηναϊκός στην επιστροφή του στην Ευρώπη.

Τι (δεν) έκανε ο Παναθηναϊκός στην Πράγα

Πέραν όμως του ρέφερι, που ισοπέδωσε το πλάνο του Παναθηναϊκού που μέχρι το 39' λειτουργούσε πολύ καλά απορροφώντας όλη την πίεση της Σλάβια και ψάχνοντας με σωστό τρόπο τις δικές του στιγμές (όπως στο σουτ του Παλάσιος που έβγαλε ο Μάντους στο 28'), το θέμα ήταν (και) το πώς "αντέδρασε" ο Παναθηναϊκός στα όσα "τρελά" σφύριζε ο Μπουκέ.

Διότι είναι αλήθεια πως "πείραξε" πολύ το μυαλό των παικτών του, που μέχρι να βγει το ημίχρονο δεν είχαν ηρεμία στο κράτημα της μπάλας και δέχθηκαν ένα πραγματικά πολύ "φθηνό" γκολ στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ό,τι χειρότερο.

Η απόφαση του Γιοβάνοβιτς να περάσει στο ημίχρονο τον (ανέτοιμο) Σπόραρ στη θέση του εξαντλημένου Ιωαννίδη τού βγήκε στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε ο Σλοβένος πήγε να "χτυπήσει" στο ξέφωτο, παίρνοντας την αποβολή του Σάντος. Όμως πάνω που περίμεναν όλοι τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί τον αγώνα απ' τη στιγμή που αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο γήπεδο, δέχθηκε κι άλλο ένα "φθηνό" γκολ, από την κλασική κίνηση και το ποδόσφαιρο της Σλάβια.

Ο Τραορέ, στον οποίο δεν είχαν απάντηση οι "πράσινοι" σε όλο το ματς, έκοψε στα δύο όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ούσορ έφερε τους Τσέχους στο 2-0. Στο σημείο δηλαδή που ήθελαν να οδηγήσουν το ματς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι παίκτες του "τριφυλλιού" δεν είχαν πλέον άλλο καύσιμο ψυχολογίας, αλλά και επιλογές για να χτυπήσουν τη Σλάβια, πέραν των προσπαθειών του Βαγιαννίδη, που λίγο ήθελε να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό δυνατά στο κόλπο στο 59', και υποτάχθηκαν από μία ομάδα που έκανε περισσότερα σωστά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Κι επέβαλε το δικό της ποδόσφαιρο.

Η υποχρέωση του Τριφυλλιού

Ναι, το 2-0 δείχνει πλέον σχεδόν αξεπέραστο εμπόδιο. Όμως σε μία εβδομάδα στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός οφείλει να πολεμήσει και να διεκδικήσει μέχρι τέλους ότι πιθανότητες του έχουν μείνει. Οφείλει να δείξει μεγαλύτερη αντοχή, περισσότερο μυαλό και κυρίως διάθεση για να παλέψει. Κάνοντας πολλά περισσότερα απ' όσα έκανε στο πρώτο "ημίχρονο" στην Πράγα…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ