ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Νιαουρίζοντας" για (ακόμα) ένα βράδυ

Έκδηλη η απογοήτευση στα πρόσωπα των Αχιλλέα Πούγγουρα και Μπαρτ Σένκεφελντ μετά την ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Βόλο
Μπαρτ Σένκεφελντ και Αχιλλέας Πούγγουρας μετά τη λήξη του ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Βόλο EUROKINISSI

Ο Κώστας Γουλής γράφει για το σταθερό "νιαούρισμα" πολλών παικτών του Παναθηναϊκού και τον Λάζλο Μπόλονι που έχει πολλά θέματα να επιλύσει.

Μετά από κάποια χρόνια, όταν ο ξέχειλος εμπειριών Λάζλο Μπόλονι, θα έχει φύγει πια από το "τριφύλλι", αν τύχει και κληθεί απ’ τη γαλλική σχολή προπονητών στην Κλερφοντέν για να κάνει ο ίδιος σεμινάριο στους επόμενους προπονητές (όπως έκαναν και σ’ αυτόν, οι "παλιοί" πριν από περίπου 27 χρόνια), δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναφέρει σαν... παράδειγμα προς αποφυγήν, τον εφετινό Παναθηναϊκό.

Και γι’ αυτά που είχε δει σε DVD των εφετινών αγώνων του "τριφυλλιού", πριν αναλάβει και γι’ αυτή την απίθανη "ψυχρολουσία" που του επιφύλαξαν οι παίκτες του στο ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο. Στερεύουν και τα... λόγια από ένα σημείο και μετά με (αυτόν) τον Παναθηναϊκό. Και μαζί στερεύουν και οι "δικαιολογίες" όλων.

Μία ομάδα, πέρα για πέρα "φοβική", δίχως ψυχολογία, νοοτροπία και καθαρό μυαλό, που βάζει γκολ και... τρέμει για να το κρατήσει και να διαχειριστεί το ισχνό προβάδισμά της, λες και είναι η... Ουέσκα και την έβαλαν να παίξει στο τελευταίο 20λεπτο στο "Μπερναμπέου" ή στο «Καμπ Νου» με 100.000 κόσμο απέναντί της (γράφουμε και καμιά μαλ...α με τον Covid-19 που έχουμε μπλέξει).

Δεν τον νιώθει, δεν τον φοβάται ο αντίπαλός του τον Παναθηναϊκό. Κι όταν ο αντίπαλος δεν σε φοβάται, θα βγει σιγά-σιγά απ’ τη "φωλιά" και όχι μόνο θα σε "δαγκώσει" πρώτος, αλλά θα σου... κόψει κι ένα μεγάλο "κομμάτι". Όπως ακριβώς έκανε ο Βόλος το βράδυ του Σαββάτου (24/10) στο ΟΑΚΑ.

Ειλικρινά, τόσο "λιγόψυχη" συμπεριφορά ομάδας, τουλάχιστον σε ότι αφορά αγωνιστική version του Παναθηναϊκού, προσωπικά δεν θυμάμαι εδώ και πολλά χρόνια. Τουλάχιστον υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο βγάζει "συνέπεια" ο εφετινός Παναθηναϊκός:

Είτε έχει τον -πολύ "λίγο" για το μέγεθός του κλαμπ- Ντάνι Πογιάτος που "λύγισε" απ’ την πρώτη μέρα στον πάγκο, είτε έχει τον Λάζλο Μπόλονι, το "νιαούρισμα" πολλών παικτών του "τριφυλλιού" παραμένει... σταθερό. Ειλικρινά, "τύφλα" να έχουν οι... μαντρόγατες. Για ακόμη ένα βράδυ!

ΣΤΑ 7,32 μ. ΕΠΙ 2,44 μ.

Ικανοποιητικό πρώτο ημίχρονο με χαμένες ευκαιρίες στην Τρίπολη, αλλά... κατάρρευση και "εξαφάνιση" των πάντων, μετά το 1-0 του Αστέρα στην πρεμιέρα.

Προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο στη Λάρισα και... οπισθοχώρηση στο β’ ημίχρονο μέχρι το γκολ του Πινακά στο 88’, λες και κατέβασε η ΑΕΛ ως αλλαγές τη μεικτή υποψηφίων της "Χρυσής Μπάλας".

Εικόνα σκόρπιας... διαδήλωσης για 60 λεπτά απέναντι στον Άρη κι όταν «ξύπνησε» λίγο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ορισμένων στο τελευταίο μισάωρο κι έγινε ένα μικρό "σφυροκόπημα", δεν βρέθηκε ούτε ΕΝΑΣ να τη σπρώξει μέσα. Στα 7,32 μ. μήκος επί 2,44 μ. ύψους είναι το τέρμα, ρε αδερφέ. Δεν γίνεται να μην μπορείς να βάλεις τη μπάλα από τα τρία μέτρα, μέσα σε μία "τρύπα" συνολικού ανοίγματος 17,86 μ.! Απλά δεν γίνεται!

"Πεταμένο" ημίχρονο στο Ηράκλειο και προβάδισμα του ΟΦΗ από το... πουθενά και την ώρα που πάει να αλλάξει το momentum, με ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά, ξανά κλωτσιά στην... καρδάρα με το γάλα, «βόλεϊ» των παικτών της κρητικής ομάδας μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού μέχρι το 2-1 του Μεγιάδο και γκολ ισοφάρισης στην τελευταία... ανάσα του ματς.

XANAX, LEXOTANIL, ΒΑΛΕΡΙΑΝΕΣ...

Και με το Βόλο; Υποφερτή εικόνα για ένα ημίχρονο στο ντεμπούτο του Μαουρίσιο, με "πινελιές" που έλειπαν από το παιχνίδι της ομάδας, ξανά χαμένο πέναλτι, αλλά και γκολ του Καρλίτος μετά από 67 δευτερόλεπτα (!), "σκάσιμο" του Βραζιλιάνου στον άξονα που "φώναζε" μετά το 60’ κι αναίτια οπισθοχώρηση που έφερε το 1-1 απ’ τον Μπαρτόλο στο 91’23’’!

Σε ένα χρονικό σημείο, που σαν ομάδα (απ’ τη στιγμή που κουβαλάς τόσους τόνους πίεσης πάνω σου) οφείλεις να "τρως" τη μπάλα ή στη χειρότερη να τη στέλνεις μια... βόλτα ως το στέγαστρο του Καλατράβα.

Έχει τεράστιο ψυχολογικό έλλειμμα ο Παναθηναϊκός, όμως έτσι όπως το πάει (ειδικά φέτος) μέχρι να βρει τον τρόπο για να το "λύσει", κινδυνεύει να στείλει τον κόσμο του ομαδικά στους... ψυχολόγους ή στα φαρμακεία να παίρνει με τις φούχτες τα XANAX, τα Lexotanil και τα φυτικά χάπια βαλεριάνας.

ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ... ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Κι ο Μπόλονι έκανε βεβαίως, τα λάθη του σ’ αυτή την επίσημη πρεμιέρα του. Ρίσκαρε πολύ με την παρουσία του Μαουρίσιο στον άξονα στο β’ ημίχρονο, που φαινόταν ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει μετά το 60’ (απολύτως λογικά, καθότι προέρχεται από απουσία 2,5 μηνών), την ώρα που ο Άνχελ Λόπες του "φόρτωσε" κι άλλο το χώρο των 20-25 μέτρων μπροστά από την "κουλούρα".

Έπρεπε να είχε «φρεσκάρει» πολύ περισσότερο την ομάδα, απ’ τη στιγμή που είναι «φως-φανάρι» πως της λείπει η ένταση και τα τρεξίματα στα δεύτερα ημίχρονα. Εκεί, όπου πάντα ξεθαρρεύουν και οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού.

Όχι έναν και δύο, αλλά... τέσσερις κυνηγούσε από ένα σημείο και μετά ο Κουρμπέλης, που δεν ήξερε σε ποιον να... πρωτοπέσει. Πόσω μάλλον, γνωρίζοντας πως από πίσω η άμυνα δεν ήθελε και πολύ να την κάνει τη μία (αλλά οδυνηρή) "στραβή".

ΑΛΛΟΣ... ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ

Και μια που πιάσαμε και την άμυνα. Εξακολουθεί να προβληματίζει (για τρίτο ματς τουλάχιστον) ο Σένκεφελντ. Όχι από πλευράς προσόντων και «γεμίσματος» στα μετόπισθεν. Όσο από πλευράς συγκέντρωσης. Ο ίδιος παίκτης είναι, αλλά το μυαλό του και η συγκέντρωσή του δεν έχουν καμία σχέση με τον περσινό Μπαρτ.

Δεν το συζητάμε ότι ο Ολλανδός είναι σούπερ στόπερ για τα ελληνικά δεδομένα κι ένας απ’ τους τρεις καλύτερους του πρωταθλήματος. Όμως μοιάζει σαν να έχει "χαλάσει" το μυαλό του κι εμφανίζει μεγάλα ζητήματα στη συγκέντρωσή του.

Ο περσινός Σένκεφελντ δεν υπήρχε περίπτωση να "έτρωγε" τέτοιο γκολ από τον Μπαρτόλο. Θα του είχε πάρει τη μπάλα και να την είχε "καταπιεί", προτού καν... κουνηθεί ο αντίπαλός του. Τώρα, "έπεσε" στη φάση στο 90φεύγα, αποπνέοντας... απογοήτευση.

ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΜΠΟΛΟΝΙ

Είναι έτσι λόγω του συμβολαίου του και της επέκτασής του, που έχει παραμείνει ανοικτή από τον Ιούλιο; Είναι έτσι, γιατί ψάχνει να βρει κι αυτός (όπως και η υπόλοιπη ομάδα) την ισορροπία του, στις αγωνιστικές "μεταβάσεις" από το ένα στυλ προπονητή, στο άλλο; Δεν είναι καλά πάντως ο Σένκεφελντ κι αυτό φαίνεται ολοένα και πιο έντονα από αγώνα σε αγώνα. Και βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν έχει την "πολυτέλεια" ο Παναθηναϊκός να "χάνει" πνευματικά κι αγωνιστικά τον Ολλανδό.

Ειδικά σ’ αυτή την περίοδο, που πρέπει σαν οργανισμός να βρει τις λύσεις για να «αναπνεύσει» βαθμολογικά και ψυχολογικά...

Κοντολογίς, έχεις πολύ... δουλειά και σε πολλά θέματα να επιλύσεις, "συνταγματάρχη" Λάζλο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ