ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Τεντόγλου, ένας ψυχρός εκτελεστής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ SPORT24 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για τον Μίλτο Τεντόγλου ο οποίος επιβεβαίωσε πως την ώρα που βρίσκεται στο ταρτάν του στίβου μετατρέπεται σε ψυχρό εκτελεστή των αντιπάλων του.

Μας χωρίζουν μόλις 13 ημέρες από τα γενέθλιά του. Στις 18 Μαρτίου ο Μίλτος Τεντόγλου θα συμπληρώσει τα 23 χρόνια του και ήδη έχει καταφέρει πολλά σπουδαία επιτεύγματα.

Το χρυσό που κατέκτησε στο Τορούν της Πολωνίας ήταν απλά ένα ακόμα παράσημο στο... φούτερ του (σπάνια θα τον δείτε να το αποχωρίζεται). Η είσοδος του στην παρουσίαση με την κουκούλα φορεμένη και το νεύμα που έκανε με το χέρι ήταν δείγμα των διαθέσεων με τις οποίες είχε πάει σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ήθελε να τελειώσει τους αντιπάλους του.

Ο πιτσιρικάς από τα Γρεβενά έχει μεγαλώσει επικίνδυνα σε αθλητικό επίπεδο. Επικίνδυνα για τους αντιπάλους του τουλάχιστον εντός ευρωπαϊκών συνόρων. Σε λίγο έρχεται και η σειρά των υπολοίπων.

Στο Τορούν πήγε λαβωμένος. Το μαρτυρούσε και ο τηλεοπτικός φακός αφού το γόνατό του ήταν δεμένο και ο πόντος αρκετός. Εκείνος όμως, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Οι στόχοι του ήταν ξεκάθαροι από την αρχή. Ένα άλμα στον προκριματικό και τουλάχιστον ακόμα ένα μεγάλο στον τελικό.

Στις προπονήσεις ήταν στην καλύτερη κατάστασή του, αλλά το πρόβλημα στο γόνατο δεν του άφηνε πολλά περιθώρια. Για αυτό ήθελε λίγα άλματα και καλά.

Το βράδυ της Πέμπτης στον προκριματικό έδειξε τις διαθέσεις του αφού ξεμπέρδεψε με ένα και μόνο άλμα. Στον τελικό το έκανε με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο!

Στο πρώτο του κιόλας άλμα προσγειώθηκε στα 8,35μ., έκανε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο και έκοψε τα πόδια των αντιπάλων του. Τόσο εκείνος όσο και ο Γιώργος Πομάσκι ήξεραν πως ένα τέτοιο άλμα δύσκολα θα το έφτανε ακόμα και ο εξαιρετικός Μοντλέρ. Ο Σουηδός το πάλεψε, έκανε εθνικό ρεκόρ με 8,31μ., αλλά δεν του ήταν αρκετό.

Έτσι, ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε ουσιαστικά με ένα άλμα και ένα πόδι να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Αυτό επιτάσσουν άλλωστε το σπάνιο ταλέντο και η δεδομένη του κλάση. Μάλιστα, η επιτυχία του γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του.

Ο Τεντόγλου σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις κλειστού στίβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (2019 Γλασκώβη, 2021 Τορούν) και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έχει ανέβει δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη συγκεκριμένη διοργάνωση (στις γυναίκες το έχει καταφέρει η Κατερίνα Θάνου το 1996 και το 2000).

Σε αυτά προσθέστε και το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που κατέκτησε το 2018 στο Βερολίνου και συμπληρώνετε ένα εντυπωσιακό παλμαρέ για ένα 23χρονο αθλητή.

Είναι δεδομένο πως εάν παραμείνει υγιής θα μας απασχολήσει πολλές φορές στο μέλλον και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί που άρχισε στα 15 του να ασχολείται με τον στίβο!

Από το παρκούρ στα Γρεβενά, μέχρι την κορυφή της Ευρώπης η απόσταση ήταν εντυπωσιακά γρήγορη. Πλέον, οι επόμενοι στόχοι του θα είναι δεδομένα πιο υψηλοί αφού δεν του αρέσει να συμβιβάζεται.

Για αυτό πάντοτε θέλει να αγωνίζεται με τον δικό του τρόπου και τους δικού του όρους. Άλλωστε, του αρέσουν τα δύσκολα και όπως είχε δηλώσει παλιότερα στο SPORT24, "τρώει πίεση για πρωινό".

Τα καλύτερα λοιπόν έρχονται για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για μακριά. Μέχρι εκεί που φτάνουν τα όνειρά του.

Photo credits:Sport24.gr / Eurokinissi Sports / Μάρκος Χουζούρης

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ