OPINIONS

Όταν ανέβηκε ο Φορτούνης...

Όταν ανέβηκε ο Φορτούνης...
Πάρντο Φορτούνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το δύσκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Νέα Σμύρνη και την εικόνα των ερυθρόλευκων που άλλαξε, όταν άλλαξε και ο Κώστας Φορτούνης.

Ποδαρικό για τον Ολυμπιακό στο νέο έτος, έκανε ο Κώστας Φορτούνης. Ο παίκτης που από το καλοκαίρι στα φιλικά της προετοιμασίας, είχε δείξει ότι ανέβηκε επίπεδο. Τότε, όλοι περιμέναμε να δούμε, εάν θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και στα επίσημα παιχνίδια και αν μη τι άλλο, δικαίωσε όλους αυτούς που τον πίστευαν και τον πιστεύουν.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός όχι μόνο πήρε με το σπαθί του την φανέλα του βασικού στο σπίτι, αλλά κατάφερε να αποτελεί βαρόμετρο στην εικόνα των πρωταθλητών. Όπως ακριβώς συνέβη στο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, κόντρα στον Πανιώνιο.

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Φορτούνης δεν ήταν καλός και οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Ναι μεν είχαν κατοχή μπάλας, αλλά δεν είχαν καθόλου φαντασία στο παιχνίδι τους και ως εκ τούτου, δεν γινόταν να απειλήσουν. Αν εξαιρεθεί η καλή σέντρα του Ντουρμάζ στον Ιντέγιε, στο 14', δε νομίζουμε ότι υπάρξει κάποια άλλη δημιουργική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο. Κι η μεγάλη τους ευκαιρία άλλωστε δεν είχε να κάνει με κάποια συνεργασία, αλλά με στημένη φάση και αναφερόμαστε φυσικά στο δοκάρι του Κασάμι, στο 39'.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας άλλαξε, βελτιώθηκε και αυτό οφείλεται κατά την ταπεινή μας άποψη στο ότι ανέβασε στροφές ο Φορτούνης. Ζήτησε και πήρε την μπάλα περισσότερο και άρχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να δημιουργεί. Ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός και στο 56' από εξαιρετική συνεργασία των Φορτούνη, Ιντέγιε και ασίστ του πρώτου, ο Τσόρι άνοιξε το σκορ.

Με το σκορ στο 0-1, οι περισσότεροι νομίζαμε ότι το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει. Ωστόσο, οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν διαφορετική άποψη. Δεν παράτησαν το ματς και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Το κατάφεραν με κεφαλιά του Ρισβάνη στο 64', ένα γκολ που πανηγύρισαν οι φίλοι των γηπεδούχων και νομίζουμε ότι στεναχώρησε κάποιους στον Παναθηναϊκό. Όχι φυσικά γιατί δέχθηκε γκολ ο Ολυμπιακός, αλλά γιατί δεν έδωσαν ευκαιρίες στο νεαρό αυτό στόπερ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη...

Επιστρέφουμε στα δικά μας. Με το που έγινε το 1-1, ανέλαβε... δράση ο Σίλβα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρίσκαρε. Απέσυρε τον Κασάμι και πέρασε στο ματς τον Πάρντο, με τον Φορτούνη να έχει περισσότερο οργανωτικό ρόλο.

Ο Κολομβιανός δικαίωσε και με το παραπάνω την επιλογή του προπονητή του, γιατί με τιο που μπήκε στο ματς, έκανε αισθητή την παρουσία του. Πήρε το ριμπάουντ από το εξαιρετικό σουτ του Φορτούνη (που στάθηκε άτυχος, καθώς είδε τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι...) και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Θρύλο και στο καπάκι με ωραία σέντρα τροφοδότησε τον Ιντέγιε που με πλασέ στη κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, συνέχισε με νίκες και στο 2016 και αν είναι προσεκτικός και οι παίκτες του δεν χαλαρώσουν, μπορούν να γράψουν ιστορία και να πάρουν το πρωτάθλημα, χωρίς να χάσουν βαθμό. Σίγουρα εάν το καταφέρουν, θα είναι κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό, αλλά η δική μας θέση δεν αλλάζει.

Οι «ερυθρόλευκοι», πρέπει να δουν τα επόμενα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, ως παιχνίδια προετοιμασίας προκειμένου η ομάδα να βρεθεί σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση όταν θα αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ. Γιατί οι πρωταθλητές, έχουν τις δυνατότητες να αφήσουν εκτός του Βέλγους και να προχωρήσουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μια διοργάνωση σαφώς πιο βατή και σαφώς πιο κοντά στα στάνταρ των πρωταθλητών.

Υ.Γ. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, χαρά και γεμάτες τσέπες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ