OPINIONS

Κάτι νέο, κάτι φρέσκο Vol. 2!

Κάτι νέο, κάτι φρέσκο Vol. 2!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα νέα πρόσωπα, Ζντιέλαρ και Πουλίδο ξεχώρισαν στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Στην προηγούμενη επικοινωνία μας, αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά, είχαμε τονίσει, ότι θα ήταν προτιμότερο ο Μάρκο Σίλβα να ανοίξει λίγο το ροτέισον, για να δούμε κάτι νέο, κάτι φρέσκο…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, υποδέχθηκε τη Ξάνθη και στην ενδεκάδα υπήρχαν δύο νέα πρόσωπα. Άφθαρτα, με ταλέντο που φυσικά θα σταθούμε σε αυτά. Δύο παίκτες, που αν μη τι άλλο στην καλοκαιρινή προετοιμασία είχαν πάρει αρκετές ευκαιρίες και έδειχναν ότι κάποια στιγμή θα βρισκόντουσαν στις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού.

Κυρίως ο Ζντιέλαρ και λιγότερο ο Πουλίδο. Ο πρώτος λοιπόν, είχε τον ρόλο του Μιλιβόγεβιτς (που έμεινε εκτός για να εκτίσει την ποινή του) και ο δεύτερος, αρχικά έπαιξε στη κορυφή σε ρόλο Ιντέγιε και στη συνέχεια όταν μπήκε ο βασικότατος επιθετικός πέρασε στα άκρα.

Ο νεαρός Σέρβος στάθηκε αρκετά καλά. Ήταν ο παίκτης που υποδεχόταν την μπάλα από τα στόπερ και προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη του εμφάνιση στο Καραϊσκάκη. Τότε με σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο (για τα Χανιά με το Κύπελλο), ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες. Κόντρα στη Ξάνθη (στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα), είχε αρκετές καλές στιγμές και αν και έχασε κάποιες μονομαχίες στο αμυντικό κομμάτι, έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει λύση στον άξονα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αναφερόμαστε σε νεαρό σε ηλικία ποδοσφαιριστή, που έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης και φυσικά έχει τη δυνατότητα – εάν ο ίδιος το θέλει – να μάθει αρκετά πράγματα από παίκτες όπως ο Καμπιάσο που είναι «καθηγητές» στη θέση του.

Κατά τη γνώμη μας, το καλύτερο στοιχείο στο παιχνίδι του Ζντιέλαρ είναι η πάσα, κάτι που δεν διαθέτουν εύκολα οι παίκτες που αγωνίζονται σαν αμυντικά χαφ. Κι επειδή το ποδόσφαιρο, αλλάζει μέρα με τη μέρα, για να μπορέσει αμυντικός μέσος να παίξει σε υψηλό επίπεδο, εκτός από το να κρατά τη θέση του, να τρέχει ασταμάτητα, πρέπει να έχει και καλές μεταβιβάσεις…

Ο Πουλίδο τώρα, δεν ξέρουμε εάν θα πιάσει στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι θα μείνει στην ιστορία, σαν ο ποδοσφαιριστής σίριαλ!

Η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, πέρασε από σαράντα κύματα. Μήνες και μήνες βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, στην προσπάθεια των πρωταθλητών να τον αποκτήσουν. Έφυγε από την πατρίδα του πήγε στην Ιταλία, ξεκίνησε δικαστική διαμάχη με την πρώην του ομάδα, βρέθηκε στη Λιβαδειά και το καλοκαίρι, κατάφερε να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Μπορεί ο Πουλίδο να έγινε παίκτης του Ολυμπιακού, μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στα φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο την εμπιστοσύνη του Σίλβα, δεν την είχε κερδίσει. Φτάσαμε στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα και επειδή τα σίριαλ είναι προφανώς… η ζωή του εν λόγω παίκτη, βρέθηκε με το… ενάμιση πόδι στην έξοδο.

Για την ακρίβεια, έφτασε μια ανάσα από το να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Αμερικής, αλλά πολλές φορές τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, αλλάζουν μέσα σε μια στιγμή. Εκεί που ήταν με τις βαλίτσες στο χέρι, έπαιξε στο Κύπελλο κόντρα στα Χανιά, μπήκε για έξι λεπτά στο εκτός έδρας ματς με τον Πλατανιά και ο Σίλβα τον χρησιμοποίησε βασικό και κόντρα στη Ξάνθη.

Ο Πουλίδο λοιπόν, στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε αν μη τι άλλο αισθητή την παρουσία του. Απείλησε δύο φορές με… σεντερφορίσια κίνηση (που λέει και μια ψυχή…), αλλά του είπε «όχι» ο Τζενάμο. Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μπορεί το γκολ του να μην είχε κάποιο μεγάλο επίπεδο δυσκολίας, ωστόσο βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή.

Ο Μεξικανός λοιπόν, με την εμφάνισή του στο παιχνίδι με την ακριτική ομάδα, σίγουρα θα έκανε κλικ στον Σίλβα και μπορεί να είναι ο δεύτερος επιθετικός των πρωταθλητών. Ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στην κορυφή, αλλά και στα άκρα, κάτι που αν μη τι άλλο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Να πούμε τέλος και δύο λόγια για το ματς. Πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι είδαμε κανονικό παιχνίδι και αυτό οφείλεται και στην πολύ καλή παρουσία της Ξάνθης. Η ακριτική ομάδα έπαιξε αμυντικά (λογικό, αφού αγωνιζόταν στο Καραϊσκάκη), αλλά προσπάθησε με αρκετές αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Ρομπέρτο. Είχε μάλιστα και την πολύ μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, με το δοκάρι του Σολτάνι, που θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί.

Ο Ολυμπιακός άφησε το πρώτο ημίχρονο να περάσει (ούτε μία ευκαιρία στο διάστημα αυτό), αλλά ανέβασε στροφές στην επανάληψη. Άρχισε να πιέζει, είχε καλές στιγμές και προηγήθηκε με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία γκολ. Εκπληκτική μπαλιά του Ομάρ και ο Φορτούνης, ενώ βρέθηκε τετ α τετ και μπορούσε να πλασάρει χάιδεψε την μπάλα και την έστειλε στον Πουλίδιο που ήταν μόνος του με το τέρμα. Κι έτσι άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα ο Μεξικανός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ