OPINIONS

Φανταστείτε να είχε αποτύχει ο Ολυμπιακός

Φανταστείτε να είχε αποτύχει ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η μεταγραφολογία στον Ολυμπιακό, θυμίζει ομάδα που έχει ξεμείνει από στόχους. Προς Θεού, δεν λέμε ότι η ομάδα δεν χρειάζεται κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

O Ολυμπιακός πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο, που οι φίλοι της και οι δημοσιογράφοι που την ακολουθούν, ασχολούνται με μεταγραφικά ζητήματα περίπου 300 μέρες τον χρόνο! Αν αφαιρέσουμε τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και λίγο από το Νοέμβριο, το υπόλοιπο διάστημα, πάντα κάποιο μεταγραφικό θέμα θα σκάσει…

Έτσι και τώρα, γίνεται κουβέντα για την ενίσχυση της ομάδας και μάλιστα σε σημείο που να νομίζει κάποιος ότι οι «ερυθρόλευκοι», έχουν αποτύχει στους στόχους τους! Λες και βρίσκονται 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, λες και έχουν αποτύχει στην Ευρώπη, λες και έχουν παρουσιάσει τραγικό πρόσωπο στα παιχνίδια τους.

Προς Θεού, δεν λέμε ότι η ομάδα δεν χρειάζεται κάποιες διορθωτικές κινήσεις και δεν πρέπει να βελτιωθεί. Άλλο αυτό και άλλο να μιλάμε για απόκτηση τεσσάρων με πέντε παικτών σε μεταγραφική περίοδο χειμώνα…

Τι έχει ακουστεί μέχρι στιγμής; Ότι καλό θα ήταν να αποκτηθούν ένας κεντρικός αμυντικός, ένα σέντερ φορ, ένας ακραίος, ένας για τη μεσαία γραμμή και ένας ακραίος αμυντικός! Κι όπως προαναφέραμε, όλες αυτές οι κινήσεις κρίνονται αναγκαίες για μια ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, συνεχίζει στο Κύπελλο και στην Ευρώπη. Ναι μεν δεν προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά καλείται να αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ στο Γιουρόπα Λιγκ, σε μια διοργάνωση που πρέπει οι Πειραιώτες να την δουν όσο πιο σοβαρά γίνεται.

Τον Ιανουάριο, είναι λίγες οι καλές μεταγραφές που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Εμείς θυμόμαστε την περίπτωση του Τοροσίδη και του Μπελούτσι, με τον τελευταίο να χρειάζεται και ένα εξάμηνο, για να μας δείξει την αξία του. Αν υπάρχουν και άλλοι, μπορεί εύκολα κάποιος φίλος να μας τους θυμίσει στα σχόλια, κάτω από το κείμενο…

Δεν είναι θέμα χρημάτων οι κινήσεις τον χειμώνα. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι περιορισμένες και δεν τα γράφαμε αυτά σαν δικαιολογίες. Ανάλογα με την ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχεις, αυτομάτως αποκλείεις παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή. Επίσης, δε νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που θα σου δώσουν για παράδειγμα, το βασικό τους αμυντικό στη μέση της χρονιάς.

Οπότε θα πρέπει να κινηθείς λογικά, σε παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι και θα μπορούν να πιέσουν τις ομάδες τους ή σε ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική, χωρίς ποτέ να είσαι βέβαιος για το αν θα προσαρμοστούν άμεσα…

Κοινώς, δεν πρέπει να γίνει μεταγραφή, για να λέμε ότι έγινε. Αν είναι να βγει Σαντάνα, καλύτερα θα είναι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει ως έχει. Και ξεκαθαρίζουμε ότι και εμείς θεωρούμε ότι οι Πειραιώτες χρειάζονται παίκτη για το κέντρο της άμυνας και μακάρι αυτός που να βρεθεί να διαθέτει την προσωπικότητα και τις ικανότητες του Μέλμπεργκ και την ταχύτητα του Μανωλά.

Άποψή μας, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κινηθεί μετρημένα και προσεκτικά στο παζάρι του Ιανουαρίου. Φυσικά και εάν προκύψουν αποχωρήσεις παικτών, θα πρέπει τα κενά που θα παρουσιαστούν να καλυφθούν. Προκειμένου ο Θρύλος να παρουσιαστεί καλύτερος τη νέα χρονιά.

Υ.Γ. Τρένο πηγαίνει η Άρσεναλ στην Αγγλία, σε σημείο που να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ναι είναι η ίδια ομάδα, που κάποιοι, όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό, είχαν προσπαθήσει να τη μειώσουν για να φανεί μεγάλη αποτυχία ο αποκλεισμός των Πειραιωτών.

Υ.Γ. (1). Στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που βλέπουμε στα τελευταία ματς. Πολλές απουσίες και καμία σχέση με την ομάδα που παρακολουθούσαμε πριν τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Ωστόσο, μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά ο Τζέιμς δεν μας γεμίζει το μάτι.

Υ.Γ. (2). Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία, αγάπη και να περάσετε αρκετό χρόνο με τους ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι σας νοιάζονται και σας έχουν σταθεί στα δύσκολα. Γιατί στα εύκολα, όλοι φίλοι είναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ