OPINIONS

Απ’ όλα είχε ο… μπαξές

Απ’ όλα είχε ο… μπαξές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιστροφή Μανιάτη, γκολάρες Ερνάνι, Κολοβού και ένας πιτσιρικάς που μπαίνει στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού. Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τα Χανιά

Κι όμως ένα παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο μια υποδεέστερη ομάδα Β’ Εθνικής, σου δίνει το δυνατότητα να σταθείς σε αρκετά θέματα. Είχε ψωμί η πρώτη αναμέτρηση με τα Χανιά και πάμε κατευθείαν στο ψητό…

Έχουμε και λέμε. Φυσικά και δεν είναι είδηση, ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-1 τους Κρητικούς. Ούτε φυσικά, ότι εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με τη ρεβάνς να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι Πειραιώτες ήταν αναμενόμενο ότι θα είχαν ευχάριστο απόγευμα στο… δεύτερο σπίτι τους και αυτό συνέβη, έστω και αν οι γηπεδούχοι τους αιφνιδίασαν. Οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά, πρέσαραν ψηλά και κατάφεραν μόλις στο 8’ να ανοίξουν το σκορ, δίνοντας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, χρώμα στο παιχνίδι.

Οι ποιότητα των πρωταθλητών ωστόσο, δεν τους επέτρεπε ούτε καν δικαίωμα στο όνειρο. Ο Ολυμπιακός με καλό ποδόσφαιρο, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και έφτασε εύκολα στη νίκη…

Είδηση αντιθέτως, αποτελεί η επιστροφή του Γιάννη Μανιάτη στη δράση και μάλιστα την μέρα της ονομαστικής του εορτής. Και η επιστροφή του, συνοδεύτηκε με γκολ, κάτι που ο αρχηγός δεν το έχει στο ρεπερτόριό του. Ξέσπασε, πανηγύρισε, και στο τέλος άκουσε και τους φίλους της ομάδας να τραγουδούν το όνομά του.

Θα αναρωτηθεί εύλογα το τι μέλλει γενέσθαι με τον συγκεκριμένο παίκτη. Το τελευταίο διάστημα έχουν γραφτεί και ειπωθεί αρκετά. Ότι τον θέλουν ομάδες από την Ιταλία, ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Σίλβα, ότι δεν χωρά στο ρόστερ των πρωταθλητών. Το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες, το γνωρίζει η διοίκηση και ο ίδιος ο παίκτης.

Εμείς αυτό που ξέρουμε, είναι ότι όσο ο Μανιάτης βρίσκεται στην ομάδα, ο προπονητής θα πρέπει να τον αξιοποιήσει. Μπορεί να μην διαθέτει την ποιότητα του Καμπιάσο, μπορεί να μην έχει τα τελειώματα του Κασάμι, αλλά έχει και αυτός τις δικές του αρετές.

Θυμίζουμε, ότι στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού (κυρίως στην Ευρώπη), ο Μανιάτης αν μη τι άλλο έχει βοηθήσει με το ατελείωτο τρέξιμο του. Και επίσης, βγάζει στο γήπεδο και ψυχή, που για τους φίλους του Θρύλου, παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Δεν γίνεται να μην σταθούμε στον Κώστα Τσιμίκα. Όσες φορές έχει αγωνιστεί ο νεαρός αριστερός μπακ, έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Φυσικά και θα κάνει και λάθη, όπως συνέβη στη φάση του 1-0 που άργησε να βγει από την άμυνα. Σιγά τα ωά θα πούμε εμείς. Την τακτική την μαθαίνεις. Είναι θέμα χρόνου και παραστάσεων να βελτιωθεί σε τέτοιου είδους ζητήματα. Το ευχάριστο με τον Τσιμίκα, είναι ότι έχει αρκετά καλά στοιχεία και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τον τίτλο, νομίζουμε ότι θα ήταν καλό να πάρει χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιχνίδια. Και αν το αξίζει, να κρατήσει αυτός την θέση του δεύτερου αριστερού μπακ της ομάδας και μακάρι κάποια στιγμή να γίνει και βασικός στέλεχος της ερυθρόλευκης ενδεκάδας.

Πάμε τώρα και στη περίπτωση του Ερνάνι. Την άποψή μας για τον συγκεκριμένο παίκτη την έχουμε πει πολλές φορές στη βραδινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Sport24radio103.3 και την έχουμε γράψει και σε αυτή εδώ τη γωνιά. Είναι ο πιο ποιοτικός ακραίος που υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε στα Χανιά, είναι ενδεικτικό της κλάσης του.Το θέμα με τον συγκεκριμένο παίκτη, είναι να βελτιωθεί τακτικά και να αφήσει το ποδόσφαιρο της αλάνας. Αυτό που τον έχει οδηγήσει με ενάμιση πόδι εκτός Ολυμπιακού.

Ο Κολοβός τέλος, έχει ένα εξάμηνο μπροστά του για να αποδείξει ότι μπορεί να φορά την βαριά ερυθρόλευκη φανέλα. Πέτυχε και αυτός ένα πανέμορφο γκολ, αλλά πρέπει να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και σε παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ευκαιρίες στη διάρκεια της σεζόν θα πάρει, οπότε είναι στα… πόδια του να τις αρπάξει και να μείνει στο λιμάνι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ