OPINIONS

Το μεγάλο ερωτηματικό

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που μένει πίσω από νωρίς στη EuroLeague με αποτέλεσμα να αναζητά τις σταθερές του ενόψει της δύσκολης συνέχειας και τον Αργύρη Πεδουλάκη που είναι υποχρεωμένος να βρει λύσεις.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ν' αντιδρά μετά από ήττες όπως αυτή με τη Βιλερμπάν, κάτι το οποίο δεν είδαμε κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Σαφώς και μπορούμε να σταθούμε στ' άσχημα ποσοστά από τα 6μ75 ή στην τελευταία επίθεση και πολλά ακόμα κομμάτια του παιχνιδιού.

Πέρα από το πρόβλημα των εκτός έδρας αγώνων, ο Παναθηναϊκός "καίει" από νωρίς το "κάστρο" του και δεν είναι σκληρός. Άρα ξεκινάει πολύ γρήγορα χωρίς σταθερές και τις αναζητά μπαίνοντας σε πίεση ενόψει δύο αναμετρήσεων μακριά από το ΟΑΚΑ. Με δεδομένα αυτά τα προβλήματα και το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει αφομοιώσει πλήρως τους ρόλους της, το μεγάλο ερωτηματικό πλέον είναι αν ο Παναθηναϊκός μπορεί ν' ανέξει σε αυτό το... κυνηγητό από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές της EuroLeague, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Από κει και πέρα με 15% στα ποσοστά τριών πόντων (3/20), οι πράσινοι αναζητούσαν έναν άθλο για να μείνουν μέσα στο παιχνίδι και το κατάφεραν αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό στα κρίσιμα λεπτά, με αποκορύφωμα τα πέντε χαμένα ριμπάουντ στο τελευταίο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν ν' απαντήσουν τακτικά στην προσπάθεια της Αρμάνι Μιλάνο να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του τριφυλλιού στην άμυνα και γι' αυτό ο Αργύρης Πεδουλάκης προτίμησε να κρατήσει τον Τζιμέρ Φρεντέτ πολλή ώρα στον πάγκο.

Βέβαια τέτοιες καταστάσεις θ' αντιμετωπίσει ξανά ο Παναθηναϊκός και πρέπει να βρει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα. Παράλληλα φυσικά, να δείξει σημάδια αντίδρασης στις εκτός έδρας αναμετρήσεις που ακολουθούν για να μη χάσει από νωρίς το τρένο της οκτάδας. Η ουσία δεν αλλάζει: ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι υποχρεωμένος να βρει λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει, δεδομένου ότι το τριφύλλι βλέπει το πρώτο κομμάτι της σεζόν (όπου φυσιολογικά θα... ψαχνόταν εντός παρκέ) να εξελίσσεται με οδυνηρό τρόπο, από την στιγμή που έχασε δύο διαδοχικά "κλειστά" παιχνίδια.

ΤΑ ΕΣΠΑΓΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΜΕΝΕ

Με μόλις ένα εύστοχο τρίποντο, έπειτα από δέκα προσπάθειες ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις περισσότερες κατοχές που είχε στο πρώτο μέρος, με συνέπεια να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Οι λύσεις από τα 6μ75 και η ποιότητα του Λουίς Σκόλα, έδιναν ώθηση στην Αρμάνι Μιλάνο που όχι απλά ήταν μέσα στο ματς αλλά σε πολλές περιπτώσεις είχε το προβάδισμα.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην άμυνα του, στις συνεργασίες πικ εν ρολ του Σέρχι Ροντρίγκεθ με τον Λουίς Σκόλα αφού οι Τζίμερ Φρεντέτ και Γιώργος Παπαγιαννης δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν. Με το pop out του Αργεντινού φόργουορντ/σέντερ, άνοιγε ο διάδρομος για τον "Τσάτσο".

Ο Πεδουλάκης απάντησε με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο "2" και τον Γουέσλι Τζόνσον στο "3", προκειμένου να ισορροπήσει την κατάσταση. Η είσοδος του Τζέικομπ Γουάιλι, μαζί με Μπεν Μπεντίλ και Ντίνο Μήτογλου έδωσαν σημαντική βοήθεια σε πόντους και ριμπάουντ. Τη στιγμή που η ομάδα του τριφυλλιού δεν έπαιρνε πολλές λύσεις από από πικ εν ρολ, κάτι το οποίο είχαν διαβάσει οι Ιταλοί, οι φιλοξενούμενοι ήταν μέσα στο ματς με Σκόλα, Σέρχι και Ρολ να έχουν τους 30 από τους 38 πόντους της Αρμάνι στο πρώτο μέρος.

ΟΡΘΙΟΣ ΜΕ ΓΟΥΑΪΛΙ - ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Το εμπόδιο της ιταλικής ομάδας δεν ήταν εύκολο, αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε απαντήσεις, με τη μεγαλύτερη να έρχεται από τον Τζέικομπ Γουάιλι οποίος ήταν εξαιρετικός. Ο Αμερικανός σέντερ βγήκε μπροστά δίνοντας πολλές βοήθειες σε σκορ και ριμπάουντ αλλά οι πράσινοι αναζητούσαν και άλλες λύσεις καθώς τα ποσοστά ευστοχίας της ιταλικής ομάδας παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό που συνέβαινε στο ΟΑΚΑ ήταν απίστευτο με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν στόχο από τα 6.75 έχοντας τραγικά ποσοστά παρά το γεγονός πως κατάφεραν να... πατήσουν γκάζι στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και να προηγηθούν με επτά πόντους διαφορά (68-61). Με πίεση στο επιθετικό ριμπάουντ και αλλαγές στην άμυνα οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκημ που κρατούσε τον Τζίμερ Φρεντέτ στον πάγκο, έδειχναν να ελέγχουν το ματς.

Οι Ιταλοί επέστρεψαν και πάλι αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να γίνει το απόλυτο αφεντικό και πλήρωσε τη μία κακή άμυνα του Ντίνου Μήτογλου, που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν. Με το σκορ στο 77-76 στο τελευταίο λεπτό, ο Νικ Καλάθης ανέλαβε δράση και έβαλε μπροστά την ομάδα του. Τα χαμένα ριμπάουντ έδωσαν το δικαίωμα στους Ιταλούς να βρουν σκορ, ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκε στους πράσινους με 8.8'' στη διάθεσή τους.

Όπως με τη Βιλερμπάν, έτσι και κόντρα στην Αρμάνι, ο αρχηγός του τριφυλλιού ανέλαβε να εκτελέσει απέναντι στην τέλεια άμυνα των Ιταλών και αστόχησε.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ