OPINIONS

Το χειρότερο είναι αυτό...

EUROLEAGUE / ΧΙΜΚΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΧΙΜΚΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε άνευ όρων στο τέταρτο δεκάλεπτο απέναντι στην Χίμκι και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τις ανοιχτές πληγές του τριφυλλιού.

Όποιος είδε το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Χίμκι στην Ρωσία σίγηουρα κατάλαβε πως η εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος ήταν... εξωπραγματική. Λιγότερο για την Χίμκι και πολύ περισσότερο για τον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε πως οι 55 πόντοι που σημείωσε στην Μόσχα το τριφύλλι στο πρώτα 20 λεπτά του αγώνα αποτελούν την δεύτερη καλύτερη επίδοση της ιστορίας του, μετά τους 64 που είχαν πετύχει στην Γαλλία απέναντι στην Ροάν πριν από 12 χρόνια.

Οπότε, γινόταν εύκολα αντιληπτό πως στο δεύτερο ημίχρονο ο Αργύρης Πεδουλάκης κάτι θα έπρεπε να αλλάξει. Και για να είμαστε απολύτως δίκαιοι η εικόνα των δύο ομάδων στα δύο ημίχρονο αντικατοπτρίζει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την πορεία του παιχνιδιού. Στο πρώτο μέρος το 50-55 αναδεικνύει την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, ενώ στο δεύτερο μέρος το 51-33 ανέδειξε περίτρανα την απόλυτη ανωτερότητα των Ρώσων, αλλά και την απόλυτη κατάρρευση του Παναθηναϊκού.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΧ

Προτού περάσουμε στην ανάλυση των κακώς κειμένων θα πρέπει να σταθούμε και στην στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχασε την επαφή με τον... αγώνα. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με πολύ άσχημο τρόπο για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, παρ' όλα αυτά μια και μόνο φάση ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένα. Στο δεύτερο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, ο Γουάιλι έκανε ένα καταπληκτικό κλέψιμο, ο Καλάθης ολοκλήρωσε και ο Φριντέτ με τρίποντο στο transition έφερε το ματς στα ίσια, 64-64.

Εκεί ο Παναθηναϊκός πήρε το μομέντουμ και 3.30 πριν το τέλος του δεκαλέπτου πέρασε μπροστά με 67-68. Ο τεχνικός του τριφυλλιού αποφάσισε να περάσει τον Φριντέτ εκτός για να τον ξεκουράσει και τον επανέφερε 7 λεπτά αργότερα. Το σκορ σε αυτό το επτάλεπτο ήταν 20-7 για τους γηπεδούχους με τον Παναθηναϊκό να τρέχει και να μην... φτάνει. Και ουσιαστικά να χάνει το ματς κάπου εκεί...

ΠΛΗΓΕΣ ΠΙΟ... ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Δύο πράγματα έπρεπε να ελέγξει χθες ο Παναθηναϊκός. Και δεν έλεγξε τίποτα. Τα ριμπάουντ και την αμυντική του λειτουργία. Η Χίμκι είναι μια ομάδα με απίστευτα ψηλά κορμιά που σε κάθε επίθεση δύο και τρεις παίκτες θα πάνε για το επιθετικό.

Οι πράσινοι για μία ακόμα φορά ήταν... ανύπαρκτοι στον τομέα αυτό, με τους Ρώσους να παίρνουν 40 (28-12) και τον Παναθηναϊκός λιγότερα από τα... μισά 19 (15-4). Όσο για την γενικότερη αμυντική λειτουργία της ομάδας οι 103 πόντοι μιλούν από μόνοι τους. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε, κατά σειρά δεκαλέπτων, 25-25-27 και 26 πόντους. Αδιανόητο. Όπως αδιανόητο είναι και το ποσοστό ευστοχίας των παικτών του Κουρτινάιτις έξω από τα 6.75 μέτρα.

Με 52% σούταραν οι... αθεόφοβοι. Και μπράβο τους. Σε κάποια ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω, σε κάποια άλλα οι πράσινοι ήταν... θεατές. Το μεγάλο θέμα και ταυτοχρόνως ερώτημα, είναι πως ένας προπονητής σαν τον Αργύρη Πεδουλάκη (που γνωρίζει την άμυνα όσο λίγοι) δεν έχει καταφέρει ακόμα να βάλει τις αρχές του στην ομάδα του. Μια ομάδα που σαφώς είναι διαφορετική από αυτές που μας είχε συνηθίσει να διαχειρίζεται.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ

Και αν κάποιος νομίζει ότι με τα παραπάνω ολοκληρώσαμε τα κακώς...κείμενα, γελιέται. Υπάρχει κάτι ακόμα που είναι το χειρότερο όλων. Και ταυτοχρόνως και το πιο επικίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό παιχνίδι, στο τέταρτο δεκάλεπτο... παραδόθηκε. Και παραδόθηκε άνευ όρων. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 26 πόντους και πέτυχε τους μισούς. 13. Σαφώς και είχε χάσει το ματς στο τέλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να πετάει λευκή πετσέτα και να επιτρέπει στους αντιπάλους του να τον κάνουν ότι θέλει.

Ο Παναθηναϊκός όπως θα φοβάται σε όλη την διάρκεια της σεζόν μην τον πονέσει η ήττα στην Γαλλία από την Βιλερμπάν, έτσι θα φοβάται μην τον πονέσει και το -17 της Μόσχας. Η εικόνα των τελευταίων λεπτών είναι ανεπίτρεπτη και δεν πρέπει να επαναληφθεί. Και βαραίνει τους πάντες. Από τους παίκτες που σταμάτησαν να προσπαθούν, μέχρι τους προπονητές...

ΥΓ1: Επειδή έχει γίνει πολύ κουβέντα από χθες και ο κόσμος δεν είναι... τρελός. Η διαιτησία του Λαμόνικα και αυτή την φορά ήταν προκλητική. Σαφώς και δεν έκρινε το τελικό αποτέλεσμα αλλά ο Ιταλός με τις αποφάσεις του απέδειξε και πάλι την εμπάθεια που τρέφει για τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ2: Μια μάχη χάθηκε... όχι ο πόλεμος. Και ο "πόλεμος" αυτή την εβδομάδα είναι πιο δύσκολος από ποτέ. Ο Παναθηναϊκός καλείται να συνέλθει άμεσα από την νέα ήττα και να επικεντρωθεί σε ένα ακόμα πάρα πολύ δύσκολο ματς που ακολουθεί. Πιο δύσκολο από όλες για απόψεις. Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Εφές, έρχεται στο ΟΑΚΑ και νέα απώλεια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ