OPINIONS

Οι δύο όψεις του νομίσματος

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ, τις δύο αναγνώσεις του αγώνα και το στοιχείο που συνεχίζει να… μαστίζει την ομάδα του Ρικ Πιτίνο

Η ήττα αυτή καθ'αυτή του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ δεν πλήγωσε την ομάδα του "τριφυλλιού". Οι "πράσινοι" έχοντας πράξει το καθήκον τους 48 ώρες πριν το τζάμπολ, επικρατώντας στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πήγαν στο Ισραήλ χωρίς άγχος.

Πήγαν ξέροντας πως δεν έχουν πολλά να χάσουν. Μόνο να… κερδίσουν. Αρκεί να έδειχναν σημάδια βελτίωσης στα σημεία του παιχνιδιού που τους έχουν «πονέσει» από την αρχή της σεζόν. Όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα είχε στο μυαλό του ο Ρικ Πιτίνο με αποτέλεσμα το τέλος της βραδιάς να βρίσκει τον Παναθηναϊκό με μία… ανοικτή πληγή.

Και πως να μην "πονάει" τον Παναθηναϊκό αυτή η πελώρια πληγή των ριμπάουντ. ΟΚ, το ξέρουμε και το βλέπουμε από το ξεκίνημα της χρονιάς, πως οι "πράσινοι" έχουν τεράστια αδυναμία σε αυτό το κομμάτι (όπως και στην άμυνα στο ένας εναντίον ενός) αλλά χθες το κακό… παράγινε. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 41 συνολικά ριμπάουντ που διεκδικήθηκαν στην άμυνα του Παναθηναϊκού οι "πράσινοι" πήραν τα 21 και οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατόρθωσαν να ανανεώσουν 20 φορές τις επιθέσεις τους. Αυτοί οι τρεις αριθμοί και μόνοι τους δείχνουν τον λόγο για τον οποίο η Μακάμπι κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια το… ονειρικό του πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο μπήκαν στο παρκέ καταιγιστικοί και… αποφασισμένοι. Μπήκαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και το κατάφεραν. Με πολύ καλή δουλειά στην άμυνα (γρήγορες επιστροφές στο αμυντικό τρανζίσιον αλλά και σωστές περιστροφές) κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους αντιπάλους τους και να τους "οδηγήσουν" σε κακές επιλογές επιθέσεων. Την ίδια ώρα ο Καλάθης ήταν καλά και έχοντας "καθαρό" μυαλό έδειχνε τον δρόμο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

ΧΑΘΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Στην πολύ καλή εκκίνηση του Παναθηναϊκού σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άμυνα των "πράσινων" στην περιφέρεια όπου ανάγκασε την Μακάμπι να ξεκινήσει στο ματς με 0/8 τρίποντα και μετά το πέρας της πρώτης περιόδου να έχει φτάσει στο 1/11. Τα προβλήματα όμως άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι στην δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δεχθούν 30 πόντους, μη παίζοντας άμυνα. Και κάπου εκεί το παιχνίδι έγινε και πάλι ντέρμπι, με όλο το ματς να κρίνεται στην τελευταία περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μην… έπαιζε σκοράροντας μόλις 10 πόντους και… χαρίζοντας στην ανώτερη του Μακάμπι το ματς.

Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και κάποιοι άλλοι μισοάδειο. Από την μία έχει χαθεί μια τεράστια ευκαιρία για ένα διπλό που θα μπορούσε να εδραιώσει για τα καλά την ομάδα στην εξάδα και να τον "απογείωνε" για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα (ειδικά με τις απουσίες που είχε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου) και από την άλλη κάποιος άλλος μπορεί να σταθεί στα θετικά της βραδιάς με τον Παναθηναϊκό να φτάνει κοντά σε μια μεγάλη νίκη, με τον ηγέτη του να μην είναι σε καλή βραδιά και τον Γιώργο Παπαγιάννη παρά το…. Ναυάγιο της ομάδας στα ριμπάουντ να μαζεύει 9 και να δείχνει να… ανεβαίνει. Λίγο, αλλά σταδιακά.

ΕΤΣΙ ΡΕΦΑΡΕΙ

Τελειώνοντας… επιστρέφουμε στην αρχή. Αυτά που έχασε ο Παναθηναϊκός χθες το βράδυ στο Ισραήλ είναι ελάχιστα. Αρκεί οι "πράσινοι" να κάνουν και πάλι το καθήκον τους την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Από το παιχνίδι του Ολυμπιακού και μετά ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του 7 τελικούς. Και από αυτούς ήθελε 4 νίκες για να βγάλει το πρόγραμμα και να είναι κερδισμένος. Βρίσκεται ήδη στο 2-2 έπειτα από 4 αγώνες και ψάχνει άλλες δύο στις αναμετρήσεις με Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και Αρμάνι στο Μιλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ