OPINIONS

Οι αόμματοι και οι κλέφτες

Οι αόμματοι και οι κλέφτες

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους και τους διαιτητές οι οποίοι χάρισαν την νίκη στην Βαλένθια

Υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων με όλους εκείνους οι οποίοι είναι στα κάγκελα εξαιτίας της τραγικής, θλιβερής εμφάνισης των παικτών του Παναθηναϊκού στα πρώτα 30 λεπτά. Της άθλιας αμυντικής εικόνας που εμφάνισαν οι πράσινοι στην έδρα της Βαλένθια.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να δώσουν εξηγήσεις (στους εαυτούς τους) πως κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να δεχθούν 80 πόντους σε τρία δεκάλεπτα. Και φυσικά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν μπορείς να περιμένεις πολλά όταν δέχεσαι εκτός έδρας 94 πόντους. Δεν γίνεται να βάζεις 90+ σε κάθε ματς. Μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ. Απλά δεν γίνεται. Η άμυνα πρέπει να συμμαζευτεί, από το επόμενο κιόλας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Και όμως, ο Παναθηναϊκός, παρά την τουριστική αμυντική του εμφάνιση στα 30 πρώτα λεπτά του παιχνιδιού βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, βρήκε την ενέργεια, βρήκε την πεντάδα, βρήκε τις λύσεις για να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη περίοδο έτρεξε σερί 0-13, με τους παίκτες της Βαλένθια να πετυχαίνουν μόλις 2 πόντους σε 7 λεπτά και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ικανοί για να πετύχουν το θαύμα. Αν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους παίκτες της Βαλένθια, τότε ίσως να το είχαν πετύχει.

ΚΛΕΦΤΕΣ

Όμως, είχαν να αντιμετωπίσουν και τους διαιτητές οι οποίοι έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Και κάπου εδώ είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει πλήρης ταύτιση απόψεων με… ορισμένους. Οι διαιτητές έκριναν το ματς. Ξεκάθαρα. Τόσο στην φάση όπου ο Τόμας παίρνει το ριμπάουντ με το σκορ στο 86-84 (1.19 πριν το τέλος) και ο Βίλιους ανακαλύπτει φάουλ του Τόμας στον Λαμπειρί, στέλνοντας τον παίκτη της Βαλένθια στις βολές και δίνοντας του δύο πόντους… δωράκι για το 88-84. Όσο και το ανύπαρκτο φάουλ πάνω στον Παπαγιάννη, με το οποίο ο Ντούμπλιεβιτς, έπειτα από γκολ-φάουλ έκανε το 90-87 και ενώ απέμεναν 52 δευτερόλεπτα για το τέλος.

ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ

Και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε και η… χοντρή τραγούδησε. Ο Παναθηναϊκός μετά από αυτήν την φάση (είχε προηγηθεί το γκολ-φάουλ του εκπληκτικού Ταιρίς Ράις) κατέρρευσε, δεν άντεξε να παλεύει άλλο και η Βαλένθια έκανε ό,τι ήθελε. Κάτι το οποίο είναι επίσης ανεπίτρεπτο. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει άλλο στα της Βαλένθια. Οφείλει να σηκώσει κεφάλι και να αντιδράσει. Οι πράσινοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για ένα διπλό, για το 4/4 που θα τους έφερνε ισόβαθμους με την Μακάμπι.

Αλλά δεν χάθηκε τίποτα. Τίποτα απολύτως. Απλά, ο Παναθηναϊκός πάει στο Βελιγράδι με την πλάτη στον τοίχο, μιας και το διπλό είναι μονόδρομος και η "διαβολοβδομάδα" ολοκληρώνεται στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ζενίτ. Ο Παναθηναϊκός είναι ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ για τον στόχο του και αν δεν παρουσιάσει ξανά αυτή την άθλια εικόνα στην άμυνα του (των 30 πρώτων λεπτών) τότε όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

ΥΓ1: Με 14/29 τρίποντα τελείωσαν οι Ισπανοί το ματς. Και το ήξεραν στον Παναθηναϊκό ότι αυτό είναι το στοιχείο που θα κρίνει την αναμέτρηση. Τελικά την έκρινε και ο Βίλιους.

ΥΓ2: Με δύο στα δύο την επόμενη εβδομάδα θα συζητάμε (και πάλι) από άλλη βάση.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ