OPINIONS

Ο στόχος είναι ένας

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει αντίστροφα για το μεγάλο ραντεβού της Βαρκελώνης και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την αποψινή αναμέτρηση στο "Παλάου Μπλαουγκράνα".

Με τη φόρα των τεσσάρων συνεχόμενων νικών, αλλά και της μεγάλης επικράτησης απέναντι στον Ολυμπιακό (ειδικά και με τον τρόπο που ήρθε) ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρίσκεται μπροστά σε ένα ακόμα πολύ μεγάλο… στοίχημα. Μπροστά σε μία ακόμα πολύ μεγάλη πρόκληση το βράδυ της Παρασκευής (22:00, Novasports 1HD).

Οι "πράσινοι" απόψε αντιμετωπίζουν την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, την ομάδα που μέχρι στιγμής δείχνει να είναι στην καλύτερη κατάσταση απ’ όλες. Η Μπαρτσελόνα , ειδικά στην έδρα της, στο πλέον παραδοσιακό και εμβληματικό "Παλάου Μπλαουγκράνα" γίνεται ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο γρήγορη, ακόμα πιο εκρηκτική και ακόμα πιο επικίνδυνη…

Άλλωστε ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχουμε δει το "Παλάου Μπλαουγκράνα" να γίνεται… κατηφορικό για πάρα, πάρα πολλές ομάδες. Και ειδικά την εφετινή σεζόν που ο Πέσιτς έχει στα χέρια του ένα υλικό που μοιάζει… μαγικό. Μίροτιτς, Ντιλέινι, Ντέιβις, Αμπρίνες, Κλαβέρ, Πάνγκος, Χίγκινς είναι μερικοί μόλις από τους σούπερ σταρ που έχει στην διάθεσή του ο πολύπειρος τεχνικός και έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής την ομάδα της Καταλονίας στην κορυφή.

Η Μπαρτσελόνα στα πρώτα 12 ματς της Ευρωλίγκας μετράει ρεκόρ 9-3 έχοντας χάσει μόνο από την Αρμάνι στο Μιλάνο και από την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Η μοναδική εντός έδρας ήττα της ήρθε πριν από δύο εβδομάδες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έπιασε μια… εξαιρετική απόδοση. Μια απόδοση που πρέπει να πιάσει και ο Παναθηναϊκός αν θέλει να πετύχει κάτι καλό. Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπαρτσελόνα έχει επίθεση που πετάει… φωτιές μιας και σημειώνει 85 πόντους σε κάθε παιχνίδι της ενώ με τους εντυπωσιακούς σουτέρ που έχει (ψηλούς και κοντούς) το ποσοστό της έξω από την γραμμή των 6.75 μέτρων αγγίζει το 40%.

ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς πτυχίο προπονητικής για να καταλάβει τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Άμυνα και ριμπάουντ. Απλά τα πράγματα. Επιθετικά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει την ευλογία να έχει παίκτες με απίστευτο ταλέντο που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι με χίλιους δύο τρόπους. Το θέμα είναι η άμυνα. Να μην επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να επιβάλλει τον ρυθμό της (γιατί το γήπεδο θα κατηφορίσει και πάλι), να έχει σωστές περιστροφές στην άμυνα και φυσικά να ελέγξει τα ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες σε αυτήν την κατηγορία και δεν πρέπει επ ουδενί οι "πράσινοι" να αφήσουν τους γηπεδούχους να πάρουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται ελάχιστα λεπτά για να βρει momentum και να "σκοτώσει" τον αντίπαλο της. Και αυτό ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να το έχει συνέχεια στο μυαλό του. Κάτι που πάει να πει ότι το ματς απαιτεί όχι 39, αλλά 40 λεπτά απόλυτης προσοχής και συγκέντρωσης.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Και το σημαντικότερο που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν ταξίδεψε στην Βαρκελώνη για να χάσει… λίγο. Δεν ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για να φανεί ανταγωνιστικός για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού. Δεν πήγε μέχρι την Ιβηρική χερσόνησο για να στείλει μήνυμα ότι βελτιώνεται. Απόψε, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" για να κερδίσει. Αυτός είναι ο στόχος. Ο ένας και ο μοναδικός.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την υπέρβαση κόντρα στη Μπαρτσελόνα
Πιτίνο: "Από τις πιο ταλαντούχες και σκληρές ομάδες της διοργάνωσης η Μπαρτσελόνα"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ