OPINIONS

"Ναι, αλλά δεν παίζει άμυνα"

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέρασε... αέρα από το Λαύριο και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την σοβαρότητα που διακρίνει την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη και τις κριτικές που δεν είναι και τόσο... αληθινές.

Από το δεύτερο. κιόλας, φιλικό παιχνίδι της σεζόν είχε ξεκινήσει μια έντονη κριτική.... Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στο κλειστό του Περιστερίου με 111-91 (επαναλαμβάνω στο δεύτερο φιλικό της σεζόν) και είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι "πράσινοι" στην άμυνά τους.

Κάποιοι εστίασαν την κριτική τους στους 91 πόντους που δέχθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης, αδιαφορώντας πλήρως για το αν η ομάδα έκανε προπονήσεις 15 ημέρες, αν είχε 6 νέους παίκτες και όλα τα σχετικά. Αυτό φαίνεται ότι είναι της... μόδας μιας και από χθες πάλι τα ίδια έχουμε...

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μπασκετάρα στο Λαύριο και πήρε μια πολύ εύκολη και εντυπωσιακή νίκη με 112-81. Και πάλι φουλ...κουβέντα (κυρίως στα social media) για το αν οι "πράσινοι" έχουν τους παίκτες να παίξουν άμυνα. Για όσους γνωρίζουν απλά τα σχετικά του αθλήματος θα πρέπει να πούμε πως αυτό δεν είναι αστείο, αλλά αγγίζει τα όρια της... γραφικής κριτικής.

Έβαλαν τις βάσεις της νίκης από νωρίς, μοίρασαν πλούσιο θέαμα και ουσιαστικά έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή τους να κάνει και συντήρηση... δυνάμεων εν όψει του πολύ κρίσιμου παιχνιδιού της Πέμπτης με την Βιλερμπάν στην Γαλλία.

Είναι χαρακτηριστικό για όσους δεν το πρόσεξαν πως ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να σημειώσει 90+ πόντους με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ "πυροβολούσε" με 52% στο τρίποντο και 65% στο δίποντο.

Και πριν περάσουμε στα υπόλοιπα, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας, ας σημειώσουμε δύο πραγματάκια. Σαφέστατα η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι απλά μεγάλη, αλλά... χαώδης. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα τα θέματά του στην άμυνα και χρειάζεται δουλειά αλλά αυτά είναι στοιχεία τα οποία γνωρίζαμε πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με το Λαύριο.

Ο ΦΡΕΝΤΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΕΣ

Ο Παναθηναϊκός κατά την διάρκεια του αγώνα με την ομάδα της Λαυρεωτικής είχε αρκετές μικρές "νίκες". Για μία ακόμα φορά ο Τζίμερ Φρεντέτ απέδειξε ότι κάθε μέρα που περνάει προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο παίκτης του "τριφυλλιού" βλέπει το καλάθι.... βαρέλι, αλλά όποτε δεν έχει την δυνατότητα να... σκοράρει, μοιράζει παιχνίδι με την ίδια άνεση. Οι 24 πόντοι του με τα 7/10 εντός πεδιάς αλλά και οι 7/7 βολές σε συνδυασμό με τις 5 ασίστ, "μιλούν" από μόνα τους.

ΦΕΥΓΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ... ΧΙΑΣΤΩΝ

Ο κερδισμένος της... βραδιάς, όμως, για τον Παναθηναϊκό ήταν άλλος. Ο Νίκος Παππάς. Ο Έλληνας παίκτης του "τριφυλλιού" έκανε την καλύτερή του εμφάνιση από τότε που επέστρεψε από το δεύτερο χειρουργείο σε χιαστό), κάτι που μπορεί να τον βοηθήσει πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ο Παππάς είχε 11 πόντους με 4/6 σουτ και 2 ασίστ, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έτρεξε, πίεσε, πήδηξε, δίχως να δείχνει πως έχει στο μυαλό του τον τραυματισμό του. Μάλιστα, οι φάσεις όπου γυρνάει με σπριντ στην άμυνα και σταματάει με τάπες ισάριθμους αιφνιδιασμούς του Λαυρίου αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πως οι χιαστοί αρχίζουν και βγαίνουν από το μυαλό του.

ΥΓ: Στο ξεκίνημα του κειμένου αναφερθήκαμε στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Γαλλία κόντρα στην Βιλερμπάν. Και αναφέραμε το παιχνίδι ως πολύ κρίσιμο. Μπορεί να είναι μόλις για την δεύτερη αγωνιστική, αλλά είναι ένα από τα διπλά που οι "πράσινοι" πρέπει να κάνουν αν θέλουν να φτάσουν ακόμα ψηλότερα. Και την ίδια ώρα η Βιλερμπάν προέρχεται από την νίκη επί του Ολυμπιακού, όπου απέδειξαν πως είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα με αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ