OPINIONS

Η εγγύηση και η παγίδα

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τις προσπάθειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι, αλλά και την παρουσία του Ρικ Πιτίνο που προστατεύει αγωνιστικά τους πράσινους.

Δύο και απόψε απομένουν για να ξημερώσει ο Θεός την Παρασκευή, 6η Δεκεμβρίου και να μπούμε στην αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο τζάμπολ. Για το ματς που περιμένουν όλοι οι «εραστές» του μπάσκετ στην χώρα μας. Και όχι μόνο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προετοιμάζονται στο φουλ για το πρώτο από τα δύο «αιώνια» ντέρμπι που θα δούμε την φετινή σεζόν (ένεκα του υποβιβασμού των «ερυθρόλευκων» στην Α2) και πλέον άπαντες, έστω και καθυστερημένα, αρχίζουν να στρέφουν την προσοχή τους αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στα… χαρτιά, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να είναι το φαβορί της αναμέτρησης; Ε και; Αν η ομάδα του Ρικ Πιτίνο δεν καταφέρει να αποδείξει την ανωτερότητά της στην πράξη, πάνω στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τότε όλα τα θεωρητικά θα πάνε… περίπατος και οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουν την έκπληξη και να φτιάξουν την ψυχολογία τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Για αγωνιστικά, για τα πλάνα των Πιτίνο και Κεμζούρα για τον Μιλουτίνοφ, τον Παπαγιάννη, τον Σπανούλη, τον Καλάθη, τον Φριντέτ και τον Πολ θα μπορέσουμε να τα πούμε αναλυτικά και τις επόμενες ημέρες. Το σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε αυτή την στιγμή είναι τα όλα όσα ακούγονται από την πλευρά των φίλων του Παναθηναϊκού. «20άρες», «30άρες», «περίπατους» κτλ, είναι μερικά από όσα ακούγονται λόγω της δεδομένης «πράσινης» υπεροχής. Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν ισχύει. Όσο κλισέ και αν ακούγεται ένα τέτοιο ντέρμπι μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα. Αλλιώς να πάμε στο ντέρμπι και αλλιώς να… φύγουμε.

Η ΠΑΓΙΔΑ

Και η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια τεράστια παγίδα στην οποία ο Παναθηναϊκός πρέπει να φανεί πολύ προσεκτικός και να την αποφύγει. Και ο πρώτος που θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αποφύγουν οι παίκτες του τις… κακοτοπιές είναι ο Ρικ Πιτίνο.

Ο Αμερικανός τεχνικός είναι δεδομένο πως δεν θα επιτρέψει επ ουδενί στους παίκτες του να πιστέψουν πως θα έχουν ένα εύκολο βράδυ. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να επιτρέψει σε κανέναν να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό ή να δείξει σημάδια… ασέβειας. Δεν το έκανε ποτέ στην καριέρα του και δεν θα το κάνει και τώρα. Ο Πιτίνο αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για να πάει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι της Πρασκετυής σαν να είναι αυτός η μεγαλύτερη «μάχη» του «πολέμου».

ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Και αν ο Πιτίνο αποτελεί εγγύηση για όλα τα παραπάνω, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η διοίκηση της ομάδας αποτελούν εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Σε μια πολύ ιδιαίτερη, κρίσιμη και επικίνδυνη ημέρα για την χώρα μας (6η Δεκεμβρίου) ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να έχει τα μάτια του… 104 για να μην επιτρέψει σε κανέναν να κάνει κακό στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Η διοίκηση έχει κάνει το χρέος της με το παραπάνω και συνεχίζει να το κάνει . Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν στείλει επιστολή στηνEuroleagueαναφέροντας όλες τις κινήσεις στις οποίες έχουν προβεί για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με οργανωμένους και με Πολιτεία, ενώ έχουν λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας (δίχτυ, προστατευτικά, φισούνα) για να μην γίνει τίποτα στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ