OPINIONS

Έλεος

Έλεος

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό που συνεχίζει να παίζει με τα… νεύρα του και την πρόκριση στην οκτάδα, με την Ευρωλίγκα να οφείλει να βάλει τέλος στους κακούς διαιτητές της διοργάνωσης

Έλεος πια. Όλα έχουν και τα όριά τους. Μέχρι εδώ. Από την μία ο Παναθηναϊκός που παρουσιάστηκε και πάλι με το… κλασικό του, "αυτοκτονικό" κουστούμι μακριά από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων γνωρίζοντας την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα και από την άλλη οι διαιτητές της Ευρωλίγκας.

Κάτι τύποι οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού. Και να πρωταγωνιστούν κάθε καλοκαίρι στο "Δελφινάριο". Το έχουμε ξαναπεί, το έχουμε ξαναγράψει και θα το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί…

Όμως, σε κανένα σημείο δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε. Ο κυριότερος υπαίτιος της νέας ήττας μακριά από το ΟΑΚΑ είναι ο Παναθηναϊκός. Ο κυριότερος και ο βασικότερος. Οι διαιτητές με τις… αστείες αποφάσεις τους έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Στην Βαλένθια, την προηγούμενη Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός έχασε μια τεράστια ευκαιρία να διευρύνει το νικηφόρο σερί του, να νιώσει ασφαλέστερος στην οκτάδα και να συνεχίζει να ελπίζει και να κοιτάζει για… ψηλότερα. Χθες (5/2), ο Παναθηναϊκός έχασε μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία. Να επιστρέψει στις νίκες, να επιστρέψει στην ηρεμία και να μην μπει σε περιπέτειες.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε περιπέτειες. Και αυτό γιατί αν κάποιος δει με προσοχή το πρόγραμμα της ομάδας του "τριφυλλιού" στην συνέχεια, θα καταλάβει με την πρώτη πόσο σημαντικό μαξιλαράκι θα ήταν να έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον μία εκτός έδρας νίκη παραπάνω. Είτε στην Βαλένθια, είτε στο Βελιγράδι.

ΜΙΑ ΝΙΚΗ… ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Παναθηναϊκός αύριο (7/2) το βράδυ παίζει στο ΟΑΚΑ με την Ζενίτ, σε μία αναμέτρηση που η νίκη δεν είναι μονόδρομος. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που υπάρχει.

Και αμέσως μετά ξεκινάνε τα δύσκολα. Τα πιο δύσκολα. Τα πολύ δύσκολα. Πάρτε μάτι και θα καταλάβετε και τι εννοούμε, αλλά και γιατί ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει 14 νίκες και όχι 13.

ΑΠO ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ

Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, Ρεάλ στην Μαδρίτη, Ολυμπιακός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη… Αλλά και η τελευταία πεντάδα αγώνων που ακολουθεί είναι το ίδιο δύσκολη (μέχρι το τέλος της regular season) αλλά ας μην φτάσουμε τόσο μακριά.

Ο Παναθηναϊκός από τα προαναφερθέντα παιχνίδια οφείλει αρχικά να διατηρήσει αλώβητο το σπίτι του. Κόντρα σε Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ. Και από εκεί και πέρα να πάρει ότι περισσότερο μπορεί σε Μαδρίτη, Πειραιά και Κωνσταντινούπολη. Απέναντι σε ομάδες που θα "καίγονται" για νίκες, καθότι κυνηγάνε τους δικούς τους στόχους. Και αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει βήμα-βήμα. Παιχνίδι-παιχνίδι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοιτάει πιο μακριά από την… Αγία Πετρούπολη. Πρώτα η 14η νίκη, κόντρα στην Ζενίτ και μετά τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ήττα του στο Βελιγράδι. Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό. Για ένα ακόμα βράδυ οι διαιτητές της Ευρωλίγκας, απέναντι στον Παναθηναϊκό (οποία έκπληξη) εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Εμφανίστηκαν προκλητικοί απέναντι στον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Ρικ Πιτίνο γιατί κλώτσησε τον πάγκο επειδή ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τρίποντο; Τις 20 βολές που εκτέλεσαν οι παίκτες του Αστέρα στην τελευταία περίοδο, ενώ την ίδια στιγμή οι "πράσινοι" σούταραν μόνο 2; Τα φάουλ που δεν πήρε ο Παπαγιάννης, ενώ στην ρακέτα του "Τριφυλλιού" οι παίκτες του Πιτίνο χρεωνόντουσαν φάουλ ακόμα και για… φύσημα; Και ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει άμεσα την λύση. Δεν πάει άλλο με τον κάθε διαιτητή που σφυρίζει ανάλογα με τα… κέφια του.

ΥΓ1: 32 πόντους δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο… Σε ματς που "καιγόταν" να κερδίσει… Βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του…

ΥΓ2: Η εμφάνιση του Παππά είναι η καλύτερη απάντηση στους προπονητές της εξέδρας. Σε όλους εκείνους που τον είχαν τελειωμένο. Και θα πρέπει όλοι να πάρουμε το μάθημά μας. Οι προπονητές ξέρουν καλύτερα απ όλους. Βλέπουν τι γίνεται στις προπονήσεις και ξέρουν τι αποφάσεις πρέπει να πάρουν. Και πότε.

ΥΓ3: Η λογική έλεγε ότι αν ο Παναθηναϊκός δεχόταν κάτω από 80 πόντους θα κέρδιζε… Η λογική όμως δεν έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα έβαζε 73.

ΥΓ4: 18 λάθη ο Παναθηναϊκός, 8 ο Ερυθρός Αστέρας…

ΥΓ5: Δύσκολα θα προλάβει να είναι ΟΚ ο Παπαπέτρου για τον αυριανό αγώνα με την Ζενίτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ