OPINIONS

Die Hard Παναθηναϊκός!

Die Hard Παναθηναϊκός!
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Τζίμερ Φρεντέτ ο οποίος σε ρόλο… Μπρους Ουίλις πήρε την ομάδα του από το χέρι και την «οδήγησε» σε μια ΠΕΛΩΡΙΑ νίκη.

Σε μια πολύ καίρια στιγμή της σεζόν, όπου όλα έμοιαζαν να είναι κατά του Παναθηναϊκού, εκείνος… έμεινε όρθιος. Ο Παναθηναϊκός χθες (17/12) το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων επικράτησε της Φενέρμπαχτσε και βγήκε… πολλαπλά κερδισμένος.

Κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβτς, κατάφερε να κερδίσει τα δικά του προβλήματα, κατάφερε να κερδίσει την κούραση του και κατάφερε να κερδίσει και το άδειο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από την ήττα στο Περιστέρι αλλά και από τον… φόβο των Ιουδαίων για την κατάσταση των Καλάθη και Παπαπέτρου που αποχώρησαν από τα δυτικά προάστια τραυματίες. Την Δευτέρα ο Παναθηναϊκός έμαθε για την τιμωρία και το άδειο ΟΑΚΑ. Λίγες ώρες αργότερα, ο Παπαπέτρου πήγε στο νοσοκομείο με πολύ υψηλό πυρετό. Και στην μέση όλων αυτών ο Ρικ Πιτίνο. Που πρέπει να διαχειριστεί όλα τα παραπάνω. Και τα διαχειρίστηκε. Με τον καλύτερο τρόπο.

Και όλα αυτά κόντρα σε μια ομάδα, δεκάδων εκατομμυρίων, που… πεθαίνει για νίκες. Που για πάρα πολλούς λόγους έχει μείνει πολύ πίσω στην κατάταξη και ψάχνει την βραδιά που θα της γυρίσει το τσιπάκι. Η βραδιά αυτή δεν ήταν η χθεσινή. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν Παναθηναϊκός. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχε συγκέντρωση και θέληση και αυτό είναι που τον "οδήγησε" στην νίκη.

Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την εμφάνιση του Τζίμερ Φρεντέτ. Μετά τον αγώνα με το Περιστέρι ο Ρικ Πιτίνο ουσιαστικά τον… έκραξε. Και χθες είδαμε έναν παίκτη ο οποίος έπαιξε… αμυνάρες και στην επίθεση ήταν πιο συνετός από ποτέ. Και είχε και 10/11 βολές. Κάτι απίθανο για τον Παναθηναϊκό. Και αποθεώθηκε από τον προπονητή του.

Μία από τα ίδια και για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ ήταν από τους κομβικότερους του παιχνιδιού, πριν από το τζάμπολ, ελέω της απουσίας του Βέσελι. Και ο Παπαγιάννης τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ο Έλληνας σέντερ στο πρώτο μέρος ήταν πολύ κακός, αλλά στην επανάληψη ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά στο "ζωγραφιστό". Ο Παπαγιάννης του δεύτερου ημιχρόνου θύμισε τον περσινό Παπαγιάννη και είναι δεδομένο ότι ο Αμερικανός προπονητής θα τον αλλάξει άμεσα προς το καλύτερο.

Ναι. Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ριμπάουντ. Κέρδισε… κατά κράτος την "μάχη" απέναντι στους Τούρκος, αλλά παράλληλα ήταν τραγικός στο κομμάτι των λαθών. Ο Παναθηναϊκός είχε 10 λάθη στο πρώτο μέρος και 9 στο δεύτερο. Πάρα, πάρα πολλά λάθη. Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Αυτό είναι που μετράει. Ειδικά στο… πακετάκι αγώνων που ακολουθούν οι νίκες στο ΟΑΚΑ είναι το σημαντικότερο όλων.

Ο Παναθηναϊκός λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματος δεν έχει την δυνατότητα για πολλές προπονήσεις και για απαιτητικές προπονήσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι "καταδικασμένος" να βελτιωθεί μέσα από τα παιχνίδια. Και ο Πιτίνο το ξέρει και το κάνει. Αυτός είναι ο στόχος του. Και αυτό θα φανεί και αύριο το βράδυ στο Τελ Αβίβ. Που η εμφάνιση του "τριφυλλιού" αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

ΥΓ1: Όσοι δεν έχετε διαβάσει την συνέντευξη Τύπου του Ρικ Πιτίνο κάντε το. Και όσοι την διαβάσατε, ξαναδιαβάστε την. Αξίζει. Και θα καταλάβετε ακόμα περισσότερα.

ΥΓ2: Ήθελε φάουλ ο Πιτίνο στο τέλος, αλλά δεν του βγήκε…

ΥΓ3: Ο Πιτίνο αποθέωσε τον Παπαπέτρου και αποκάλεσε τον Σλούκα… Σούπερμαν. Μάλλον ο Παπαπέτρου είναι ο Σούπερμαν ο που κατάφερε και έκανε ένα ματς τέτοιου επιπέδου μετά από όσα τράβηξε τις προηγούμενες ώρες.

ΥΓ4: Τέτοιο ΟΑΚΑ ποτέ ξάνα… ΠΟΤΕ!

ΥΓ5: Στο 9-4 ο Παναθηναϊκός και συνεχίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ