OPINIONS

Ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ (δεν) ανακοινώνεται

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί να το ξέρουμε δημοσιογραφικά, επισήμως ωστόσο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Θανάση Σκουρτόπουλο δεν έχει γίνει. Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί το παράλογο

Με επέπληξε ο Σπύρος Καβαλιεράτος τις προάλλες στα Γραφεία του Sport24.gr, όταν τον ρώτησα "πότε θα ανακοινωθεί ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας". Με κοίταξε με επιτιμητικό ύφος, κάτι είπε για την ηλικία μου και με παρέπεμψε σε σχετικά δημοσιεύματα (και του Sport24.gr, βεβαίως) όπου ο Θανάσης Σκουρτόπουλος φέρεται και επί της ουσίας είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.

Δημοσιογραφικά δεν έχει άδικο ο Σπύρος. Η ΕΟΚ (όπως έχει πει και στο ραδιόφωνο του Sport24 Radio 103,3) ο γενικός γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης συνεχίζει με Μίσσα-Σκουρτόπουλο.

Παρόλα αυτά, ο Θανάσης δεν έχει αναλάβει επισήμως την Εθνική Ανδρών. Μπορεί να είναι γνωστό, αλλά σε όλα τα μέρη του κόσμου, σε όλες τις ομοσπονδίες, όταν γίνεται μια αλλαγή στη θέση του προπονητή (όπως συμβαίνει στην Εθνική ανδρών) μια ... επίσημη ενημέρωση υπάρχει.

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν συνέβη. Οι ανακοινώσεις της ΕΟΚ για το τεχνικό επιτελείο εκδόθηκαν τον περασμένο Ιούνιο. Στις 27 Ιουνίου, οριστικοποιήθηκε η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Μίσσα: "Ο Κώστας Μίσσας αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών και θα την καθοδηγήσει στις επόμενες υποχρεώσεις της αρχής γενομένης από το Ευρωμπάσκετ" σημείωνε το σχετικό Δελτίο Τύπου, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για τη συνέχεια της θητείας του "στρατηγού". Προφανώς όμως σαν πρώτος προπονητής και όχι ... σαν τεχνικός σύμβουλος όπως φαίνεται ότι θα συνεχίσει.

Μια μέρα μετά (28/6) η ομοσπονδία ανακοινώνει τους συνεργάτες του Μίσσα: "Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, o Βασίλης Γεραγωτέλλης και o Διαμαντής Παναγιωτόπουλος θα είναι οι συνεργάτες του Κώστα Μίσσα στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών, ενώ ο Γιάννης Παπαγεωργίου θα είναι ο γυμναστής της ομάδας".

Από τότε κύλησε νερό στο αυλάκι. Το Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε, έρχονται τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η ΕΟΚ δεν θεωρεί σκόπιμο να μας ενημερώσει για τις αλλαγές στις θέσεις των προπονητών. Το ότι αναλαμβάνει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος (και ο Μίσσας θα ειναι τεχνικός σύμβουλος) το γνωρίζουμε, αλλά το πως θα κινηθεί η Εθνική Ομάδα δεν το επισημοποιούν τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων όσων καλών κι αν είναι.

Δεν ξέρουμε επίσης ποια είναι επακριβώς η σχέση του Θανάση Σκουρτόπουλου με την Εθνική. Είναι φουλ-τάιμ ομοσπονδιακός, ή στα ... διαλείμματα της ενασχόλησής του με τον Γυμναστικό/Φάρο, θα έχει και την ευθύνη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος;

Μεταξύ μας, ένα μικρό ασυμβίβαστο υπάρχει στο "διπλό ταμπλό" με την έννοια ότι ο προπονητής ενός συλλόγου, εν μέσω της σεζόν, δεν μπορεί (για ευνόητους λόγους) να εργάζεται και στην Εθνική Ομάδα. Ας παρακάμψουμε, ωστόσο, αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Άλλωστε δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, για να κάνουμε και ... κρίσεις

ΥΓ: Οι αγωγές των "κομμένων" διαιτητών είναι πολύ πιο σοβαρό θέμα απ' όσο νομίζουν στην ΕΟΚ. Όταν θα επιδοθούν, θα το συνειδητοποιήσουν και οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ