OPINIONS

Μη μιλάς άλλο πρόεδρε!

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΝΕΛΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΝΕΛΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά το 8-0 της Εθνικής. Οι άκαιρες όσο και άστοχες δηλώσεις Βασιλακόπουλου και η διαμάχη με την πλευρά Αντετοκούνμπο δεν είχαν κανένα λόγο και νόημα.

Θα περίμενε κανείς, μετά την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, να υπάρξει μια ... ηρεμία. Μια ευφορία, από το αποτέλεσμα στην Τυφλίδα και οι πρώτες σκέψεις για το καλοκαίρι. Αντ' αυτών, από τον πρόεδρο κιόλας της ομοσπονδίας, σηκώθηκε μια θύελλα λες και η ομάδα αντί για 8-0 στα προκριματικά, έκανε 0-8 και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τους ενόχους μιας εθνικής αποτυχίας.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, να ανοίξει ένα από τα ... γνωστά μέτωπα που συνηθίζει να ανοίγει, όταν παίρνει φόρα (κατηφόρα). Τον περασμένο Απρίλιο, σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη, προκάλεσε σοκ στην Ισπανία, χαρακτηρίζοντας τον Γκασόλ "όχι παίκτη" που έχει ... συμπληρώσει τα ένσημα.

Τα ίδια έκανε και τώρα. Τα έβαλε με τους ατζέντηδες που διαφεντεύουν τις τύχες του μπάσκετ (και του παγκόσμιου αθλητισμού) ανακαλύπτοντας και πάλι, έναν εχθρό (του περίφημου αθλητικού κινήματος) με τον οποίο θα έπρεπε, έστω και προσωρινά, να ασχοληθεί.

Κι όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τον Αντετοκούνμπο, άφησε "ομίχλη" πίσω του, λέγοντας "είναι θέμα ατζέντηδων" και πως ο Γιάννης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι χάρη στην Ελλάδα βρέθηκε στις ΗΠΑ και πρωταγωνιστεί. Ο 80χρονος πρόεδρος της ΕΟΚ, ηθελημένα ή μη, πέταγε το γάντι στους εκπροσώπους του Γιάννη, αλλά και τον ίδιο τον μπασκετμπολίστα.

Ο ασκός του αιόλου άνοιξε, οι ατζέντηδες απάντησαν, βγήκαν προς τα έξω αδιανόητες φράσεις σαν αυτή με τους "χαλκάδες στη μύτη", με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να βρεθεί ... σε θέση μάχης με τον σούπερ-σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Καμιά λογική, κανένα νόημα. Το να τσακώνεται (μέσω ερτζιανών) ο πρόεδρος της ΕΟΚ, με τους εκπροσώπους του ΝΒΑερ, μετά από την οριστικοποίηση της πρόκρισης της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεπερνάει κάθε λογική.

ΕΙΧΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ

Κι όμως. Επειδή από πέρσι το καλοκαίρι έχει δημιουργηθεί μια παρεξήγηση, θα έπρεπε να γνωρίζουν άπαντες ότι η πρόκριση εκτός όλων των άλλων, έδωσε χρόνο στην ομάδα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Τα παράθυρα ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο, η Εθνική δεν έχει κανένα άγχος, αντίθετα διαθέτει ... άπλετο χρόνο προετοιμασίας για μια όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία γίνεται.

Μπορεί να επιλέξει προπονητή, ή να κρατήσει τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Παρεμπιπτόντως ακόμη και γι αυτό το θέμα οι δηλώσεις του ήταν γεμάτες αμετροέπεια και αιχμές: "Υπάρχει ένας αριθμός προπονητών που κινούνται στο ίδιο επίπεδο. Τον επιλέξαμε. Δε γίνεται να μένουμε συνεχώς σε... μύθους". Το ποιος είναι ο μύθος, δεν χρειάζεται να σας πούμε.

Πριν από τους δυο αγώνες με Σερβία και Γεωργία, σημειώναμε για το θέμα Αντετοκούνμπο: "Η αξιοποίησή του με βάση τις τεράστιες ικανότητές του, ο ρόλος του μέσα στην ομάδα και το μπάσκετ που θα παίξουμε, πρέπει να είναι λυμένα θέματα πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία. Και όλα θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και στην υπόλοιπη ομάδα, γιατί στην Ελλάδα το πιο εύκολο είναι να ... παρεξηγηθούμε.

Θα χρειαστεί προσπάθεια και από την πλευρά του παίκτη, γιατί άλλο τι λέμε, πως σκεφτόμαστε και άλλο τι τελικά κάνουμε. Οι πράξεις μετράνε περισσότερο και στην περίπτωση του Γιάννη με την Εθνική Ομάδα ακούμε πιο πολλά λόγια, από το να βλέπουμε έργα"

Η υπόθεση περιπλάκηκε, ακόμη περισσότερο, ενώ ... η συγκυρία να λυθεί η όποια παρεξήγηση ήταν μοναδική. Είχαν όλο το χρόνο να συζητήσουν με τον Γιάννη. Να τον ακούσουν, να του μιλήσουν. Δεν μπορεί να γίνεται διάλογος μέσω τρίτων, ή μέσω δημοσιογράφων.

Και πάλι δεν χάθηκε ο κόσμος. Μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει πολύς χρόνος. Αρκεί να μη ξαναμιλήσει ο πρόεδρος!

ΥΓ: Για την μη συμμετοχή του Αντετοκούνμπο το περασμένο καλοκαίρι, η ευθύνη βαραίνει και την πλευρά του παίκτη. Και κάποια στιγμή, ο Γιάννης υποχρεούται εκτός από ωραία τουίτ να μιλήσει κιόλας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ