OPINIONS

Για τον Ολυμπιακό του Μπλατ περιμένετε στο ακουστικό σας

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΣΦΠ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΣΦΠ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα προετοιμάζεται ακόμη και στα επίσημα παιχνίδια του. Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τη νέα νίκη, τον Σπανούλη και τα πολλά λάθη σε ματς με ελεγχόμενο ρυθμό.

Δεν αλλάζει το βασικό συμπέρασμα για τον Ολυμπιακό, μετά και από τη δεύτερη νίκη του στο τουρνουά του Ηρακλείου. Αν και αυτή τη φορά, οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν αγώνα... των 70 πόντων , η ουσία για τον Μπλατ και τους παίκτες του δεν αλλάζει.

Η δουλειά που έχουν μπροστά τους είναι πολλή και επίπονη. Και το μοντάρισμα θα συνεχιστεί και στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν. Το γράψαμε και το Σάββατο. Ο φετινός Ολυμπιακός θέλει περισσότερη υπομονή από ποτέ.

Μην επαναλαμβανόμαστε. Η διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο είδος στυλ-μπάσκετ δεν είναι εύκολη. Η Καζάν, μια καλή ομάδα με σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς, πίεσε αρκετά τους Πειραιώτες, που έπαιξαν σίγουρα καλύτερη άμυνα σε σχέση με το ματς εναντίον της Χάποελ.

Έκαναν όμως και πολλά λάθη, έχασαν ριμπάουντ και μαζί μια διαφορά 14 πόντων, που πήραν στα μέσα της τρίτης περιόδου, δείχνοντας ότι θα νικούσαν πιο εύκολα, από το τελικό +5.

Οι πολλές χαμένες μπάλες προβλημάτισαν τον Μπλατ, αλλά όπως παραδέχθηκε " για αυτό το λόγο γίνονται τα φιλικά, να βλέπουμε τις αδυναμίες μας και να διορθωνόμαστε".

Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ... ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε να υπογράψει την τελική επικράτηση , σκοράροντας πέντε αποφασιστικούς πόντους. Ο Σπανούλης είναι ένας και δύσκολα θα ξαναδούμε κάποιον σαν αυτόν . Δε γίνεται.

Αθεράπευτα ερωτευμένος με το μπάσκετ, έκανε μέχρι και ...χειρονομία στον αντίπαλό του, που "την είχε πει", όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στους συμπαίκτες του. Έτσι είναι ο Βασίλης, τρελαίνεται για τη νίκη και είναι να μη του πατήσεις τον κάλο. Έχει πολύ ενδιαφέρον και η δική του προσαρμογή στο "νέο στυλ" του Ολυμπιακού. Μη ξεχνάτε ποτέ για ποιον παίκτη μιλάμε, η επιρροή του οποίου θα φανεί μόνο όταν σταματήσει να παίζει.

ΠΗΡΕ ΣΕΙΡΑ Ο ΤΙΜΑ

Ο Γιάνις Τίμα ακολούθησε τον αρχηγό, που είχε κάνει κακό παιχνίδι την Παρασκευή. Με την Καζάν, ο Λετονός έδειξε ένα μέρος από τα πράγματα που μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό. Καλά μακρινά σουτ, ριμπάουντ, μαχητικότητα αλλά και ... απροσεξίες, που στοιχίζουν γιατί τα προσωπικά λάθη, συνήθως καταλήγουν σε καλάθι.

Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη προσωπική άμυνα, έπαιξε "ξύλο" αλλά την ίδια ώρα είχε εύκολο το λάθος, ειδικά στην περιφέρειά του. Είναι περίεργο, αλλά την Παρασκευή εναντίον της Χάποελ, που ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος, ο Ολυμπιακός έκανε λιγότερα λάθη από το ματς της Κυριακής.

Αυτή τη φορά οι αντίπαλοι ήταν υποψιασμένοι για τον Λε Ντέι, ο οποίος πάντως όταν χρειάστηκε άφησε το στίγμα του. Το ίδιο και ο Μιλουτίνοφ, που μοιάζει πάντως ακόμη "βαρύς". Λογικό, αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας.

*** Ο Μπλατ στηρίχτηκε και στους δυο αγώνες με 10 παίκτες. Φαίνεται να μην υπολογίζει σε Τολιόπουλο και Μπόγρη, τουλάχιστον σε παιχνίδια τέτοιου βεληνεκούς. Προφανώς τον ενδιαφέρει άμεσα η χημεία των υπόλοιπων, αν και λείπουν Παπανικολάου-Αγραβάνης, οι οποίοι λογικά θα καλύπτουν τις δυο θέσεις της 12άδας.

*** Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έρχεται πίσω από Σπανούλη, Γκος και Στρέλνιεκς, που εναλλάσσονται στις δυο θέσεις της περιφέρειας. Μόνο, που ακόμη κι έτσι είναι χρήσιμος. Οι δυο-τρεις καλές άμυνες που θα βγάλει, τα σουτ που θα πάρει, του δίνουν ένα ξεχωριστό ρόλο στην ομάδα.

*** Περισσότερα στο επόμενο τουρνουά, απέναντι σε ομάδες Ευρωλίγκας. Η Εφές του Αταμάν και των νέων αστέρων τον περιμένουν το Σάββατο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ