OPINIONS

Ποια τεσσάρα; Ματς "φωτιά" μπροστά του

Ποια τεσσάρα; Ματς "φωτιά" μπροστά του

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει ήδη ΟΦΗ και ΑΕΚ. Με μπροστάρη τον Βαλμπουενά, τη σταθερή αξία του Γκιλιέρμε, αλλά και μηνύματα από τα πολλά λάθη. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Ηδη... πίσω αφήνει το ματς με τον Άρη ο Ολυμπιακός. Ο στόχος ήταν το τρίποντο, για να είναι η ομάδα μόνη πρώτη. Με τη διαφορά, ότι απλά μπήκε το πρώτο από τα τρία κομμάτια του παζλ, αυτής της εβδομάδας.

Και αν το 4-2 έφερε ενθουσιασμό στην εξέδρα και όχι τόσο στον Μαρτίνς, τα ματς που ακολουθούν με ΟΦΗ στην Κρήτη και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είναι "φωτιά". Είναι ματς που "καίνε" για τους ερυθρόλευκους, επειδή γνωρίζουν πως απώλεια βαθμών θα σημάνει λογικά την πτώση τους από την κορυφή.

Ο Μαρτίνς ρωτήθηκε μάλιστα για το γεγονός ότι πέρσι ο Ολυμπιακός, σε αυτές τις δύο έδρες, πήρε μόλις ένα βαθμό! Αυτόν με την ΑΕΚ. Τι του είχε λείψει σε εκείνα τα ματς; Η συγκέντρωση, το καθαρό μυαλό. Με τον ΟΦΗ είχε ηττηθεί γιατί δεν βγήκαν τα πειράματα (τιμωρημένος Φορτούνης και Τουρέ στο αρχικό σχήμα) και με την ΑΕΚ ισοφαρίστηκε στο τέλος, γιατί δεν "κλείδωσε" το ματς και έδωσε το δικαίωμα να την πατήσει στο τέλος.

Από τότε, έχουν αλλάξει πολλά. Η ομάδα φέτος δείχνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιο... μέσα στο πρωτάθλημα, πιο κοντά στην κατάκτησή του. Σίγουρα αυτά τα δύο ματς, θα δείξουν πολλά. Γιατί μπορεί να εκκρεμεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, αλλά αν περνάς από Κρήτη και ΟΑΚΑ, στέλνεις μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

ΤΕΣΣΑΡΑ, ΑΛΛΑ...

Αν κάποιος έβλεπε τα highlights του αγώνα με τον Άρη και το τελικό 4-2, θα έλεγε τι ματσάρα ήταν αυτή. Έξι γκολ, ένα που δεν μέτρησε με χρήση VAR, χαμός! Ωραίο ματς, ναι. Για τον κόσμο. Γι' αυτούς που δεν... μάσησαν από το κρύο και πήραν θέση στις εξέδρες του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με 27.000 οπαδούς να βλέπουν τέτοιο ματς και να νιώθουν ικανοποιημένοι. Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" σχετικά άνετα τον Άρη που βγάζει ποιότητα φέτος στο πρωτάθλημα και δείχνει ικανός να παραμείνει στην εξάδα ως το τέλος.

Από εκεί και πέρα, όμως, κοιτάζοντας το σημειωματάριό μου από την περιγραφή για τον Sport24 Radio 103,3, δεν βλέπω και καταιγισμό χαμένων ευκαιριών. Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και μεγάλη αποτελεσματικότητα, με εξαίρεση το δίλεπτο 13'-14', με Λάρσον και Βαλμπουενά να χάνουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς.

Ο Μαρτίνς είχε δίκιο. Για σχήμα με τρεις χαφ που επέλεξε, η ομάδα δεν είχε ισορροπία. Έδειχνε επιρρέπεια στο λάθος, στο εύκολο μάλιστα λάθος. Έβλεπε ο κόσμος τον Σεμέδο να... κερνάει ασίστ τους φιλοξενούμενους και αναρωτιόταν αν είναι ο παίκτης που εκτιμά!

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΜΑΤΙΕ

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο απέναντι στον Άρη γιατί φρόντισε να έχει σε εξαιρετικό βράδυ τον καταλύτη του. Αυτός είναι ο Βαλμπουενά. Μπορεί στο σχηματισμό, στη διάταξη της ομάδας πριν τη σέντρα να φαινόταν ότι θα παίξει στα άκρα, αλλά με τόση εμπειρία που έχει, πήγε παντού! Εκτελεί το κόρνερ από το οποίο έρχεται το 1-0, κάνει την μπαλιά στον Ομάρ στο 3-1, κερδίζει το πέναλτι και σκοράρει για το 4-1. Τι άλλο να κάνει; Με αυτόν καλά, ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα. "Καθάρισε" ο Γάλλος, ορθώς αποθεώθηκε από το Καραϊσκάκη και πλέον καλείται να δώσει συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις. Μην ξεχνάμε τι έκανε και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στη Λαμία, στην επιστροφή του στο 2020.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΙΨΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχεις ίσως τον καλύτερο χαφ του πρωταθλήματος. Ο Γκιλιέρμε ξεχειλίζει από ποιότητα, φάνηκε με την επιστροφή του στην εντεκάδα. Πήρε λίγα λεπτά κόντρα στην Καλαμάτα, ακριβώς για να βρει ρυθμό στο ματς με τον Άρη. Δεν είναι το γκολ που πετυχαίνει και ανοίγει το σκορ. Είναι όλη του η εικόνα. Ψύχραιμος, έδωσε στην ομάδα αρκετά στοιχεία, ειδικά σε ένα βράδυ που Καμαρά και Μπουχαλάκης δεν είχαν την καλύτερη εικόνα. Το θέμα είναι ότι στα δύσκολα που ακολουθούν, λάθη σαν και αυτά του Σεμέδο, ή του Σα στο γκολ που δεν μέτρησε ορθώς, δεν επιτρέπονται. Υπάρχει και το αποκορύφωμα στο 4-2. Με τον Καμαρά να παρατάει (!) τη φάση για να διαμαρτυρηθεί για φάουλ και τον Άρη να βγαίνει στην κόντρα, να έχει υπεραριθμία, κάθετη πάσα και την μπάλα στα δίχτυα. Έτοιμος να μπει να τον "φάει" τον Καμαρά ήταν ο Μαρτίνς και δεν είχε άδικο!

ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

"Φωστήρες" αυτοί που κάνουν την προπαγάνδα τους με αφορμή το χθεσινό ματς. Δεν είδαν διάθεση λέει. Και να στην κάνουν την προπαγάνδα αυτοί που από αυτή την ομάδα είχαν φάει τέσσερα, είναι... κάπως. Υπάρχουν και πρωτοσέλιδες αναφορές σήμερα, για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη. Έπαιζε η πρώτη ομάδα με μία από τις πολύ καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Δέχθηκε ο Ολυμπιακός δύο γκολ, που ως τώρα είχε δεχθεί έξι σε όλο το πρωτάθλημα! Βγήκαν έξι κίτρινες κάρτες, είδαμε νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, φλέρταραν με την αποβολή Ντιγκινί και Μπουχαλάκης από αυτά. Τι έλειψε δηλαδή; Βολεύει, όμως, η κουβέντα, όταν γίνεται ο... παραλογισμός ακόμη και με το VAR. Στο ραδιόφωνο είχα εκφράσει άποψη, ότι βλέπουν άνθρωποι και θα αποφασίσουν ότι γουστάρουν. Και ας βλέπει ο κόσμος άλλο. Απορώ τι είδε ο Κομίνης στο γκολ του Ρόουζ με το οποίο τι έγινε το 2-1. Καλά, για την Τούμπα και τον Σκουλά δεν μου προξενεί εντύπωση. Κερασάκι στην τούρτα ήταν όλα αυτά, ενόψει της συνάντησης των τεσσάρων την Τετάρτη.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ

Είναι αλήθεια πως όσο θα επιστρέφουν τραυματίες, τα δύσκολα θα έρχονται στον Μαρτίνς. Χθες, ήταν εκτός πλάνων ο Ποντένσε. Μπήκαν αλλαγή Λοβέρα, Σουντανί και Χριστοδουλόπουλος. Πλέον και εν αναμονή της επιστροφής Φορτούνη και στο πρωτάθλημα, θα γίνεται ένας χαμός για μια θέση στον πάγκο. Ματς υπάρχουν και μάλιστα πολλά. Όπως δύσκολη θα είναι και η απόφαση για τη λίστα που θα δηλωθεί για τα δύο ματς με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο του Europa League. Προφανώς και ο Μαρτίνς έχει πράγματα στο μυαλό του σε αυτό το πλαίσιο της διαχείρισης του ρόστερ, μένει να δούμε πως το υπολογίζει μέσα από τους αγώνες. Δεν είναι και λίγα τα ματς που απομένουν άλλωστε. Την Πέμπτη άλλωστε, θα έχει αφήσει πίσω και τον αγώνα με τον ΟΦΗ, ενώ θα γνωρίζει και αντίπαλο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Υπήρχαν τρεις στιγμές ξεχωριστές χθες στο Καραϊσκάκη. Η πρώτη, πριν τον αγώνα. Με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να τιμά την οικογένεια του Ηλία Ρωσσίδη που "έφυγε" στα 92 του χρόνια, στις 27 Δεκεμβρίου 2019. Το βίντεο που προβλήθηκε συγκίνησε αρκετό κόσμο, για μια θρυλική μορφή! Η σύζυγός του ήταν εκεί, τα παιδιά, τα εγγόνια του. Πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό και κανείς δεν θα τον ξεχάσει.

Η δεύτερη, ήταν το χειροκρότημα στον Γιάννη Φετφατζίδη κατά την αντικατάστασή του. Ο κόσμος τον "Φέτφα" τον αγάπησε, ήταν ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, με τις καλές και τις κακές του στιγμές. Όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Τον χειροκρότησε, ανταπέδωσε και αυτός, που κάνει κατά τα άλλα ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Η τρίτη, η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου τζούνιορ στον αγωνιστικό χώρο, μετά τη λήξη. Να βλέπεις ένα παιδί που δεν έχει κλείσει τα δύο του χρόνια, να παίζει με τον πατέρα του, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Ωραίος ο μικρός, που έδειχνε να απολαμβάνει και τα πλάνα του συνδρομητικού καναλιού, ενώ εξελίσσεται στην αδυναμία των συμπαικτών του Λάζαρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ