OPINIONS

Οδηγός για το μέλλον, με Ελ Αραμπί on fire

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βασικός ο Ελ Αραμπί; Γκολ και "καθαρίζει". Το διπλό στο Αγρίνιο του δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια, αλλά ο "τελικός" με Ερυθρό Αστέρα είναι αυτός που τον "καίει" πλέον.

Είναι η πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα που η δουλειά έγινε σωστά. Σωστά και εύκολα. Ο Ολυμπιακός πήγαινε στο Αγρίνιο, με αρκετό ψυχολογικό βάρος. Οι συνεχόμενες αποτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον έβαζαν σε διαδικασία το ματς με τον Παναιτωλικό να είναι “must win”. Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση της Ξάνθης έστω και στο τέλος και ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει το ματς για να είναι μαζί με τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη θέση.

Ο Μαρτίνς αυτό που φώναζε στις δύο τελευταίες προπονήσεις και στην ομιλία του, ήταν πως η ομάδα έπρεπε να μπει αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Το γκολ του Ποντένσε στο 6’ το επιβεβαίωσε. Βέβαια, ακολούθησε μια οπισθοχώρηση και το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να πιστέψει ότι μπορεί να ισοφαρίσει. Θα μπορούσε να το κάνει η ομάδα του Χάβου στο δοκάρι του Αριγίμπι, αλλά…

Πίστεψαν περισσότερο απ’ ότι μπορούσαν οι γηπεδούχοι και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» μέσω του τρικ του Μαρτίνς, βρήκαν αυτό που έψαχναν. Ο Ποντένσε πήγε αριστερά, ο Σουντανί βγήκε προς τα δεξιά και ο Μασούρας έκανε το "δεκάρι". Του βγήκε η φάση στο 41’, η σέντρα τέλεια, το 0-2 και… γεια σας από τον Ελ Αραμπί. Ακολουθεί ένα ακόμη γκολ του Μαροκινού φορ, 0-3 και εκεί «κλείδωσε» το τρίποντο.

Ο πιο αισιόδοξος, τέτοιο σενάριο δεν θα το είχε στο μυαλό του. Ειδικά όταν η ομάδα είχε δώσει δικαιώματα. Δεν έβρισκε δεύτερο γκολ εύκολα και αυτό φέτος, στις έξι αναμετρήσεις εκτός, είχε γίνει μόνο με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Εκεί που βρέθηκε να χάνει 1-0 μάλιστα. Σε κανένα ματς που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μακριά από το Καραϊσκάκη, δεν είχε καταφέρει να πετύχει δεύτερο γκολ. Με ΑΕΛ 0-1. Με Παναθηναϊκό 1-1. Με Ξάνθη 0-0, με Πανιώνιο 1-1. Άρα, κάτι έγινε καλά αυτή τη φορά στο Αγρίνιο…

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σίγουρα η αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα προέχει, αλλά το διπλό στο Αγρίνιο είναι οδηγός για τη συνέχεια. Ειδικά για έναν Ολυμπιακό που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αήττητος, με εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες για ταμείο. Μέσα στο Δεκέμβρη του 2019, εκτός περιμένει ο Αστέρας στην Τρίπολη (15/12) και ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό (22/12). Οι δυσκολίες θα συνεχιστούν στο 2020, όταν θα πρέπει μακριά από το σπίτι του να πάει σε Λαμία, Κρήτη με ΟΦΗ, ΟΑΚΑ με ΑΕΚ, Περιστέρι με Ατρόμητο και Τούμπα με ΠΑΟΚ. Επτά εκτός έδρας ματς που θα δείξουν πολλά…

ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

Με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι που δεν πήρε, έμεινε στο 1-1, δεν παύει να ήταν το μεγαλύτερο ματς του φετινού πρωταθλήματος. Στον Ολυμπιακό, στον πρώτο γύρο, πέταξαν βαθμούς, όμως και μάλιστα αρκετούς. Οι έξι χαμένοι βαθμοί με Παναθηναϊκό, Ξάνθη και Πανιώνιο, δεν έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα να είναι μόνη πρώτη. Και αν με τον Παναθηναϊκό είναι το ντέρμπι και είχε και… ζαλάδα από την Ευρώπη, τα δύο ματς σε Ξάνθη και Νέα Σμύρνη, επιβαλλόταν να τα πάρεις. Όταν βλέπεις τον Πανιώνιο να τρώει πέντε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τι να πεις;

Ο "ΚΑΥΤΟΣ" ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Σαφέστατα η εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί, είναι ένα από τα κέρδη στο Αγρίνιο. Ο Μαροκινός φορ έβαλε δύο γκολ, έφτασε τα έξι. Υπάρχει μια αίσθηση ότι έχει αδικηθεί από τον Μαρτίνς. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Ο Ελ Αραμπί, είναι ο βασικός φορ στο πρωτάθλημα. Έχει 12 στις 13 συμμετοχές! Από αυτές, μόλις στις δύο μπήκε αλλαγή (με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο εκτός). Σκόραρε με Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Λαμία εντός και με Άρη και Παναιτωλικό εκτός. Έξι γκολ και θα δώσει τη μάχη του να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Σύμπτωση ή μη, όποτε σκόραρε ο Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός πήρε τρίποντο. Η όλη κουβέντα για τον φορ του Ολυμπιακού, γίνεται λόγω Ευρώπης. Γιατί βασικός έπαιξε από σπόντα με την Κράσνονταρ εκτός και με Μπάγερν εντός και Τότεναμ στο Λονδίνο. Και στα δύο, όμως, σκόραρε. Τρία ματς στην Ευρώπη βασικός, σε όλα γκολ! Έχει ρέντα και αυτό ο Ολυμπιακός πρέπει να το εκμεταλλευτεί…

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Το 0-3 του ημιχρόνου στο Αγρίνιο, βοήθησε τον Μαρτίνς να κάνει τις αλλαγές του, έχοντας ένα σκεπτικό. Πόσα μηνύματα πήρα την ώρα που μπήκε ο Μπουχαλάκης! Ας το δούμε, όμως, πιο αναλυτικά. Βγάζει τον Ποντένσε και βάζει τον Ραντζέλοβιτς. Δίνει την ευκαιρία στον Σέρβο που δεν την εκμεταλλεύτηκε βέβαια, αλλά ξεκουράζει… κάπως τον Πορτογάλο που θα χρειαστεί σε μεγάλο βαθμό την Τετάρτη. Βάζει τον Μπουχαλάκη αντί του Ελ Αραμπί.

Στο πλάνο ήταν να μπει ο Έλληνας χαφ γιατί θα έβγαινε αργότερα ο Καμαρά, ενώ ο Ελ Αραμπί πήρε ανάσες αντί για χατ τρικ, ώστε να παίξει βασικός και με τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι “on fire” και δεν μένει πάγκο με τίποτα! Με στόχο να είναι το τέταρτο ματς βασικός στην Ευρώπη που θα σκοράρει και σε αυτό. Το ‘χει άλλωστε. Μπήκε και ο Μπρούνο αντί του Καμαρά, πρώτη εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Μπήκε σε ένα ματς που είχε κριθεί, θέλησε ο Μαρτίνς να βάλει έναν ακόμη παίκτη στα πλάνα του, με τον Λοβέρα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις. Περιμένει να βάλει άμεσα και τον Χριστοδουλόπουλο άλλωστε…

Ο Μαρτίνς όταν έχει ματς «τελικό» την Τετάρτη και με μια ομάδα στο όριο, δεν θα σκεφτεί αν θα βάλει τρίτο γκολ ο Ελ Αραμπί ή τι θα πουν αν μπει ο Μπουχαλάκης! Ο οποίος μπήκε για πρώτη φορά αλλαγή και είχε είκοσι ματς βασικός ως τώρα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΣΕΣ;

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα για τη συνέχεια, αυτό έχει να κάνει με τους δύο μπακ. Ομάρ και Τσιμίκας είναι στα… κόκκινα. Ειδικά ο Νορβηγός, βγάζει μάτια. Παίζει με διαχείριση στον εαυτό του, με το μυαλό του για να μην βγάλει κανένα μυϊκό. Ο Μαρτίνς εδώ, θα πρέπει να πιστέψει σε Τοροσίδη και Γκασπάρ. Όπως αν δεν δει τον Κούτρη αριστερά, λογικά θα πρέπει να έρθει άλλος για εναλλακτική τον Γενάρη. Στην ώρα τους, όμως, όλα αυτά. Ένας προβληματισμός, όμως, είναι λογικό να υπάρχει.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ

Την Κυριακή η επόμενη δοκιμασία θα είναι στην Τρίπολη, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το ευρωπαϊκό ραντεβού. Το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν υπάρχει ούτε καν ισοπαλία. Μόνο η νίκη δίνει πρόκριση στους "32" του Europa League. Αυτός ήταν ο αρχικός στόχος όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων και καλούνται να τον υλοποιήσουν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Μαρτίνς θα περιμένει Αβραάμ και Βαλμπουενά, αλλά για όλα αυτά έχουμε χρόνο μπροστά μας να τα αναλύσουμε. Το βασικό πάντως είναι ότι η ομάδα στο Αγρίνιο βρήκε ξανά το χαμόγελό της, επέστρεψε στις νίκες, θα έχει μια αυτοπεποίθηση. Δεν είναι και η… ομαδάρα ο Ερυθρός Αστέρας, κάθε άλλο. Αν ο Ολυμπιακός είναι όπως πρέπει, θα το καταφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ